Mieskaveriksi

Vapaaehtoistehtävän alue: Koko Espoo

Toimija: Pienperheyhdistys ry/ Mieskaveritoiminta

Mies, tule kaveriksi lapselle. Saat mahdollisuuden katsoa maailmaa lapsen tai nuoren silmin ja tehdä asioita, joita et ehkä muuten tekisi. Toivomme saavamme mukaan lisää tavallisia erilaisista asioista kiinnostuneita miehiä.

Mieskaveriksi sopii tavallinen, turvallinen ja luotettava mies. Iällä, ulkonäöllä, kansalaisuudella, ammatilla tai muilla henkilökohtaisilla ominaisuuksilla ei ole merkitystä. Tarkoituksena ei ole vahvistaa yleisiä käsityksiä miehistä, vaan jokainen mies voi tulla mukaan sellaisena miehenä kuin on. Tärkeintä on, että pystyy kohtaamaan erilaisia ihmisiä, ja että on aikaa ja kiinnostusta jakaa arkeaan lapsen kanssa.

Tällä hetkellä mieskaverit toimivat pääkaupunkiseudulla ja pienimuotoisemmin lähikunnissa. V. 2012 toimintaa on alettu laajentaa myös muualle Suomeen.

Edellytykset vapaaehtoistoimintaan osallistuvalle

Toimintaan mukaan tulevat miehet käyvät 15 tunnin koulutuksen. Mieskaverikurssille valitaan osallistujat ennakkotietolomakkeen avulla. Kurssilla perehdytään muun muassa mieskaveritoiminnan periaatteisiin ja käytäntöihin sekä lapsen ja nuoren kehitysvaiheisiin. Muita aiheita ovat toiminnan eri osapuolten toiveet ja motiivit, ajankäyttö sekä yhden vanhemman perheiden monimuotoisuus

Kurssin tehtävänä on selvittää kurssilaisille itselleen soveltuvatko he mieskavereiksi. Kurssilaiset keskustelevat soveltuvuudesta henkilökohtaisessa haastattelussa toiminnasta vastaavan työntekijän kanssa.

Vapaaehtoisten ohjaus ja tukeminen

Mieskaverit saavat jatkokoulutusta erilaisista kasvatukseen, elämänhallintaan ja ihmisten väliseen vuorovaikutukseen liittyvistä aiheista.

Lisäksi mieskavereille järjestetään yhteisiä työnohjauksellisia tapaamisia, joissa he voivat jakaa kokemuksiaan ja saada vinkkejä muilta mieskavereilta. Välillä on mukava jutella ihan vain aikuisten kavereiden kesken.

Ilmoittaudu vapaaehtoistehtävään

Jos olet kiinnostunut tästä vapaaehtoistehtävästä ja toivot, että sinuun otetaan yhteyttä, täytä alla oleva ilmoittautumislomake.

Lue tietosuojaseloste ennen lomakkeen täyttämistä.

Ilmoittautumislomake

* -merkityt pakollisia

Valitse vaihtoehdot alla olevista kysymyksistä

Vapaaehtoistehtävän yhteystiedot

  • Info Pienperheyhdistys
  • 09 7206 8124
  • info(at)pienperhe.fi
  • www-sivut
  • Kinaporinkatu 11 A 8
  • 00500 Helsinki

© Espoon Järjestöjen Yhteisö ry