Kävely - ja keskusteluseuraa palvelutalon asukkaille

Vapaaehtoistehtävän alue: Espoonlahden alue

Toimija: Espoon Lähimmäispalveluyhdistys ry

Haluaisitko tulla ilahduttamaan palvelutalo Merikartanon tai palvelutalon yhteydessä toimivan dementiakoti Merihelmen asukkaita? Haemme vapaaehtoisia kävely- ja keskusteluseuraksi asukkaillemme. Vapaaehtoistoiminta tapahtuu ensisijaisesti palvelutalon sisätiloissa tai välittömässä läheisyydessä. Voit tulla silloin, kun sinulle sopii; esim. kerran viikossa tai vaikka kerran kuukaudessa. Tärkeintä on, että sitoudut siihen, mitä sovit tai ilmoitat esteestä etukäteen. Palvelutalo Merikartanossa asuu n.130 asukasta, joista n.1/3 tarvitsee päivittäistä hoivaa ja huolenpitoa. Palvelutalo sijaitsee Kivenlahdessa rauhallisella alueellä meren läheisyydessä.

Edellytykset vapaaehtoistoimintaan osallistuvalle

Tärkeää on, että tulet hyvin toimeen erilaisten ihmisten kanssa, osaat kuunnella ja keskustella.

Tärkeintä on aito läsnäoleminen ja ikääntyvien kunnioittaminen. Tehtävä soveltuu hyvin myös virkeille eläkeläisille. Kun otat yhteyttä vapaaehtoistoiminnasta vastaavaan henkilöön sovimme tapaamisajan, jolloin käymme yhdessä keskustellen läpi toiveitasi, voimavarojasi ja mahdollisuuksiasi tulla mukaan vapaaehtoistoimintaan.

Vapaaehtoisten ohjaus ja tukeminen

Palvelutalon henkilökunta opastaa ja perehdyttää sinut toimintaan. Tarvittaessa on mahdollista saada muistihoitajalta opastusta ja tietoa mm. muistisairauksista ja muistisairaiden kohtaamisesta. Vapaaehtoistoiminnasta vastaava  henkilö on yhteydessä sinuun säännöllisesti henkilökohtaisesti, sähköpostitse tai puhelimitse sekä jäjestää yhteisiä keskusteluhetkiä vapaaehtoisina toimiville.

Vapaaehtoisilla on mahdollisuus osallistua palvelutalon tarjoamaan toimintaan, tapahtumiin sekä luennoille.

Ilmoittaudu vapaaehtoistehtävään

Jos olet kiinnostunut tästä vapaaehtoistehtävästä ja toivot, että sinuun otetaan yhteyttä, täytä alla oleva ilmoittautumislomake.

Lue tietosuojaseloste ennen lomakkeen täyttämistä.

Ilmoittautumislomake

* -merkityt pakollisia

Valitse vaihtoehdot alla olevista kysymyksistä

Vapaaehtoistehtävän yhteystiedot

  • Sanna Ikonen
  • 040 514 3698
  • sanna.ikonen(at)elpy.fi
  • www-sivut
  • Tyrskyvuori 6
  • 02320 Espoo

© Espoon Järjestöjen Yhteisö ry