Espoon Valikko

Espoon VALIKKO-ryhmä koostuu Espoon Vapaaehtoisverkoston jäsentahojen vapaaehtoistoiminnan koordinaattoreista Espoon kaupungilta, seurakunnista sekä kolmannelta sektorilta. Espoon VALIKKO-ryhmä on yhteistyöfoorumi, jossa yhdessä kehitetään paikallista vapaaehtoistoimintaa. VALIKKO-ryhmän tavoitteena on parantaa vapaaehtoistoiminnan näkyvyyttä, toimia yhteistyön innostajana vapaaehtoistoimintaa organisoivien välillä ja jakaa vapaaehtoistoimintaan liittyviä asioita yhteisesti.

Valikolla on oma fb-ryhmä.

Espoon VALIKKO-ryhmä on yksi monista valtakunnallisista valikkoryhmistä. Enemmän tietoa VALIKKO-ryhmistä löydät Kansalaisareenan VALIKKO-sivulta.

 

VAPAAEHTOISVERKOSTOSSA 2017


MITÄ VAPAAEHTOISTOIMINNAN SARALLA TAPAHTUU SYKSYN AIKANA. 
TIEDOKSI VAPAAEHTOISTOIMINNAN KOORDINAATTOREILLE 

Lista päivittyy sitä mukaa kun tietoa tulee lisää, joten linkki kannattaa tallentaa! Jos on lisättävää, laita viestiä info@espoonvapaaehtoisverkosto.fi 

Vihreällä otsikolla vapaaehtoisille tarkoitetut perehdytykset erikseen - hyödynnä kun mietit oman perehdytyksesi ajankohtaa! 

 

Kevät

Syksy

ELOKUU 

 • Wanhan ylioppilastalon vapaaehtoistoiminnan messujen ilmoittautuminen alkaa 

7.8. Pöytäpaikkojen myynti vapaaehtoistoiminnan messuille alkaa. Espoon Vapaaehtoisverkosto varaa yhden pöydän. Tule mukaan tekemään verkosto tutuksi! (jos kiinnostaa, ilmoittaudu innokkaaksi: info@espoonvapaaehtoisverkosto.fi) Samalla tutustut itsekin verkoston toimintaan ja verkostoidut pääkaupunkiseudun muiden vapaaehtoistoimijoiden kanssa.  Voit myös varata omalle toiminnallenne oman esittelypöytän, siitä  Lisätietoa Kansalaisareenalta.  

 • valikkotapaaminen: Kansalliset suunnitelmat valikko-toiminnasta ja verkosto 10-vuotta!

Tule kahvikupin ääreen Unelma Tapiolaan ti 15.8. klo 14-16 jakamaan ajatuksia, toiveita ja ideoita valtakunnallisesta valikkotoiminnasta ja Espoon Vapaaehtoisverkoston 10-vuotisen toiminnan juhlimisesta.  
Kutsu ja ilmoittautumislinkki:  http://www.espoonvapaaehtoisverkosto.fi/dokumentit/valikko_elokuu_kutsu_2017.pdf  Ps. Jos et pääse tapaamiseen, keskustele aiheesta Espoon Valikko-ryhmän fb-sivuilla! 

 • Länsiväylän ilmoitus vapaaehtoistoiminnan koulutuksista 

Jos tarjoatte syksyn aikana perehdytystä vapaaehtoistoiminnasta kiinnostuneilleniin lisää ilmoituksesi Espoon Vapaaehtoisverkoston Länsiväylän koulutusilmoitukseen 21.8.2017 mennessä tänne: koulutusilmoitukset_syksy_2017_lansivayla 

Otamme vastaan 1 koulutusilmoituksen/yhteisö. Teksti saa sisältää 300- 500 merkkiä, eli pari kolme lausetta. Koulutusilmoitukset julkaistaan 27.-28.8 ilmestyssä Länsiväylässä. Vain n. 18 ensin tullutta ilmoitusta mahtuu mukaan.  

 • Vuoden vapaaehtoinen- kampanja alkaa 

Nyt voit ehdottaa vuoden vapaaehtoista! Lisätietoja kansalaisareenalta! 

