Tapahtunutta

Sivulla on etusivun ajankohtaistapalstan vanhempi sisältö. 

(8.11.2017)Kiitostilaisuus vapaaehtoisille!

Kiitos vapaaehtoisille tilaisuus järjestetään tänä vuonna kahdeksannen kerran. EJY ry:n Kansalaistoiminankeskus Unelma yhteistyössä Espoon vapaaehtoisverkoston kanssa haluaa muistaa ja kiittää Espoossa toimivia vapaaehtoisia tarjoamalla elokuvaelämyksen Kino Tapiolassa 5.12. (Mäntyviita 2, Espoo). Tilaisuus käynnistyy klo 16.15, ja elokuva alkaa klo 16.30.


Elokuvana on lämminhenkinen ja vaikuttava draamaelokuva I, Daniel Blake, joka
ruotii hyvinvointiyhteiskunnan horjumista. Elokuva on voittanut Cannesin elokuvajuhlien
Kultaisen palmun. Elokuvan kesto on 1 h 40 min. Elokuvan trailerin voit
käydä katsomassa täällä: http://bit.ly/2imeXiP


Elokuvan jälkeen iltaa voi halutessaan jatkaa tunnelmallisessa jatkotilaisuudessa
Unelma Tapiolassa (Kauppamiehentie 6, 2. krs) klo 18.30-20.00, jossa on tarjolla
glögiä ja pientä purtavaa. Tule mukaan vaihtamaan kuulumisia muiden vapaaehtoisten
kanssa rennon yhdessä olon merkeissä!


Ilmoittaudu tilaisuuteen 28.11. mennessä täyttämällä lomake:
https://my.surveypal.com/Tervetuloa-vapaaehtoisten-Kiitosjuhlaan


Teethän myös mahdollisen peruutuksen 28.11. mennessä.


Toivotamme Teidät lämpimästi tervetulleeksi!


Lisätiedot: info@espoonvapaaehtoisverkosto.fi

(30.10.2017)Kansalaisareenan kirjoituskilpailu- käy äänestämässä suosikkiasi

Kansalaisareenan järjestämään Suomi 100 Yhdessä välittävä tulevaisuus -kirjoituskilpailuun oli saapunut yhteensä 128 kilpailutekstiä.

Kansalaisareena kutsui kertomaan tarinoita vertaistuesta ja vapaaehtoistyöstä. Tarinat tuovat esille koskettavasti vapaaehtoistyön kirjon ja vertaistuen monet ulottuvuudet. Yhteistä teksteille on luottamus siihen, että pienilläkin hyvillä teoilla voi olla yllättävän suuria vaikutuksia.

Yleisö voi äänestää suosikkejaan kampanjan nettisivuilla 10.10.−10.11.2017. Äänestäjien kesken arvotaan kirjapalkintoja.

Kilpailun raati on valinnut 10 mielestään parasta tekstiä kolmessa eri sarjassa. Raadin muodostavat Marianne Heikkilä, Laura Laitinen sekä John Wedlake.

”Yhdessä välittävä tulevaisuus -kirjoituskilpailun tekstit kuvasivat koskettavasti, osuvasti ja tarkasti aikamme vapaaehtoisuutta. Kirjoittajien omakohtaiset tarinat, kirjoitustyylien rohkeus, auttajan ja autettavan rajan murtuminen sekä oman persoonan mukaan ottaminen yllätti ja ilahdutti tuomaristoa. Jokainen kirjoitus on omalta osaltaan arvokas ja vahvistaa uskoa siihen, että suomalainen kansalaisyhteiskunta hengittää ja toimii vertaistukea, ohjausta ja apua antaen. Ei ole auttajia ja autettavia, on vain erilaisissa elämäntilanteissa eläviä ihmisiä. Raadin puheenjohtajana haluan kiittää kaikkia kirjoittajia”, sanoo Marianne Heikkilä.

Voittajat palkitaan joulukuussa

Kansalaisareena palkitsee 500 euron rahapalkinnoilla sekä tuomariston, että yleisön suosikin jokaisessa sarjassa. Voittajat palkitaan 2.12.2017 Vapaaehtoistoiminnan messuilla Helsingissä. Toiseksi ja kolmanneksi eniten ääniä saaneet kirjoittajat saavat kirjapalkintoja.

Yhdessä välittävä tulevaisuus -kirjoituskilpailu on osa Suomi 100 -ohjelmaa. Yhteistyökumppaneina kampanjassa ovat Kansalaisareenan jäsenyhteisöt, kohtaamispaikat, Nuoren Voiman Liitto ja Kaskas Media.

Lisätietoja: Marjo Salmela, marjo.salmela@kansalaisareena.fi, 044 972 0754, Marianne Heikkilä, marianne.heikkila@martat.fi

(27.9.2017 )Avoimet ovet Kaunialan sairaalassa 12-14.10!

Tervetuloa tutustumaan Kaunialaan!

Ohjelmassa on päivittäin vapaaehtoistoiminnan tietoiskuja. Voit tavata Kaunialan vapaaehtoisia keskustelun merkeissä.

Ohjelmassa mm.

To 12.10 Teknologiapäivä klo 12–18

 • Seniorit surffaa – tietotekniikka tutuksi!
 • Juhlakonsertti klo 17.15,Kauniaisten musiikkiopisto

Pe 13.10 Tanssin päivä klo 13–15

 • Keskuspuiston ammattiopiston tanssiopiskelijoiden tanssiesitys, mukana Ansku Bergström&Marko Keränen
 • Kaunialan monikulttuurinen tanssiesitys
 • Pääesikunnan väki tanssittaa asukkaita Vantaan viihdeorkesterin tahtiin

La 14.10 Asiantuntijapäivä klo 10 alkaen

 • Kaunialan johtava ylilääkäri Reino Pöyhiä luennoi saattohoidosta
 • Klo 12.00 Professori Timo Strandbergin, HY/HYKS, luento ”Terve ikääntyminen, miten se saavutetaan?”
 • Timo Taikuri esiintyy
 • Kaunialan omia lyhytelokuvia ja muuta oheisohjelmaa
 • Klo 13.00- Tule mukaan keinumisen epäviralliseen maailmanennätysyritykseen!

Tapahtuma on maksuton.

Tiedustelut: maritta.niva@kauniala.fi

(19.9.2017)Tutuksi-hanke liittyi mukaan verkostoomme!

Olemme saaneet jälleen uuden toimijan mukaan Espoon vapaaehtoisverkostoon!

Tutuksi-hanke auttaa samanhenkisiä ihmisiä löytämään toisensa ja juuri nyt hanke etsii uusia vapaaehtoisia mukaan toimintaan, jossa rohkaistaan turvapaikanhakijoita ja suomalaisia tutustumaan vapaa-ajantoiminnan kautta.

Vapaaehtoisryhmät (pääkaupunkiseudulla Helsinki & Espoo yhdessä) järjestävät tapahtumia, joissa selvitetään mistä tulijat ovat kiinnostuneet ja mitä haluaisivat tehdä vapaa-ajallaan. Näiden toiveiden pohjalta etsimme jokaiselle sopivan vapaa-ajan ryhmän. Ryhmien toiminta voi olla mitä vaan maan ja taivaan välissä: kuorolaulua, fudisjengi, vapaaehtoishommia vanhusten kanssa, käsityöpiiri tai vaikka shakkiseura. Kaikenlainen ryhmämuotoinen toiminta käy, kunhan toimintaa on sen verran usein, että siellä pääsee tutustumaan toisiinsa.

Enemmän tietoa toiminnasta löydät facebook-sivuilta täältä: https://www.facebook.com/tutuksi

(30.8.2017)Ryhdy vapaaehtoiseksi kielenopettajaksi maahanmuuttajille!

Luetaan yhdessä verkosto etsii uusia vapaaehtoisia mukaan toimintaansa Espoon Suomenojan ryhmiin. Ryhmät kokoontuvat kerran viikossa tiistaisin klo 12.30-14 ja torstaisin klo 10-11.30.

Vapaaehtoisena toimiminen ei edellytä erillistä koulutusta ja jokaisessa ryhmässä toimii useampi vapaaehtoinen. Matalan kynnyksen ryhmät tukevat maahanmuuttajien kielen oppimista ja kotoutumista. Lisätietoja löytyy nettisivuiltamme: www.luetaanyhdessa.fi

Järjestämme kiinnostuneille infotilaisuuden ti 5.9.017 klo 11-13, os. Espoon Diakoniasäätiö, Hyljeluodontie 3 A. Lämpimästi tervetuloa kuulemaan lisää toiminnastamme!

 

(24.8.2017)Verkostoon on liittynyt kolme uutta toimijaa!

Uusia toimijoita verkostossa!

Espoon Vapaaehtoisverkosto on saanut kolme uutta toimijaa!

Verkostoomme on liittynyt ME-talo, MEREO ja Sininauhasäätiö!

Espoon me-talo on uudenlainen yhteisen toiminnan ja innostavan tekemisen tila kaikille kaupunkilaisille. Lue lisää täältä: https://www.facebook.com/Metaloespoo/

MEREO on ihmisen kokoinen, hyvän ikääntymisen erikoisosaaja. MEREO on syntynyt ja kehittynyt yleishyödyllisen yhdistystoiminnan pohjalta palvelemaan pääkaupunkiseudun ikääntyvien asukkaiden tarpeita.

MEREOn nettisivuilla lisää tietoa: http://www.mereo.fi

Sininauhasäätiö – Tarjoaa asuntoja ja asumisen tukea pitkäaikaisasunnottomille ja muille kaikkein heikommassa asemassa oleville ihmisille.Lue lisää: www.sininauha.fi

Käykäähän tutustumassa!

(26.7.2017)Naapuriäidit liittyi mukaan verkostoon!

Nicehearts ry:n Naapuriäidit lähiötoiminnan mahdollistajina-hanke liittyi mukaan verkostoomme!

Naapuriäiti-projektissa toimijoina ovat eri etnisistä taustoista tulevat naiset, jotka haluavat auttaa muita naisia ja / tai joilla on halu järjestää omaa toimintaa.

Projekti tarjoaa voimaannuttavan Naapuriäiti-koulutuksen, josta saa lisää työkaluja toiminnan järjestämiseen omassa organisaatiossa, auttamistyöhön ja oman osaamisen tunnistamiseen. Naapuriäiti on nimensä mukaisesti naapurissa, lähellä. Naapuriäidin ei kuitenkaan välttämättä tarvitse olla itse äiti, riittää että naisella on halu auttaa muita ja olla aktiviinen.