 • Valmistaudu  Espoon vapaaehtoistoiminnan messuihin 

Espoon ensimmäiset vapaaehtoistoiminnan messut lähestyyJaa tietoa messuista! Päivitä ajankohtaiset vapaaehtoistehtävät, vapaaehtoistoiminnan tapahtumat ja koulutukset verkoston sivuille, pyydä poistamaan vanhentuneet tiedot (lähettämällä s-postilla linkki vanhoihin tietoihin info@espoonvapaaehtoisverkosto.fi-osoitteeseen). Jos olet tulossa näytteilleasettajaksi, pakkaa messuille –esitteet, rollupit, ja hyvä mieli.    

SYYSKUU 

 • Espoon vapaaehtoistoiminnan messut 

La 2.9. klo 12-16 yli 20 näytteilleasettajaa esittelee vapaaehtoistoiminnan mahdollisuuksia Iso-Omenan palvelutorilla. Tule verkostoitumaan! 

Leiriohjaajien koulutus, Parasta Lapsille ry 

La 02.09.2017 klo 10:00-16:00.  

 • Seminaari kaupungin ja kolmannen sektorin yhteistyöstä 

Seminaari on täynnä, mutta kannattaa liittyä valtakunnalliseen valikko-verkosto facebookryhmään, sinne oletettavasti tulee seminaarin osallistujilta tietoa sisällöistä. http://www.kansalaisareena.fi/ka2016/wp-content/uploads/2017/05/Mainos05092017.pdf  

 • Valikkotapaaminen 

AIKA:                 to 7.9. 2017 klo 14-16

PAIKKA:           Unelma Tapiola, Kauppamiehentie 6, 02100 Espoo

Vapaaehtoistoiminnan koulutukset ja vapaaehtoisten  rekrytointi yhteisöjen välisenä yhteistyönä

Valikko-tapaamisen tarkoituksena on yhdessä miettiä ja suunnitella aiheita, joista voimme pitää valmennuksia yhteistyössä.

Tavoitteena on myös saada aikaan keskustelua Startti-toiminnan kehittämisestä verkostona, niin että useampi verkoston jäsen pääsisi mukaan järjestämään ja kehittämään toimintaa.

Startti- toiminnan mallista, sekä siihen liittyvistä kokemuksista meille on kertomassa Katja Anoschkin Kansalaistoiminnankeskus Unelmasta, sekä Jaana Ritola MLL. lta

Startti- info tilaisuuksien tarkoituksena on rekrytoida uusia vapaaehtoisia, niin että uudet vapaaehtoiset voivat tutustua monenlaiseen vapaaehtoistoimintaan, sekä saada perustason infon vapaaehtoisena toimimisesta, velvollisuuksista ja oikeuksista. "

Valisa Krairiksh EJYltä vetää vapaaehtoistoiminnan moduulivalmennusta ja tätä varten teidän on hyvä miettiä etukäteen:

 1. Mitkä aiheet kuuluvat teidän vapaaehtoisten perusvalmennukseen?
 2. Mitkä aiheet ovat sellaisia, jotka eivät kuulu teidän perusvalmennukseenne, mutta uskoisit, että niistä olisi hyötyä vapaaehtoisille?

Jotta saatte seuraavasta tapaamisesta enemmän irti, niin miettikää etukäteen, olisitteko itse valmiita lähtemään mukaan toimintaan, mitä toivoisitte Startilta ym.

Tule kuulemaan, oppimaan ja verkostoitumaan!

Ilmoittaudu 31.8.2017 mennessä osoitteessa:
https://my.surveypal.com/Valikko_syyskuu

 • Startti Vapaaehtoistoimintaan - tilaisuus vapaaehtoisille 

Ti 12.9. 9 toimijaa järjestää yhdessä infotilaisuuden vapaaehtoistoiminnasta kiinnostuneille. Jaa tietoa potentiaalisille vapaaehtoisille! 

 • Vuoden vapaaehtoinen- äänestys päättyy 

14.9. on viimeinen päivä asettaa ehdokkaita vuoden vapaaehtoinen -äänestykseen. Onhan oma ehdokkaasi jo mukana?  

 • Ystävä- ja vapaaehtoistoiminnan kurssi, Punainen Risti, Espoon ystävä- ja vapaaehtoisvälitys 

21.09.2017 - 23.09.2017 To ja pe klo 17.00 -20.00. Lauantaina klo 9.00 - 15.00. 

 • Ympäristökasvatuksen kerho-ohjaajan koulutus, Luonto-Liiton Uudenmaan piiri 

LOKAKUU 

Valikkotapaaminen - vaikuttavaa someviestintää vapaaehtoistoiminnassa 

5.10. klo 14-16 Sosiaalinen media on vapaaehtoisorganisaatioille mahdollisuus, josta kannattaa repiä kaikki irti. Sitä voi hyödyntää markkinointiin, viestintään, innostamiseen, yhteydenpitoon... Opi, miten rekrytoida vapaaehtoisia Facebookissa, minkälaiset viestit toimivat ja mitä välineitä tarvitset, jotta saat uudet kanavat haltuun. 

Mikäli sinulla on kysymyksiä someen liittyen, niin lähetä ne ennakkoon ilmoittautumisen yhteydessä. Kysymyksiin vastataan paikan päällä. Ilmoittaudu tänne:

https://my.surveypal.com/Ilmoittaudu--Espoon-Valikko-verkoston-tapaaminen-lokakuu-2017

Tukikummiksi itsenäistyvälle nuorelle, Punaisen Ristin Nuorten turvatalo, Espoo 

14.10.17 klo 09.00-16.00 

Mielen hyvinvoinnin työkaluja vapaaehtoistoimintaan - TunneMieli-kurssi, Eläkeliiton TunneMieli-toiminta 

ma 30.10. klo 13.00 - to 2.11. klo 14.00 

Äiti- ja isämentori -koulutus, HelsinkiMissio 

 

La 21.10. Klo 08.30 - 16.00

Albertinkatu 33

Hae mukaan koulutukseen jättämällä meille vapaaehtoishakemuksesi osoitteessa:

https://www.helsinkimissio.fi/vapaaehtoisty%C3%B6/lapsiperheen-tueksi

 

MARRASKUU 

Valtakunnallinen valikkoseminaari 

2.11 Turussa. Seminaari on täynnä! Lisätietoja löydät täältä:

http://www.kansalaisareena.fi/ka2016/wp-content/uploads/2016/12/syysseminaari2017.pdf

Jos olet Espoosta lähdössä, kerrothan siitä valikkoryhmän fb:ssä niin voidaan mennä yhtä matkaa.   

Toiminnalliset menetelmät vapaaehtoisten ohjauksessa

11.11 Vision koulutus vapaaehtoistoiminnan organisointiiin. Lisätiedot: täältä.

Mielenterveys- ja ihmissuhdetyön kurssi -Eväitä kriisissä olevan kohtaamiseen, Ollaan Ihmisiksi! -hanke ja Suomen Raamattuopisto 

17.11.-19.11. 

Startti Vapaaehtoistoimintaan 

21.11 

Infotilaisuus vapaaehtoistoiminnasta kiinnostuneille. Jaa tietoa potentiaalisille vapaaehtoisille! 

Ilmoittautumislinkki: https://my.surveypal.com/Startti-Vapaaehtoistoimintaan-marraskuu-2017

 

Espoon Valikkotapaaminen ti 28.11. klo 14-16

Tehosta kokousta: nopeasta ideoinnista yhteiseen päätökseen.

Opi miten saat kokouksessa nopeasti kaikki osallistumaan ratkaisujen luomiseen sekä valitsemaan niistä yhteisen päätöksen. Tule mukaan harjoittelemaan, miten saat kokouksista enemmän irti.

Lisää osaamista luovaan ideointiin, ryhmädynamiikkaan, voimavaralähtöiseen osallistamiseen sekä hankalien tilanteiden ratkaisuun saat Valikkoryhmäläisille suunnatusta Tuloksellista ryhmädynamiikkaa koordinaattoreille -valmennuksesta alkuvuodesta 2018.