Toimisto sijaitsee Vantaalla, mutta hanke toimii eri puolilla pääkaupunkiseutua. Aktiivista tomintaa Espoossa on tällä hetkellä Matinkylässä ja tulevaisuudessa toivottavasti ympäri kaupunkia.

Naapuriäidit on yksi nais- ja tyttötyötä tekevän Nicehearts ry:n toimintalinjoista, jonka avulla edistään naisten hyvinvointia ja voimaantumista aktiivisiksi yhteiskunnan jäseniksi. Naapuriäiti-toiminnan kauttaa olet osa laajaa naisverkostoa, jonka mottona on: Muutos on meissä kaikissa!

Käy lukemassa lisää:

www.nicehearts.com

 

 

 

 

(04.07.2017)Lasten kulttuurikeskus Pikku-Aurora liittyi mukaan verkostoon!

Vapaaehtoisverkosto jatkaa laajenemistaan! Lasten kulttuurikeskus Pikku-Aurora liittyi mukaan verkostoomme! Sydämellisesti tervetuloa!

Lasten kulttuurikeskus Pikku-Aurora on osa Espoon kaupungin Tapahtuma- ja kulttuuripalveluja. Pikku-Aurora toimii Järvenperässä, Espoossa. Toiminnan pääpaino on lapsissa ja perheissä. Toimintamuotoja ovat mm. esitykset, taidepajat, koko perheen tapahtumat, kurssit, kerhot ja leirit. Osa toiminnasta on maksutonta ja avointa. Taide, leikki, yhdessäolo, luottamus ja hyvinvointi tärkeitä toiminnassa.

Vuonna 2017 Pikku-Auroran pilotoidaan vapaaehtoistoimintaa. Vapaaehtoistehtävät voi toteuttaa oman kiinnostuksensa mukaan esimerkiksi tapahtumien yhteydessä, lauantaitoiminnassa tai vaikkapa toteuttamalla säännöllisiä kahveja tai kerhoja.

(03.07.2017)Kaunialan Sairaala Oy liittyi mukaan verkostoon!

Kesän myötä olemme saaneet uuden jäsenen verkostoomme!

Tervetuloa mukaan toimintaan Kaunialan Sairaala Oy!

Vuodesta 1946 lähtien toiminut Kaunialan sairaala tarjoaa laadukkaita kuntoutuspalveluja ja pitkäaikaishoitoa. Sairaalan monipuoliset palvelut vastaavat monien eri ikäisten ja eri tilanteessa olevien asiakkaiden kuntoutus- ja hoitotarpeisiin. KotiKauniala puolestaan tuo vanhusväestölle palvelut suoraan kotiin. Kaunialassa vaalitaan paikan ainutlaatuista henkeä, yhteisöllisyyttä ja kodikkuutta.

Vapaaehtoistyöntekijöillä on Kaunialassa tärkeä osa arjessa. Panoksellaan he lisäävät asiakkaiden hyvinvointia ja elämänlaatua. Yhteisöllinen ja osallistava toiminta kohottaa omanarvontuntoa, tuottaa mielihyvää ja onnistumisen elämyksiä.

Kauniala etsii toimintaansa mukaan uusia vapaaehtoisia asiakkaiden arkielämää rikastuttamaan. Voit tulla mukaan auttamisen halusta, itseäsi ja taitojasi kehittämään tai vaikkapa viihtymään yhteisen tekemisen ja ihmisten parissa,

Vapaaehtoistyö muotoutuu aina yksilöllisesti, se voi olla läsnäoloa, tukea viriketoimintaan osallistumisessa tai sovittuja käyntejä talon ulkopuolelle.Vapaaehtoinen voi myös vetää erilaisia harrasteryhmiä. Kaikki vapaaehtoiset haastatellaan ja perehdytetään.

(23.6.2017)Haluammeko Mahdollisuuksien torin takaisin Espooseen?

Nyt olisi tarkoitus selvittää löytyykö espoolaisista toimijoista kiinnostuneita järjestämään Espoossa Mahdollisuuksien toria vuonna 2017.

Toinen ideointitapaaminen pidetään torstaina 6.7. klo 17.00 Olarin seurakunnan kerhosiiven kokoushuone Kamppurissa osoitteessa Olarinluoma 4, 02200 Espoo.
Ilmoittautumisia ideointitapaamiseen toivotaan viimeistään ke 5.7. Olarin seurakuntaan yhteisötyöntekijä Iisa Lehtiselle, iisa.lehtinen(at)evl.fi

Mahdollisuuksien tori voisi Espoossa toteutua Espoo-päivän yhteydessä elokuun viimeisenä viikonloppuna 25.-27.8.
Nyt tarvitsemme porukkaa suunnittelemaan torin ohjelmaa ja pitopaikkaa.
Jos et pääse 6.7. palaveriin, mutta olet kiinnostunut torista, ilmoitathan tietosi Iisalle.

Mahdollisuuksien torit ovat aina paikallisten järjestö- ja kansalaistoimijoiden yhdessä järjestämiä ja joku paikkakunnan järjestöistä nimetään vastuujärjestöksi, joka vastaa tapahtuman taloudesta.
Kepa ry koordinoi valtakunnallista Mahdollisuuksien torien verkostoa ja tukee Mahdollisuuksien toreja kattamalla osan torin kuluista, tarjoamalla viestinnällistä tukea ja markkinointimateriaaleja.
Lisää tietoa Mahdollisuuksien toreista löytyy osoitteesta: https://www.kepa.fi/tapahtumat/mahdollisuuksien-tori
Kannattaa myös katsoa torivideo: https://www.youtube.com/watch?v=olpC9qAvt3E

Lisätietoja voi kysellä myös Kepa ry:n Mahdollisuuksien tori -koordinaattorilta Jaana Viirimäeltä, jaana.viirimaki(at)kepa.fi tai 050-3176737.

Kutsua saa mielellään levittää kiinnostuneille!

(22.6.2017)Uusi jäsen mukana verkostossa!

Alkaneen kesän myötä saamme toivottaa uuden jäsenen tervetulleeksi verkostoon!

Tervetuloa Espoon Järjestöjen Yhteisö EJY ry Kumppanuushautomo!

EJY on sosiaali-, terveys- ja hyvinvointialan järjestöjen yhteistyöelin, joka edistää kuntalaisten hyvinvointia. Tunnistamme yhteiskunnan puutteet ja toimimme niiden korjaamiseksi. Yhdistämme kansalaiset ja yhteisöt toimimaan paremman arjen puolesta – tekemään rohkeita tekoja, jotka muuttavat ihmisten elämää pysyvästi. Kumppanuushautomo kehittää maahanmuuttajajärjestöjen kotouttamistyötä.

 

(17.5.2017)Keskustelutilaisuus Pop up vapaaehtoistoiminnasta

Tervetuloa keskustelemaan vapaaehtoiskentän muutoksista, pop up - toimintamallin tarjoamista mahdollisuuksista ja kokemaan henkilökohtaisesti, miten helppoa välittämisen keikkailu voi olla! Lue lisää tapahtumakalenterista.

Kesän avaava virkistyspäivä järjestö- ja vapaaehtoistoimijoiden

Kesän avaava virkistyspäivä muiden espoolaisten järjestö- ja vapaaehtoistoimijoiden kanssa järjestetään Isossa Vasikkasaaressa ke 7.6.2017 klo 9-15.30!

Retkipäivä on maksuton ja avoin kaikille järjestötoimijoille, vapaaehtoistoiminnassa mukana oleville, järjestöjen jäsenille ja toiminnasta kiinnostuneille. Päivän aikana on järjestettyä liikunnallista ohjelmaa, saunomista sekä vapaata toimintaa. Omat eväät on hyvä ottaa mukaan. Saarelta löytyy keittokatoksia grillaamiseen sekä kesäkahvila.

Lue lisää

(8.5.2017)Vinkkejä toimintaan ja jutteluaiheiksi ikäihmisten parissa toimi

Materiaalipankista löytyy paljon tekemistä ja jutunaihetta ikäihmisten parissa toimiville vapaaehtoisille. www.vahvike.fi

(3.5.2017)Uusi jäsen mukana verkostossa!

Kevään ja pian alkavan kesän myötä pääsemme toivottamaan uuden jäsenen tervetulleeksi verkostoon! Tervetuloa Kerapia!

Kerapia järjestää kaupunki ja kulttuuritapahtumia yhdessä Espoon kaupungin ja Helsingin yliopiston kanssa.

Kerapia järjestää 6.5 klo: 11-18 koko perheen kaupunkitapahtuman Kerassa. Tapahtuma järjestetään osana tilapioneerit kurssia (http://tilapioneerit.fi/), joka on yhteistyössä Espoon kaupungin, Helsingin yliopiston ja Aalto-yliopiston järjestämä poikkitieteellinen projektikurssi. Kerapia tuottaa täysin ruohonjuuritasolta suuren kaupunkikulttuuritapahtuman Keran alueella olevaan autioituneeseen logistiikkahalliin.


Tervetuloa mukaan toimintaamme

(26.4.2017)Verohallinnon ohjeet vapaaehtoistoimintaan

Verohallinto on julkaissut ensimmäisen laajan ohjeen järjestö- ja vapaaehtoistoiminnan yleisimmistä verotusta koskevista kysymyksistä.

(25.4)Uusi jäsen verkostossa

Olemme saaneet verkostoomme uuden hankkeen, joka toimii tärkeän asian, eli maahanmuuttaja lasten ja nuorten kotoutumisen parissa!

Turvaperhe toiminnan tavoitteena on yksinäisyyden vähentämisen kautta tukea kotouttamisen vahvistusta ja auttaa lapsia ja nuoria löytämään oma polkunsa opiskelu- tai työelämässä. Toiminnan kautta yksin Suomeen saapuneiden lasten ja nuorten on mahdollista saada kokemuksia turvallisesta arjesta, mielekkäästä yhdessäolosta ja harrastamisesta.

Turvaperheiksi koulutetaan espoolaisia perheitä.

Turvaperhetoimintaan ja kotouttamisen kummit tehtävään pääset tutustumaan tarkemmin tästä: http://www.espoonvapaaehtoisverkosto.fi/index.php?sivu=verkosto&id=4&jasen=157

(20.3.)Uusi jäsen verkostossa

Alkavan kevään myötä pääsemme toivottamaan uuden jäsenen tervetulleeksi verkostoon! Eläkeliitto ry on liittynyt mukaan Espoon Vapaaehtoisverkoston toimijaksi.

Kyseessä on Suomen suurin eläkeläisjärjestö.Järjestö valvoo ikäihmisten etuja, sekä tarjoaa palveluja ja yhdessäolon mahdollisuuksia. Järjestöllä on myös runsaasti monipuolisia koulutuksia ikäihmisille ja vapaaehtoisille.

Eläkeliittoon, sekä heidän tarjoamiinsa vapaaehtoistehtäviin pääsee tutustumaan lähemmin tästä:
http://www.espoonvapaaehtoisverkosto.fi/index.php?sivu=Eläkeliitto_ry&id=4&jasen=155

Tervetuloa mukaan toimintaamme!

(9.3.2017)Vastaa kyselyyn vapaaehtoistoiminnasta!

MILLAISTA VAPAAEHTOISTYÖTÄ SINÄ TEET? 

Hesari tekee juttua vapaaehtoistoiminnasta Helsingin Sanomien urasivulle. Vastaa kysymyksiin ja jätä yhteistietosi, jos sinua voi haastatella. Vastauksia saatetaan käyttää osana juttua.

Hesarin kyselyyn pääset tästä

MITÄ OLET OPPINUT VAPAAEHTOISTOIMINNASSA?

TAIKOJA-hankkeen kyselyssä taas kartoitetaan vapaaehtoistoiminnassa saatujen erilaisten taitojen oppimista ja hyödyntämistä. Tähän kyselyyn pääset tästä.

(18.1.2017)Cifinlandilla osallistamalla osaamisen ideahaku on käynnissä!

Osallistamalla osaamisen ideahaku on käynnissä 31.1. saakka. Parhaat ideat jalostetaan hankkeiksi, jotka saavat rahoitusta Euroopan sosiaalirahastosta (ESR).

Haussa on idea, jolla edistetään nuorten osallisuutta ja jotka kumpuavat kulttuuri-, liikunta- ja nuorisoalan järjestöistä. Hankekumppaneiksi toivotaan myös kuntia, oppilaitoksia, työpaikkoja ja muita julkisen sekä yksityisen sektorin toimijoita. Ideahaun jälkeen hakijat saavat palautetta ideoistaan, ja parhaat ideat jatkavat varsinaiseen hakuun (1.3.-30.4.2017). 

Lisää tietoa ideahausta: www.cifinland.fi/osallistavaidea2017

Kaipaatko sparrausta, inspiraatiota tai tietoa? Tule kuulemaan lisää hausta, jamittelemaan ideaasi sekä laajentamaan verkostojasi ideajameihin 20.1. Espoossa!

Mitä? Ideajamit

Missä? Urban Mill, Betonimiehenkuja 3 E, 02150 Espoo

Milloin? 20.1.2017 klo 9.3012.00

 

Ohjelmassa:

- Ideajammailua ja sparrausta

- Inspiraatiota ja innostusta!

- Tietoa ideahausta ja hankehaun etenemisestä

 

The event is in Finnish and Swedish – questions in English are also welcome!

Muista ilmoittautua etukäteen osoitteessa www.lyyti.in/ideajamit2017.

Espoon Vapaaehtoisverkosto toivottaa lempeää joulua!

Palaamme vapaaehtoistoiminnan pariin 2.1.2017!

(26.11.2016)Vuoden Vapaaehtoisteko 2016

Leipomo Keisari valittiin Espoon Vuoden 2016 vapaaehtoisteoksi. 

Leipomo Keisari otti vuonna 2014 yhteyttä Olarin seurakuntaan tarjoten hävikkileipiä, -kakkuja, sekä –pullaa jaettavaksi. Ruokajakelua varten perustettiin vapaaehtoistehtävänä Leipäkuskit -ryhmä. Leivät ovet tuoneet erittäin suurta iloa Matinkylän alueella: tuotteita on saatavilla viikoittain Matinkappelin Leipäkahvilassa, joka toinen viikko sosiaalitoimiston aulassa Pyyntitiellä, sekä seurakunnan diakonialounailla kaksi kertaa viikossa. Toiminta on pyörinyt onnistuneesti jo kahden vuoden ajan.

(09.11.2016)Kasvot tutuiksi-tilaisuus!

Vapaaehtoistoimintaa organisoville järjestetään ennen Unelma Juhlaa Kasvot tutuiksi-tilaisuus!

Ennen Unelma Juhlaa, la 26.11.2016 vapaaehtoistoiminnan koordinaattoreilla on mahdollisuus tutustua muihin koordinaattoreihin Kasvot tutuiksi tilaisuudessa. Tarjolla herkkuja ja hyvää seuraa. Ota käyntikortteja mukaasi!

Aika: 16.30 - 17.30
Paikka: Unelma Tapiola, Kauppamiehentie 6, 02100 Espoo

Siirrymme Kasvot tutuiksi -tilaisuudesta Kulttuuritalolle Unelma Juhlaan, tien toiselle puolelle.

Ilmoittautuminen koordinaattoreiden tutustumistilaisuuteen tapahtuu Unelma Juhlaan ilmoittautumisen yhteydessä, 23.11.2016 mennessä. Osoitteessa https://my.surveypal.com/Unelma-Juhla-Ilmoittautuminen-2016.

Klikkaa olevasi koordinaattori niin saat Kasvot-tutuksi tilaisuuteen ilmoittautumisen tehtyä!

P.S. Tässä vielä linkki, jota voi jakaa Unelma Juhlasta vapaaehtoisten houkuttelemiseksi (sisältää mm.  tietoa ohjelmasta): http://eepurl.com/cmA3_L

(19.10.2016)Espoon Vuoden 2016 Vapaaehtoisteon ehdokkaat on julkistettu!

On tullut aika valita Espoon Vuoden 2016 vapaaehtoisteko! Äänestys on nyt käynnissä, ja ehdokkaat kuvauksineen on julkistettu. Tänä vuonna 1.9-30.9.2016 ehdotuksia vapaaehtoisteoiksi tuli yhteensä 11 kappaletta. Voit tutustua ehdotuksiin tästä.

Espoon Vapaaehtoisverkosto valitsee vuosittain ehdokkaiden joukosta yhden teoista Espoon Vuoden 2016 vapaaehtoisteoksi. Vapaaehtoisteko julkistetaan Unelma Juhlassa, josta Espoon Vapaaehtoisverkostolle välitetään kattavan tietopaketin sähköpostitse tällä viikolla. Pitäkää siis silmällä sähköpostianne, sillä ilmoittautumisohjeet tulevat pian!

(26.11.2016)Vapaaehtoistoiminnan vuoden kohokohta lauantaina 26.11.

Unelma Juhlassa osoitetaan ansaittua arvostusta vapaaehtoistyön tekijöille sekä kootaan yhteen toiminnan laaja verkosto Espoossa.

Unelma Juhlaan on tervetullut jokainen Espoon vapaaehtoinen. Unelma Juhla järjestetään lauantaina 26.11. klo 18-19 Espoon Kulttuurikeskuksen Tapiolasalissa (Kulttuuriaukio 2, 02100 Espoo). Kutsu pdf.

Unelma Juhlan avaa Espoon kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Maria Guzenina. Juhlapuhujana on eetikko ja hyveiden puolesta puhuja Antti Kylliäinen. Esiintyjinä ovat Mosabacka Big Band sekä kansanmusiikkia, flamencoa ja arabialaisen musiikin perinnettä yhdistävä Ishtar.

Tilaisuuden jälkeen voit poiketa jatkoille nauttimaan glögistä ja pipareista Unelma Tapiolaan (Kauppamiehentie 6).

Tervetuloa!

Ilmoittautuminen: https://my.surveypal.com/Unelma-Juhla-Ilmoittautuminen-2016

(26.9.2016)Konserttilippuja espoolaisille vapaaehtoisille!

Tapiolan sinfonietta tarjoaa vapaaehtoisille espoolaisille vapaalippuja Brahmsin konsertteihin! Ohessa tiedot, siitä miten menetellä. Kannattaa toimia nopeasti, lippuja on jaossa rajoitettu määrä ja ne on suunnattu vapaaehtoisille. Hyvää musiikkielämystä!


Tapiola Sinfoniettalla on 29.9.-30.9. hieno kahden konsertin Brahms-kokonaisuus, jossa kuullaan romantiikan mestarin, Johannes Brahmsin kamarimusiikkituotantoa. 

Torstaina 29.9. klo 19 Sellosalissa on konsertti ”Brahmsin kamarimusiikkia”.

Perjantaina 30.9. klo 19 Espoon kulttuurikeskuksen Tapiolasalissa on konsertti ”Fantastinen Brahms”.

Tapiolan Sinfonietta on varanut Espoon vapaaehtoisille 40 vapaalippua molempiin konsertteihin (2 lippua / hlö).

Liput tulisi varata ennakkoon ke 28.9. klo 16 mennessä osoitteesta helena.ruhkala(at)espoo.fi.
Viestin otsikoksi BRAHMS  ja viestikenttään varaajan nimi ja vapaaehtoisjärjestö jota hän edustaa. Liput voi lunastaa konserttiin tultaessa klo 18-19 Tapiola Sinfoniettan kutsuvieraat-tiskiltä.

(1.9.2016)Ehdota Espoon Vuoden 2016 Vapaaehtoistekoa!

Vuoden Vapaaehtoisteko voi olla mikä tahansa vapaaehtoistoimintaan perustuva teko tai tempaus, jonka avulla on tehty hyvää ja luotu positiivista vaikutusta. 

Vapaaehtoisteon taustalla voi olla jokin vapaaehtoisryhmä, kaveriporukka, työyhteisö, yhdistys/muu yhteisö tai yksittäinen henkilö.

Ehdotuksia otetaan vastaan 1.–30.9.2016

Espoon Vuoden 2016 Vapaaehtoisteko -kampanja käynnistyy 1.9.2016. Voit lähettää ehdotuksesi vapaaehtoisteosta Espoon Vapaaehtoisverkostolle pe 30.9.2016 mennessä sähköisellä lomakkeella.