Valmentajana ratkaisukeskeinen fasilitaattori ja vapaaehtoisjohtamisen valmentaja Lari Karreinen. www.karreinen.org

Ilmoittaudu mukaan: https://my.surveypal.com/Ilmoittaudu--Espoon-Valikko-verkoston-tapaaminen-marraskuu-2017

Vapaaehtoisverkoston sivut siirretään osaksi espoolaiset.fi -sivustoa 

Espoon Vapaaehtoisverkoston 2008 rakennetut sivut ovat tulleet tiensä päähän. Keväällä avautunut uudistunut espoolaiset.fi toimii lokakuusta eteenpäin alustana espoolaiselle vapaaehtoistoiminnalle. Käy rekisteröimässä yhteisösi sivustolle! Espoolaiset.fi on osa valtakunnallista toimeksi.fi -sivustoa. 31.10 Espoon vapaaehtoisverkoston vanhat sivut suljetaan ja osoite uudelleenohjataan espoolaiset.fi -sivulle.  

Neuvontaa espoolaiset.fi -sivuston käyttöön 

Tiistaisin klo 12-16  Espoolaiset.fi sivustoylpitäjä neuvoo yhteisöjä espoolaiset.fi sivun käytössä. UnelmaTapiolassa. Varaa aika neuvontaan! 

JOULUKUU 

Wanhalla ylioppilastalolla Vapaaehtoistoiminnan messut  

2.12. klo 12-16 Pääkaupunkiseudun vapaaehtoistoiminnan kirjo esillä. Tule verkostoitumaan ja hakemaan ideoita oman vapaaehtoistoiminnan organisointiin. Messuilla julkaistaan vuoden vapaaehtoinen. 

Espoon Vapaaehtoisverkosto on varannut messuilta pöydän. Mikäli ette halua varata omaa pöytää, niin meidän pöytään mahtuu pari toimijaa mukaan. Ilmoittaudu ennakkoon: info@espoonvapaaehtoisverkosto.fi

Kiitos vapaaehtoisille tilaisuus 5.12!

 

Kiitos vapaaehtoisille järjestetään tänä vuonna kahdeksannen kerran. EJY ry:n Kansalaistoiminankeskus Unelma yhteistyössä Espoon vapaaehtoisverkoston kanssa haluaa muistaa ja kiittää Espoossa toimivia vapaaehtoisia tarjoamalla elokuvaelämyksen Kino Tapiolassa 5.12. (Mäntyviita 2, Espoo). Tilaisuus käynnistyy klo 16.15, ja elokuva alkaa klo 16.30.


Elokuvana on lämminhenkinen ja vaikuttava draamaelokuva I, Daniel Blake, joka
ruotii hyvinvointiyhteiskunnan horjumista. Elokuva on voittanut Cannesin elokuvajuhlien
Kultaisen palmun. Elokuvan kesto on 1 h 40 min. Elokuvan trailerin voit
käydä katsomassa täällä: http://bit.ly/2imeXiP


Elokuvan jälkeen iltaa voi halutessaan jatkaa tunnelmallisessa jatkotilaisuudessa
Unelma Tapiolassa (Kauppamiehentie 6, 2. krs) klo 18.30-20.00, jossa on tarjolla
glögiä ja pientä purtavaa. Tule mukaan vaihtamaan kuulumisia muiden vapaaehtoisten
kanssa rennon yhdessä olon merkeissä!


Ilmoittaudu tilaisuuteen 28.11. mennessä täyttämällä lomake:
https://my.surveypal.com/Tervetuloa-vapaaehtoisten-Kiitosjuhlaan


Teethän myös mahdollisen peruutuksen 28.11. mennessä.

Toivotamme Teidät lämpimästi tervetulleeksi!


Lisätiedot: info@espoonvapaaehtoisverkosto.fi

 

Verkoston yhteyshenkilöt

 • Katja Anoschkin, 050 572 4779
 • Monika Niskanen, 050 342 9917
 • Kauppamiehentie 6, 02100 Espoo
 • info(at)espoonvapaaehtoisverkosto.fi

© Espoon Järjestöjen Yhteisö ry