Espoon Vapaaehtoisverkosto nostaa kaikkia Vuoden vapaaehtoisteko ehdokkaita esille viestintäkanavissaan, jonka tarkoituksena on nostaa esille espoolaista vapaaehtoistoiminnan kirjoa ja lisätä vapaaehtoistoiminnan tunnettavuutta Espoossa.

Lisätietoja kampanjasta: info(@)espoonvapaaehtoisverkosto.fi

Unelma Juhla lauantaina 26.11.2016

Espoon Vapaaehtoisverkosto jakaa Vuoden vapaaehtoisteko tunnustuksen 7. kerran Unelma Juhlassa 26.11.2016 Espoon Kulttuurikeskuksessa. Unelma Juhla on avoin kaikille vapaaehtoisille ja vapaaehtoistoimintaa organisoiville yhteisöille. Ilmoittautuminen Unelma Juhlaan aukeaa lokakuussa 2016. Lisätietoja juhlasta & ilmoittautumisesta lähempänä ajankohtaa.

Vuoden 2015 Vapaaehtoisteko tunnustus myönnettiin SPR Kehä-Espoon Ulla Laukkaselle, joka vastaa koko Espoon Suomen Punaisen Ristin ensihuoltoyksiköstä. Hän on hoitanut ja koordinoinut paljon vapaaehtoisia turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskuksiin eri puolelle pääkaupunkiseutua ja pidemmällekin.

Seuraa Espoon Vapaaehtoisverkostoa Facebookissa ja saat ajankohtaista tietoa vapaaehtoistoiminnasta.

Espoon Vapaaehtoisverkosto on Espoon Järjestöjen Yhteisö EJY ryn koordinoima yhteistyöfoorumi, joka kokoaa yhteen vapaaehtoistoimintaa organisoivia tahoja Espoon kaupungilta, seurakunnista sekä kolmannelta sektorilta. Verkoston toiminnan tavoitteena on hyödyttää jäsenyhteisöjä sekä edistää ihmisten hyvinvointia hyvin organisoidun vapaaehtoistoiminnan kautta.

(15.8.2016)Haussa vuoden vapaaehtoinen, ehdota 15.9. mennessä!

 

Järjestyksessään kolmas Vuoden vapaaehtoinen -kampanja käynnistyy 15.8.2016. Kansalaisareena ry hakee Vuoden vapaaehtoinen -palkinnon saajaksi henkilöä, joka voi olla pitkän linjan toimija tai innostava tulokas vapaaehtoistoiminnan saralla. Hän voi toimia vapaaehtoisena millä alalla tahansa ja missä päin Suomea tahansa. Vuoden vapaaehtoinen voi olla myös yhteisönsä kantava voima, taitava innostaja, kekseliäs toiminnan kehittäjä tai jotenkin muuten ansioitunut vapaaehtoinen.

Ehdota palkinnon saajaa

Kuka tahansa – niin yksityishenkilö kuin yhteisökin – voi ehdottaa Vuoden vapaaehtoinen -palkinnon saajaa. Kampanjassa palkitaan henkilö, joten ryhmää tai yksittäistä tekoa ei voi ehdottaa. Ehdotusaika on 15.8.–15.9.2016

Kansalaisareena ry esittelee kaikki Vuoden vapaaehtoinen -ehdokkaat kampanjan nettisivuilla 1.10.–31.10.2016, jolloin jokainen voi äänestää suosikkiaan.

Vuoden vapaaehtoinen palkitaan joulukuussa

Äänestyksen päätyttyä arvovaltainen raati valitsee palkittavan kymmenen eniten ääniä saaneen ehdokkaan joukosta.

Vuoden vapaaehtoinen palkitaan 3.12.2016 Vapaaehtoistoiminnan messuilla Vanhalla Ylioppilastalolla Helsingissä. Palkinnon saaja toimii seuraavan vuoden ajan vapaaehtoistoiminnan lähettiläänä.

Kampanjan tavoitteena on nostaa vapaaehtoistoiminnan arvostusta ja näkyvyyttä.

Lue lisää ja jätä ehdotus palkittavasta henkilöstä.

Lisätiedot kampanjasta: Pinja Nieminen: pinja.nieminen(at)kansalaisareena.fi, p. 050 66627

(15.9.2016)Vapaaehtoistoiminta on vapautta vaikuttaa

Vapaaehtoistoiminta on osallistumista toimintaan jonkin tärkeänä pitämänsä asian puolesta. Olennaista vapaaehtoistoiminnassa on sen vapaaehtoinen ja palkaton luonne.

Vapaaehtoisuus antaa paljon sekä tekijälle että kohteelleen. Vapaaehtoistoiminta tuo merkitystä ja sisältöä elämään. Vapaaehtoinen saa uusia kokemuksia ja elämyksiä. Ymmärrys ja osaaminen karttuvat vapaaehtoisena toimiessa.

Vapaaehtoistoiminta on monimuotoista

Vapaaehtoisena voi osallistua satunnaisesti erilaisiin tempauksiin tai tapahtumiin tai sitoutua esimerkiksi vapaaehtoiseksi ystäväksi vaikka seuraavaksi vuodeksi. Vapaaehtoisuus voi olla kertaluontoista tai siinä voi olla mukana vuosia, jopa vuosikymmeniä. 

Vapaaehtoisena toimiminen on tärkeää ympäröivälle yhteisölle ja yhteiskunnalle, mikä tekee maailmasta paremman paikan.

Ennen kaikkea vapaaehtoistoiminta kuitenkin vaikuttaa myös omaan elämään positiivisesti. Vapaaehtoisena voi oppia uusia taitoja, tavata uusia ihmisiä ja saada onnistumisen kokemusta ja hyvää mieltä toimiessaan hyvän asian puolesta.

Vapaaehtoistoiminta tuo iloa elämään!

Monet vapaaehtoiset yllättyvät siitä, kuinka paljon iloa toisen ihmisen auttamisesta voi saada. Kaikki vapaaehtoiskokemukset eivät ole samanlaisia, mutta löytäessäsi toimintamahdollisuuden joka sopii kiinnostuksiisi, sinulla on hyvä mahdollisuus pitää hauskaa samalla kun annat osan ajastasi.

Mitä vapaaehtoiselta odotetaan?

Jokainen henkilö tulee mukaan toimintaan vapaaehtoisesti, omasta halustaan. Olennaista vapaaehtoistoiminnassa on henkilön oma tahto ja halu tehdä ja olla mukana toiminnassa. On myös tärkeää ymmärtää toiminnan tavoitteet ja sitä ohjaavat aatteet.

Vapaaehtoinen on luotettava. Jokainen tekee ajallaan ja mahdollisimman hyvin ne tehtävät, joihin on lupautunut. Vapaaehtoisen on itse arvioitava omat voimavaransa, jotta hän ei lupaa enemmän kuin ehtii ja jaksaa tehdä, vaan löytää tasapainon oman arkielämänsä ja vapaaehtoistoiminnan välillä. Jokaisella on oikeus itse määritellä, kuinka pitkäksi aikaa haluaa sitoutua, mutta tästä lupauksesta on pidettävä kiinni. Vapaaehtoistoiminnassa kaikki osapuolet kohtaavat tasa-arvoisina, joskin erilaisina. Jokaista mukana olevaa arvostetaan ja heidät hyväksytään omana itsenään. Jokaisen tietoja ja taitoja tarvitaan ja käytetään yhteisen tavoitteen saavuttamiseksi.

Haluatko osallistua vapaaehtoistoimintaan Espoossa?

Tule mukaan toimintaan! Espoon Vapaaehtoisverkosto järjestää Startti vapaaehtoistoimintaan tilaisuuden ma 26.9. klo 16.30-19.30 Unelma Tapiolassa (Kauppamiehentie 6, 2.krs). Startissa saat tietoa siitä, mitkä organisaatiot toimivat Espoossa vapaaehtoistoiminnan taustalla ja millaista tukea ne tarjoavat vapaaehtoisille. 

Tilaisuudessa avataan vapaaehtoistoiminnan periaatteita sekä autetaan löytämään sopivia vapaaehtoistehtäviä. Startti on suunnattu kaikille vapaaehtoistoiminnasta kiinnostuneille. Vapaa pääsy, tervetuloa! 

Ilmoittautumiset 19.9. mennessä info(at)espoonvapaaehtoisverkosto.fi tai p. 050 540 3432. Tilaisuudessa on paikkoja rajoitetusti.

Järjestäjät:
Espoon Järjestöjen Yhteisö ry
Espoon kaupunki, liikunta- ja kulttuuri- ja vanhusten palvelut
Espoon seurakuntien ArkiYstävä ja vapaaehtoistoiminta
Helsingin Diakonissalaitos
Mannerheimin Lastensuojeluliitto Uudenmaan piiri
Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus
Uudenmaan Muistiluotsi

Lisää vapaaehtoistoiminnan syksyn 2016 koulutuksia löydät Tapahtumat & koulutukset -sivulta.

Kolmelle vapaaehtoistoimijalle Helsingin kaupungin kannuste

Vapaaehtoistoimijat Lapinlahden Lähde, Turvapaikanhakijoiden tuki ry ja Helsingin luonnonsuojeluyhdistys Helsyn jättipalsamien kitkentätalkoiden vetäjät saavat kannusteet vapaaehtoistyöstä.

Helsingin kaupungin vapaaehtoistyön neuvottelukunta jakaa vuosittain kannusteita helsinkiläisille yhdistyksille ja vapaaehtoisryhmille. Tänä vuonna kannusteet jaetaan 15. kerran ja painotuksena on Helsinki-lähtöisyys.

Lue lisää tiedotteesta

Helsingin kaupungin vapaaehtoistyön neuvottelukunta

 

Esittelyssä Hanna Anderssén

EJYn Kansalaistoiminnankeskus Unelman assistentti on vaihtunut. Toukokuun puolessa välissä on aloittanut Hanna Anderssén. Hannan työtehtäviin kuuluu mm. ylläpitää Espoon Vapaaehtoisverkoston nettisivuja sekä espoolaiset.fi tapahtumakalenteria ja ajankohtaistapalstaa.

Hannan tavoitat sivuston sähköpostilla info@espoonvapaaehtoisverkosto.fi sekä kansalaistoiminta.assistentti@ejy.fi, p. 050 342 9917

Lämpimästi tervetuloa Hanna!

(1.5.2016)Kansalaistoiminnan kuukausikirje 5/2016

 

Lue Kansalaistoiminnankeskus Unelman kuulumisia täältä.

Tilaa jatkossa kuukausikirje suoraan sähköpostiisi täyttämällä sähköinen tilauslomake. Voit myös poistaa ilmaisen tilauksen milloin vain.

(20.8.2016)Vapaaehtoistoiminnan koordinaattoreiden syysseminaari 27.-28.10.

Perinteinen Valikko-syysseminaari tulee taas! Tänä vuonna seminaari järjestetään Helsingissä Lapinlahden Lähteen tiloissa ja teemana on Vapaaehtoistoiminnan innovatiivinen organisointi.

Kaksi päivää tiukkaa asiaa: luentoja, työpajatyöskentelyä ja verkostoitumista eri puolilta Suomea saapuneiden kollegojen kanssa. Järjestäjinä ovat Kansalaisareena ja Helsingin valikkoverkosto, osanottomaksut ovat 80 euroa kaksi päivää ja 60 euroa yksi päivä.

Ilmoittautuminen aukeaa elokuun alussa osoitteessa www.kansalaisareena.fi/valikko. Tutustu ohjelmaan täällä

(15.5.2016)Kesäkuun Espoon Valikko-verkoston tapaaminen to 2.6. klo 9-11

Espoon Valikko-verkoston kesäkuun tapaaminen järjestetään to 2.6. klo 9-11 (Unelma Tapiola, Kauppamiehentie 6, 2.krs).

Sähköinen ilmoittautumislomake
Ilmoittautumiset ke 25.5. mennessä

Jos linkki ei aukea klikkaamalla, kopioi se selaimen osoiteriville hiiren oikean painikkeen avulla tai ilmoittaudu puhelimitse p. 050 540 3432.

Alussa vapaamuotoinen kuulumisten vaihtokierros, jonka jälkeen jalkaudutaan 2 eri toimintaryhmään, jotka muodostettiin toukokuun tapaamisessa:

- Espoon Vapaaehtoistoiminnan messut - suurtapahtuma
- Verkostopäivät

Espoon VALIKKO-ryhmä koostuu Espoon Vapaaehtoisverkoston jäsentahoista ja niissä olevista vapaaehtoistoiminnan koordinaattoreista Espoon kaupungilta, seurakunnista sekä kolmannelta sektorilta. Espoon VALIKKO-ryhmä on yhteistyöfoorumi, jossa yhdessä kehitetään paikallista vapaaehtoistoimintaa. VALIKKO-ryhmän tavoitteena on parantaa vapaaehtoistoiminnan näkyvyyttä, toimia koordinaattoreiden vertaistuen paikkana ja tuoda esille vapaaehtoistoiminnan paikallista vaikuttavuutta.

Tule järjestämään toimintaa turvapaikanhakijoiden kesäleirille!

Espoon Järjestöjen Yhteisö EJY ry järjestää Kansalaistoiminnankeskus Unelmassa kesäleirin 6.6–1.7.2016. Kesäleiri on tarkoitettu 12-17-vuotiaille yksintulleille turvapaikanhakijoille.
 
Haluamme tehdä yhteistyötä juuri sinun yhteisösi kanssa
 
Nyt haemme ensisijaisesti toimijoita vetämään ulkotoimintaa, mutta voit halutessasi tarjota toimintaa myös sisälle aamupäiviin. Ohjelman kesto 2-3 tuntia. Leirillä tulee olemaan päivittäin n. 40 osallistujaa. 
 
Kesäleirillä on aamupäivin sisäohjelmaa Unelma Tapiolassa (Kauppamiehentie 6) ja iltapäivisin ulko-ohjelmaa lähimaastossa. Välissä tunnin ruokatauko. 
 
Meillä on jokaiselle päivälle vähintään neljä turvallista aikuista, joko palkattuna tai vapaaehtoisena. Mukana olisi hyvä olla esimerkiksi yksi aikuinen, mutta lisäksi toivomme erityisesti, että mukana olisi nuoria harrastajia, tämä ei kuitenkaan ole välttämättömyys. 
 
Tämä on loistava mahdollisuus myös markkinoida tuleville harrastajille toimintaanne. Voimme tehdä myös retkiä jos ohjelmasi on muualla. Toivomme, että järjestämäsi ohjelma olisi joko maksutonta tai edullista.
 
Lisätietoja ja yhteydenotot: kesaleiri@ejy.fi, p. 046 9339182

(20.4.2016)Innostaako teidän järjestö toimijoita mukaan?

Toukokuun Rethink keskittyy pohtimaan, miten järjestötoimintaa voisi ajatella uudelleen, jotta nykypäivän nuoret ja vanhemmatkin innostuvat mukaan toimintaan. Nuorten mielenterveysseura Yeesin Oona Hänninen haastaa ajattelemaan järjestötoimintaan uusista näkökulmista.

Oona on itsekin alun perin Yeesissä vapaaehtoisena aloittanut nuori aktiivi, joka on monen mutkan kautta päätynyt järjestön palkkalistoille nimikkeellä Coordinator of Positive Action. Yeesin projektikoordinaattorin työssä hän koordinoi innovatiivisin ottein positiivista ja uudenlaista vapaaehtoistoimintaa nuorilta nuorille. Yeesi on tunnettu hyvän mielen ja positiivisen mielenterveyden sanoman levittämisestä. Hitiksi ovat muodostuneet mm. Yeesin halaavat eläimet ja sosiaalisen median hyödyntäminen järjestö- ja mielenterveystyössä. 

Innostava järjestötoiminta rakentuu Oonan mukaan ajankohtaisista ja kohderyhmälle sopivista ja puhuttelevista aiheista. Erityisen tärkeää on kuitenkin mahdollisuus vaikuttaa toimintaan.

"Vaikuttamisen mahdollisuuden tulee olla aito eikä nimellinen ja innostavassa järjestötoiminnassa huomioidaan aidosti jäsenlähtöisyys sekä vapaaehtoisten inhimillisten voimavarojen johtaminen ja tukeminen." 

Tervetuloa ajattelemaan järjestötoiminta uudelleen!

Oonan top 3 lista uusien toimijoiden mukaan saamiseen

1. Pyydä henkilökohtaisesti mukaan. Tutkimusten mukaan moni suomalainen lähtisi mieluusti vapaaehtoistoimintaan, jos joku pyytäisi. 

2. Joustavuus. Toiminnan tulee olla mielekästä ja henkilön elämäntilanteeseen sopivaa. Luovuutta voi ja pitää käyttää toiminnan toteuttamisessa. 

3. Positiivisuus ja aito kiinnostus mukana olevia toimijoita kohtaan. Kiitos on tärkeä sana sekä aito ja läsnäoleva kohtaaminen. Positiivinen ja innostava ilmapiiri ja innostus vetää puoleensa uusia toimijoita ja niiden on lähdettävä yksilön tasolta.

Rethink Järjestötoiminta -työpaja ke 18.5. klo 18-20, Unelma Tapiola, (Kauppamiehentie 6) 

Vapaa pääsy, tervetuloa! #RethinkEspoo  

Tapahtuma löytyy myös Facebookista

Rethink Espoo- keskusteluillat ovat puhuttaneet osallistujia kevään aikana aina kaupunkisuunnittelusta mielenhyvinvointiin. Antoisat illat ovat avanneet uusia näkökulmia ja innostavia ajatuksia erilaisista teemoista. Keskusteluillat järjestetään järjestöjen välisenä yhteistyönä, niin että jokainen järjestö vastaa vuorollaan illan sisällöstä. 

Järjestäjät: Espoon mielenterveysyhdistys EMY ry, FinFami Uusimaa ry – Omaiset mielenterveyden tukena, Espoon Kaupunginosayhdistysten Liitto ry, Kansalaistoiminnankeskus Unelma – Espoon Järjestöjen Yhteisö EJY ry, Mannerheimin Lastensuojeluliiton Uudenmaan piiri ry 

(04.04.2016)Kansalaistoiminnan kuukausikirje 4/2016

Kevätterveisiä Kansalaistoiminnankeskus Unelmasta! Kuukausikirje on uusinut lehtensä ja kokoaa jatkossa koko Unelman toimintaa.

Lue kuukausikirje täältä.

Tilaa jatkossa kuukausikirje suoraan sähköpostiisi - täytä sähköinen tilauslomake.

(25.4.2016)Innostava johtaminen mahdollistaa osallistavan ja itseohjautuvan

Leading Passion -seminaari kokosi yhteen 19.-20.4. tutkijoita, johtajia ja vaikuttajia Porvoossa. Myös vapaaehtoistoiminta yhtenä tutkimuksen kohteena.


Kuva: Leading Passion -hanke 

Haaga-Helian koordinoimassa laajassa Leading Passion -hankkeessa tutkitaan nuorten työasenteita ja organisaatioiden hyviä innostuksen johtamisen käytänteitä. Hankkeen tavoitteena on nostaa suomalaisten yritysten kilpailukykyä. Ensimmäinen tutkimusvuosi on takana, ja mielenkiintoisina löydöksinä on havainnoitu kolme tekijää.

1. Innostus ja sisäinen motivaatio linkittyvät läheisesti itseohjautuvuuteen.

2. Innostus ja sisäinen motivaatio suojaavat hallinnantunteen menettämiseltä.

3. Innostusta ja sisäistä motivaatiota löytyy kaikista mahdollisista työnkuvista, jos oikea ihminen on oikeassa paikassa.

 

Innostava johtaminen vapaaehtoistoiminnassa

Leading Passion tutkimushanke keräsi aineistoa vapaaehtoistoiminnan koordinaattoreilta marraskuussa 2015 Espoossa sekä Helsingissä huhtikuussa 2016 VALIKKO-tapaamisissa. Tutkimuksen tarkoitus on selvittää miten vapaaehtoistoiminnan koordinaattorit johtavat innostusta.

Seminaarissa esiteltiin tutkimuksen ensimmäisiä tuloksia. Vapaaehtoistoiminnan koordinaattorit olivat saaneet myönteisiä innostavan johtamisen kokemuksia erityisesti, kun olivat onnistuneet välittämään toiminnan merkityksellisyyden vapaaehtoisille ja sitä kautta innostamaan heitä, kuten esimerkiksi seuraavat lainaukset osoittavat:

“Innostusta tuki se, että järjestö osoitti heidän tekemänsä työn tarpeelliseksi ja osaksi järjestön toimintaa. Ryhmän merkityksellisyys suuremmassa kokonaisuudessa kirkastui niin vertaisohjaajille, kuin minullekin.” - Koordinaattori 11

“Annoin suoraa asiakkailta kuultua positiivista palautetta vapaaehtoisryhmälle. Liikutuin itse kyseisessä tilanteessa, koska onnistuminen oli ollut niin merkittävä ”asiakkaillemme”. Oma liikutukseni sai vapaaehtoiset ymmärtämään vielä paremmin työnsä merkityksen ja arvokkuuden. Porukan yhteishenki kasvoi entisestään ja vapaaehtoiset sitoutuivat vielä paremmin tehtäviinsä.” - Koordinaattori 27

Tutkimuksesta pyritään kirjoittamaan sekä tieteellinen artikkeli että kappale Leading Passion -hankkeen vuonna 2017 ilmestyvään kirjaan

 

Myötätunnon vakavasti ottaminen on mullistava askel kohti uudenlaista toimintakulttuuria

Helsingin yliopiston CoPassion-työryhmä tutkii myötätunnon roolia työyhteisöissä. Työryhmä on todennut miksi myötätunto on lyömätön juuri työelämässä: toisin kuin pelkkä empatia, myötätunto punnitaan konkreettisissa teoissa ja siihen tarvitaan muita, myötätunto ei synny yksin.

Myötätuntoisen työyhteisön todentamiseen ei tarvita asiantuntijan lausuntoa vaan jokainen voi tunnistaa sen työyhteisössä tapahtuvien tekojen kautta, josta on lyhyt matka hyvään työyhteisöön.

Uusi työkulttuuri ja työn haasteet tulee kohdata, jotta ihmiset innostuvat ja jalkauttavat toimintakulttuurin pysyvästi työyhteisöön.

 

Save the date - 9.9.2016

Leading Passion & CoPassion tutkimushankkeiden yhteinen seminaari järjestetään 9.9.2016 yhteistyössä Tekesin kanssa. Tarkempi ohjelma julkaistaan lähempänä seminaaria.

 

Lisätietoja:

Leading Passion tutkimushankkeen ensimmäiset tulokset

Twitter: Leading Passion tutkimushanke

Facebook: Helsingin yliopiston Co-Passion tutkimushanke

Kutsu: APRIL JAZZ TAKE 6 lisäkonsertti ti 26.4. klo 21

Vapaaehtoistoimija, varaa maksuttomat liput konserttiin!

“THE MOST AWARDED A CAPPELLA GROUP IN HISTORY!” 

 APRIL JAZZ: TAKE 6 (USA) 

ESPOON KULTTUURIKESKUS, TAPIOLASALI 

Ti 26.4.2016 klo 21.00

April Jazzin juhlafestivaalin päättää kautta aikain eniten erilaisia tunnustuksia kerännyt lauluyhtye Take 6. Grammy-palkintoja ryhmällä on peräti 10 samoin kuin Gospel-musiikin genressä jaettavia Dove-palkintoja.

Mark Kibble, 1. tenori
Claude V. McKnight III, 1. tenori 

David Thomas, 2. tenori
Joey Kibble, 2. tenori
Khristian Dentley, baritoni
Alvin Chea, basso

The baddest vocal cats on the planet!” – Quincy Jones

Lippuja riittää 100 ensimmäiselle varaajalle.

Varaukset ma 25.4. klo 10 mennessä Espoon kaupungin kulttuuriyksikkö, p. 050 381 4033, helena.sarjakoski(at)espoo.fi


Varatut liput voi lunastaa nimellä Espoon kulttuurikeskuksen aulasta konserttiin tullessa. 

Ilmoita itsesi ja yhteisösi mukaan Vasikkasaaren kesäretkelle

 

Järjestä kesän avajaiset jäsenille tai vapaaehtoistoiminnassa mukava oleville - tai tule vain virkistäytymään muiden yhteisöjen kanssa. 

Kesän avaava virkistyspäivä muiden espoolaisten järjestö- ja vapaaehtoistoimijoiden kanssa Isossa Vasikkasaaressa to 9.6. klo 9-16!  

Retkipäivä on maksuton ja avoin kaikille järjestötoimijoille, vapaaehtoistoiminnassa mukana oleville ja järjestöjen jäsenille. 

Iso Vasikkasaari on esteetön huomioiden saaristo- ja sääolosuhteet. 

Lähdöt (paluut): klo 9.00 (14.30), 9.30 (15.00) ja 10.00 (15.30)
Paikka: Nokkalan venesatama, Nokkalanniemi 2 

Päivän aikana järjestettyä liikunnallista ohjelmaa, saunomista sekä vapaata toimintaa.  

Klo 12 saaristoristeily siihen ilmoittautuneille, lähtö Vasikkasaaren laiturilta. Huom! Rajattu osanottajamäärä. 

Ilmoittautumiset 29.5. mennessä sähköisellä lomakkeella tai riitta.luukkala(at)ejy.fi.

Voit jakaa ilmoittautumislinkkiä vapaasti tai ilmoittaa kerralla isomman joukon. Tarkempi ohjelma lähempänä ajankohtaa. 
 
Järjestetään yhteistyössä: 
Espoon Järjestöjen Yhteisö EJY ry 
Espoon kaupunki, liikuntapalvelut 
Espoon Mielenterveysyhdistys EMY ry 
Päivänselvä ry

(1.4.2016)Tule vapaaehtoiseksi Terho -kerhoon!

Oletko mielelläsi eri-ikäisten ihmisten kanssa? Pidätkö lapsista? Haluaisitko harrastuksen, jossa voit olla hyödyksi ja antaa aikaasi muille?! Tapiolan Terhokerhotyöpaja on ti 20.4. klo 13.30 –15.00  Unelma Tapiolassa (Kauppamiehentie 6) –tule mukaan Terhokerhon vapaaehtoiseksi! 

Terhokerho on maksuton ja kaikille avoin kohtaamispaikka, jossa lapset, eläkeläiset ja muut aikuiset voivat leikkiä ja viettää kiireetöntä aikaa yhdessä. Vapaaehtoisena olet mukana rakentamassa siltaa sukupolvien välille ja vähentämässä yksinäisyyttä.

Ilmoittaudu mukaan: Leikkilähetti Maija Pokkinen, maija.pokkinen@punainenristi.fi / 020 –701 2163

 

(20.7.2016)Potilastukipiste OLKA etsii uusia vapaaehtoisia!

Potilastukipiste OLKA on HUS:n ja järjestöjen yhteistoimintapaikka, jossa kohdataan sairaalan potilaita ja heidän läheisiään. Potilastukipiste OLKA toteutetaan HUS:n ja Espoon Järjestöjen Yhteisö EJY ry:n yhteistyönä. 

OLKA tarjoaa

- aikaa kohdata kasvokkain.
- terveydenhuollon ammattilaisen ja vapaaehtoisen tukea.
- tietoa vertaistuesta ja vertaistuen välitystä.
- tietoa potilasjärjestöjen ja sairaalan tukimuodoista.
- potilasjärjestöjen ja sairaalan yksiköiden teemapäiviä. 

OLKA etsii nyt uusia vapaaehtoisia mukaan toimintaan:

Aula-avustaja Meilahden sairaalaan

Vapaaehtoinen Potilastukipiste OLKAan Meilahden Tornisairaalaan.

Vertaistukijoita Vertaistukipisteeseen Syöpätautien klinikalle

Vertaistukijoita Rintasyöpään Kirurgisen sairaalaan

Vertaistukijoita Meilahden ja Jorvin sydänosastoille

Koulutus on 27.4.2016 klo 16.30-20 Meilahden sairaalan alueella. Kiinnostuneet haastatellaan ennen koulutusta. Lisätietoja.

Lähde mukaan!

Urbaanin kaupunkikulttuurin työpaja Tapiolasa ma 11.4.

Tule ideoimaan mitä aktiivinen kaupunkikulttuuri Tapiolassa voi olla! Tapahtumia, pyöräilyä, hengailua, tilan haltuunottoa, katutaidetta, kirppiksiä, piknikkejä, kaupunkiviljelyä vai jotain aivan muuta?

Haluamme paikalle sinut, Tapiolaa käyttävä, täällä asuva, työskentelevä, opiskeleva tai yrittävä. Työpajaan on kutsuttu myös kaupunkiaktivisteja, Espoon kulttuurituotannon tuottajia, paikallisia kulttuuritoimijoita ja yrittäjiä sekä kaupunkikulttuurin käynnistäjiä Helsingistä.

Työpajan tavoite on - valita kehitettäviä ideoita keskustelun pohjalta - laatia konkreettisia ratkaisuja toiminnan käynnistämiseksi - muodostaa ryhmä toteuttamaan urbaania kaupunkikulttuuria.

Jos haluat olla käynnistämässä aktiivista kaupunkikulttuuria Suomen suurimpaan kävelykeskustaan, tule mukaan!

KLO 18-21, Unelma Tapiola (Kauppamiehentie 6, 2.krs).

Vapaa pääsy! Tervetuloa!   

Printtaa linkistä kutsu, jota saa jakaa vapaasti!
Tapahtuma löytyy myös Facebookissa. 

www.espoolaiset.fi

Seniori-Vamos kehittää toimintaa espoolaisten ikäihmisten tueksi

seniori vamos logo

Espoon keskuksessa aloittanut etsivän ja löytävän vanhustyön toimintamalli perustuu vapaaehtoistoimintaan ja yhteisöllisyyteen.

Vuoden 2016 alussa aloittanut Helsingin Diakonissalaitoksen etsivän ja löytävän vanhustyön toimintamalli Seniori-Vamos pyrkii tukemaan iäkkäiden espoolaisten kotona asumista. Seniori-Vamos perustuu vapaaehtoistoimintaan ja yhteisöllisyyteen, ja on toiminut menestyksekkäästi Helsingin Kalliossa. 

Toiminta keskittyy aluksi Espoon keskuksen ympäristöön. Espoon avaus kuuluu Elinvoimaa ikääntyville-kehitysohjelman toimenpiteisiin.

Tiina Lauhde Seniori-Vamoksesta kertoo toiminnan tavoitteista.

- Seniori-Vamos on vanhustyön hanke, jossa kehitetään etsivää vanhustyötä sekä kotiin menevää vapaaehtoistoimintaa. Tavoitteena on löytää koteihinsa syystä tai toisesta jääneet ikäihmiset ja yhdessä heidän kanssaan pohtia ja suunnitella, millä keinoin heidän elämästään tulisi arvokkaampaa ja turvallisempaa. Etsimme yhdessä myös sopivia palveluita ja toimintaa ja saatamme niihin.

- Monesti ikäihminen hyötyy vapaaehtoiskaverista, joka tulee kotiin ja he tekevät asioita, jotka piristävät ja ilahduttavat. Näin mieliala kohenee ja sen myötä myös toimintakyky. Usein, luottamuksen rakennuttua, ikäihminen uskaltautuukin meidän tai vapaaehtoisen kanssa ulos kodistaan. 

- Ikäihmisen yksinäisyyden lievittämiseen ja sen myötä moneen asiaan mm. toimintakyky kohenee, turvallisuuden ja omanarvontunne kasvaa, kotona asuminen mahdollistuu pidempään ja se on myös arvokasta ja turvallista. Arjen asioiden hoitaminen on myös helpompaa, kun on joku tuttu, jonka kanssa tehdään yhdessä.

- Unelma on se, että kansalaistoiminta ja vapaaehtoistoiminta tunnustetaan niin tärkeäksi, että siitä tulee tasavertainen asia ns. julkisten palveluiden rinnalle. Tarvitaan kumppanuutta ja yhdessä tekemistä. Myös kansalaistoiminnan ajatuksen levittäytyminen arjen pieniksi teoiksi olisi mahtavaa! Pieniltä tuntuvilla teoilla esim. naapuria tervehtimällä ja kohtaamalla voidaan saada paljon hyvää aikaiseksi.

Seniori-Vamoksen Espoon työntekijät & lisätietoja:
Tiina Lauhde, tiina.lauhde(a)hdl.fi, p. 050 365 4907
Jaana Väisänen, jaana.m.vaisanen(a)espoo.fi, p. 043 826 8466

(02.03.2016)Vapaaehtoistoiminnan kuukausikirje 2/2016

Kaunista kevättalvea Kansalaistoiminnankeskus Unelmasta! Vuoden toisesta kuukausikirjeestä lyödät laajemmin Unelman vapaaehtoistoiminnan kuulumisia: lue vapaaehtoistoiminnan kuukausikirje 2/2016 täältä.

 

Vapaaehtoistoiminnan kuukausikirjettä tilaa tällä hetkellä reilu 700 vapaaehtoistoiminnasta kiinnostunutta. Jos yhteisölläsi on tiedotettavaa, voit lähettää meille kuukausikirjeessä tiedotettavan tekstin sähköpostitse. Viestin pituus enintään 600 merkkiä ilman muotoiluja sekä loppuun tieto, mistä asiasta kiinnostuneet saavat lisätietoa. Materiaalin toimitus sekä ideat, risut ja ruusut osoitteeseen: info(at)espoonvapaaehtoisverkosto.fi

(03.03.2016)Kansallinen vertaistukitutkimus 2016

Itä-Suomen yliopisto, Diakonia-ammattikorkeakoulu ja Turun yliopisto tutkivat yhdessä keväällä 2016 Internet-välitteisen tuen toimivuutta. 

Internet-välitteisellä tuella tarkoitetaan toimintaa, jossa samankaltaisessa elämäntilanteessa olevat, koulutetut vapaaehtoiset tai ammattilaiset kohtaavat ja tukevat toisiaan internetissä. Tuki voi olla vastavuoroista tai heikossa asemassa olevan tukemista. Tukea on monen muotoista ja se voi liittyä hyvinkin erilaisiin elämäntilanteisiin. Tuen antamiseen voi vertaisten ohella osallistua koulutettuja vapaaehtoisia tai eri alojen ammattilaisia.

Lue lisää ja vastaa kyselyyn. Vastaaminen vie 10-20 minuuttia, kiitos jo etukäteen vastauksestasi!

Kysely tehdään RAY:n rahoituksella yhteistyössä internet-välitteistä tukea tarjoavien kansalaisjärjestöjen kanssa ja sen tuloksia käytetään palvelujen kehittämiseen. Vastaukset analysoidaan tilastollisten menetelmien avulla ja yksittäistä vastaajaa ei voida tunnistaa.

Tutkimuksesta vastaavat professori Juho Saari Itä-Suomen yliopistosta, dosentti Sakari Kainulainen Diakonia-ammattikorkeakoulusta ja dosentti Niina Junttila Turun yliopistosta. Lisätietoja tutkimuksesta saat lähettämällä sähköpostia osoitteella juho.saari(at)uef.fi

(1.1.2016)Vapaaehtoistoiminnan kuukausikirje 1/2016

Vuoden ensimmäinen Vapaaehtoistoiminnan kuukausikirje on ilmestynyt! Käy lukemassa uusimmat kuulumiset ja tiedotteet täältä. 

 

KIELIKUMMI-INFO

Ke 3.2. KLO 17–18 Asukastalo Kylämajassa               
os. Matinkatu 7, 02230 Espoo                                                        

Haluatko auttaa muualta Suomeen muuttaneita ihmisiä oppimaan suomea? Onko sinulla antaa aikaasi yhdelle ihmiselle kerrallaan esimerkiksi 1 h/viikossa? Esittelemme suomea hyvin puhuvan ja vasta suomea opettelevan henkilön toisilleen ja sen jälkeen tapaamisia voidaan jatkaa oman aikataulun mukaisesti. Edellytyksenä kielikummiksi ryhtymiselle on hyvä suomen kielen taito sekä kiinnostus ja halu tutustua uusiin ihmisiin. Kaikkien Kalliolan setlementin vapaaehtoisten on mahdollista osallistua vapaaehtoisten peruskoulutukseen ja täydennyskoulutuksellisiin osioihin. Vapaaehtoisille järjestetään toiminnanohjausta säännöllisesti sekä virkistystä kaksi kertaa vuodessa. Lisäksi Vapaaehtoistoiminnan koordinaattorit antavat tukea ja ohjausta tarvittaessa. Kalliolan setlementti on myös vakuuttanut vapaaehtoistoimijansa. Tule kuulemaan lisään aiheesta.

Info järjestetään keskiviikkona 3.2. klo 17–18 Kylämajan luentosalissa. Tilaisuus on avoin kaikille aiheesta kiinnostuneille! 

OTA YHTEYTTÄ: mari.nieminen@kalliola.fi / 046 8500 876

      

ESPOON VAPAAEHTOISVERKOSTO TOIVOTTAA KAIKILLE HYVÄÄ JOULUA!

Vapaaehtoisverkosto on joululomalla 21.12.2015 - 3.1.2016.

Hyvää joulunaikaa & onnellista uutta vuotta 2016,
toivottaa Aino & Riitta

 

(10.12.2015)Tiedote: Henkilömuutoksia Espoon Vapaaehtoisverkostossa

Tiedotamme Espoon Vapaaehtoisverkoston henkilömuutoksesta. Vapaaehtoistoiminnan suunnittelijana toiminut Minttu Väisänen siirtyy 11.12.2015 muihin tehtäviin. Uutena vapaaehtoistoiminnan suunnittelijana aloittaa 14.12.2015 lähtien Aino Yrjänä (aino.yrjana@ejy.fi ja +358 50 540 3432). Toimistoassistenttina jatkaa Riitta Luukkala (riitta.luukkala@ejy.fi ja +358 50 342 9917).

Mintun terveiset: ” Espoon Vapaaehtoisverkoston suuri vahvuus on sitoutunut ja vapaaehtoistoiminnan yhteiseen kehittämiseen tarttuvat yhteisöt. On ollut ilo työskennellä verkostossa, jossa jokainen haluaa tuoda oman panoksen vapaaehtoistoiminnan kehittämiseen ja osoittaa vapaaehtoisten arvokkaan merkityksen. Lämmin kiitos yhteistyöstä kuluneen vuoden aikana ja oikein hyvää vapaaehtoistoiminnan vuotta 2016. ”

Joulukuun kuukausikirje on nyt luettavissa!

Käy lukemassa vuoden viimeiset tiedotteet ja kurkistuksia ensi vuoden tapahtumiin joulukuun kuukausikirjeestä! 

Tervetuloa juhlimaan vapaaehtoistoimintaa!

Vapaaehtoisten Kiitosjuhla (nyk. Unelma Juhla) järjestetään Espoossa kuudennen kerran. Juhlaa vietetään perjantaina 11.12. Espoon Kulttuurikeskuksessa. Arvokkaassa ja lämminhenkisessä juhlassa palkitaan Vuoden 2015 Vapaaehtoisteko. Lue lisää täältä:

(16.11.2015)Vapaaehtoistoiminnan messut 3.12. Vanhalla Ylioppilastalolla!

Espoon Vapaaehtoisverkosto on mukana Vapaaehtoistoiminnan messuilla Vanhalla Ylioppilastalolla (Mannerheimintie 3, Helsinki). Tapahtuman järjestää Kansalaisareena ry. Löydät tapahtuman Facebookista.

Messuilla tavataan!

#vapaaehtoistenpaiva #sanohyvallekylla

Tiedote Verkoston yhteisöille:

Espoon Vapaaehtoisverkosto pyytää yhteisöjä päivittämään tiedot Verkoston internet-sivuille. Otamme mielellämme myös Verkoston yhteisöjen esitemateriaaleja messupisteelle. Materiaalit voi toimittaa osoitteeseen Kauppamiehentie 6 4.kerros, 02100 Tapiola tai tuoda Verkoston esittelypisteelle Vanhalle Ylioppilastalolle klo14.00 eteenpäin.

(9.11.2015)Marraskuun uutiskirje on ilmestynyt!

Käy lukemassa Vapaaehtoistoiminnan marraskuun kuukausikirjeestä ajankohtaisia tiedotteita! Kuukausikirjeeseen pääset täältä.

 

(14.10.2015)Toimia nopeasti! Ehdota Espoon Vuoden 2015 Vapaaehtoistekoa!

             

Lähetä ehdotuksesi Espoon Vapaaehtoisverkostolle pe 16.10. mennessä Surveypalissa.

Vuoden 2015 Vapaaehtoisteko voi olla mikä tahansa vapaaehtoistoimintaan perustuva teko tai tempaus, jonka avulla on tehty hyvää ja luotu positiivista vaikutusta.

Vapaaehtoisteon taustalla voi olla jokin vapaaehtoisryhmä, kaveriporukka, työyhteisö, yhdistys/muu yhteisö tai yksittäinen henkilö.

Espoon Vapaaehtoisverkosto jakaa palkinnon 6. kerran Unelma Juhlassa 11.12.2015 Espoon Kulttuurikeskuksessa. Lähetämme kutsun ja ilmoittautumisohjeet juhlaan myöhemmin.

Vuoden 2014 Vapaaehtoistekopalkinnon voitti Kari Kosonen, joka toimii vapaaehtoisena Äijäryhmän vetäjänä Asukastalo Kylämajassa.

Kysyttävää? Ota yhteyttä: info@espoonvapaaehtoisverkosto.fi

Käy lukemassa lokakuun kuukausikirje!

Syksyn uudet vapaaehtoistoiminnan kuulumiset, tietoa koulutuksista  ja muuta ajankohtaista löydät lokakuun kuukausikirjeestä

lehdet

(2.10.2015)Tule vapaaehtoiseksi Espoo Mini Maker Faire -tapahtumaan!

17.-18.10.2015 Design Factory, Otaniemi

http://www.espoomakerfaire.fi/
https://www.facebook.com/espoomakerfaire

Ilman upeita vapaaehtoisia Espoo Mini Maker Fairea  olisi mahdoton toteuttaa. Haemme talkoojoukkoomme wärkkäämisestä kiinnostuneita ja intohimoisia vapaaehtoisia. Taustavoimissa tutustut samanhenkisiin ihmisiin ja saat nauttia tapahtuman hienosta fiiliksestä. Vapaaehtoiset ovat mukana mm. infopisteellä, lipunmyynnissä, tekniikassa, tapahtumapaikan rakentelussa ja somistelussa, yleistehtävissä “joka paikan höylinä”, ruokahuollossa, valokuvaajina, twiittaajina, iloisen hengen ylläpitäjinä sekä hyvinvoinnin takaajina ja työpaja-avustajina.

Toivomme, että vapaaehtoiset ovat 18 vuotta täyttäneitä ja voivat työskennellä tapahtumassa tai sen ennakkovalmisteluissa ainakin 8 tunnin ajan. Aikaisempaa kokemusta tapahtumien järjestämisestä ei tarvita, reipas ja ennakkoluuloton asenne riittää.  

Vapaaehtoiset  saavat mm. ilmaisen sisäänpääsyn tapahtumaan molempina päivinä, yhden lämpimän aterian päivässä, runsaat takahuonetarjoilut ja yhteisen karonkan myöhemmin määriteltynä ajankohtana.  

Vapaaehtoiseksi voit ilmoittautua osoitteessa: http://espoomakerfaire.fi/kutsu-varkkaajille/osallistu/

Lisätietoja:

Sanna Reponen, vapaaehtoisvastaava / Wärk ry. 

sanna.reponen@aalto.fi, 045 877 9899

http://www.espoomakerfaire.fi/

Espoon Järjestöjen Yhteisö EJY ry:n Vertaisresepti-hanke tarjoaa

Lukuystävä-koulutus

Tarkoitettu eri organisaatioissa toimiville vapaaehtoisille. Koulutus järjestetään yhteistyössä Annantalon  kanssa.

Koulutus antaa valmiudet toimia lukuystävänä mm. hoivakodeissa, kouluissa, sairaaloissa. (Huomioithan, että HUS:ssa ei ole tällä hetkellä avoimia lukuystävätehtäviä.)

Koulutus on maksuton.

Aika: 5.11.2015 klo 16.30-20.00

Paikka: Annatalon kulttuurikeskus, tarkemmat tiedot välitetään ilmoittautuneille noin viikkoa ennen koulutusta.

Ilmoittautumiset 23.10.2015 mennessä: Elisabet Hallikainen elisabet.hallikainen@ejy.fi

 

KUTSU KESKUSTELUTILAISUUTEEN VAPAAEHTOISTOIMINNAN KEHITTÄMISESTÄ

Kansalaisareena tiedottaa:

Vapaaehtoistyön koordinaatiota ja toimintaedellytysten kehittämistä selvittävän työryhmän työ on valmistumassa. Tervetuloa kuulemaan ja keskustelemaan työryhmän esityksistä!

Aika: keskiviikko 23.9.2015 klo 9-11

Paikka: oikeusministeriö, kh Kuukkeli, Kasarminkatu 25, Helsinki

Keskustelutilaisuuden järjestää kansalaisyhteiskuntapolitiikan neuvottelukunta KANE. Se on suunnattu KANEn jäsenille sekä muille vapaaehtoistoiminnan kehittämisestä kiinnostuneille.

Ilmoittautumisia keskustelutilaisuuteen pyydetään viimeistään 21.9.2015 mennessä sähköpostitse osoitteeseen kane.om(at)om.fi.

Lisätietoja antaa tarvittaessa neuvotteleva virkamies Niklas Wilhelmsson, oikeusministeriö

Sähköposti: etunimi.sukunimi(at)om.fi

 

INBJUDAN TILL DISKUSSION OM FRIVILLIGVERKSAMHET

Arbetsgruppen som fick till uppgift att utreda koordineringen av frivilligarbete och utvecklandet av frivilligarbetets verksamhetsförutsättningar blir klar med sitt arbete. Välkommen att lyssna på och diskutera arbetsgruppens förslag!

Tid: onsdagen den 23 september 2015 kl. 9–11

Plats: justitieministeriet, mötesrum Kuukkeli, Kaserngatan 25, Helsingfors

Diskussionsmötet ordnas av delegationen för medborgarsamhällspolitik KANE. Mötet är avsett för KANE:s medlemmar och andra som är intresserade av att utveckla frivilligverksamheten.

Deltagare ska anmäla sig senast den 18 september 2015 per e-post till adressen kane.om(at)om.fi.

Ytterligare information ges vid behov av konsultativ tjänsteman Niklas Wilhelmsson, justitieministeriet

Tfn 02951 50348, e-post: förnamn.efternamn(at)om.fi

 

 

(9.9.2015)Perhetalkoot-hanke on liittynyt verkostoon!

Helsingin Diakonissalaitoksen Perhetalkoot-hanke etsii vapaaehtoisia, jotka ovat kiinnostuneita toimimaan lasten, nuorten ja perheiden kanssa. Voit järjestää virkistävää toimintaa leikin, liikunnan tai jonkin muun sinua kiinnostavan aiheen parissa. Ilmoittaudu mukaan! Lisätietoja täältä.

(28.8.2015)Mielenterveysyhdistys Helmi ry etsii vapaaehtoisia

Pidätkö ihmisten auttamisesta? Oletko hyvä kuuntelija?
Voitko sitoutua auttamaan vaikeassa elämäntilanteessa olevaa ihmistä, joka kaipaa turvallista henkilöä arjen tueksi?

Mielenterveysyhdistys HELMI etsii vapaaehtoisia tukihenkilöiksi mielenterveyskuntoutujille. Palkkioksi saat elämää rikastuttavia kokemuksia, hyvää mieltä ja uusia tuttavuuksia.

Yhdistys tarjoaa koulutuksen ja tukea toimintaan. Peruskoulutus järjestetään marraskuussa 2015 riittävän osallistujamäärän täyttyessä.

Ota yhteyttä niin kuulet lisää!
www.mielenterveyshelmi.fi
puh. 044-777 4998

(24.8.2015)Haastettelu: Ryhdy Keharikaveriksi, saat suuren sydämen!

 

Espoon Vapaaehtoisverkosto haastatteli Kehitysvammatuki 57 ry:a nuorten vapaaehtoistoiminnasta. Vapaaehtoistoiminnasta vastaava Severiina Winqvist kertoo nuorten osallistumismahdollisuuksista vapaaehtoistoimintaan:

 1. Mikä järjestösi on ja mitä sinä teet järjestössäsi?

Vastaan Helsingin Kehitysvammatuki 57 ry:n keharikaveritoiminnasta. Toiminta yhdistää kave-reiksi kaksi mahdollisimman samankaltaista ihmistä, joista toisella on kehitysvamma ja toisella ei.

 2. Miten toiminnassanne yhdistyy nuoret ja vapaaehtoistoiminta?

Useat vapaaehtoisistamme ovat nuoria, tosin vapaaehtoisen kaverin tulee olla täysi-ikäinen. Nuoret, joilla on kehitysvamma, toivovat saavansa elää tavallista nuoren elämää ja saada oman ikäisiä kavereita. Tähän tarpeeseen nuori vapaaehtoinen soveltuu paremmin kuin hyvin. 

 3. Mihin asioihin vaikutatte toiminnallanne?

Toiminta antaa kehitysvammaisille ihmisille mahdollisuuden tehdä vapaa-aikanaan haluamiaan asioita, vaikkapa käydä leffassa oman kaverin kanssa silloin kun itse haluaa.

 4. Millainen unelma teillä on vapaaehtoistoiminnasta tulevaisuuden osalta?

Oman toimintamme osalta se, että saamme kavereita kaikille kaveria tarvitseville, silloin ei ke-nenkään tarvitsisi olla yksin. Erityisesti miehiä tarvitsemme vapaaehtoisiksi lisää, joten toiveena on saada myös miehet innostumana tämän tyyppisestä vapaaehtoistoiminnasta.

 

Haluatko vapaaehtoiseksi Keharikaveriksi?

Ota yhteyttä: Severiina Winqvist p. 040 160 9015 tai severiina.winqvist@kvtuki57.fi

 

(18.8.2015)Espoon seudun näkövammaiset ry liittyi verkostoon!

Yhdistys lukee äänilehtiä sokeille. Mm Länsiväylää, Esse lehteä, Kirkkonummensanomia.Toimisto löytyy Olarista ja on avoinna ma-to klo 9-14.00

(4.8.2015)Vapaaehtoistoiminnan messut 3.12. Ilmoita yhteisösi mukaan!

Kansalaisareena ry tiedottaa vapaaehtoistoiminnan messuista, jotka järjestetään Vanhalla ylioppilastalolla 3.12. klo14-18.00. Pöytäpaikkamyynti tapahtumaan on käynnissä. Varaa yhteisöllesi paikka Kansalaisareenan internet-sivuilta. Espoon Vapaaehtoisverkosto on tapahtumassa esittelemässä Verkostoa ja siinä mukana olevia yhteisöjä sekä niiden vapaaehtoistehtäviä.

(23.7.2015)Etsitään isäntäperhettä valkovenäläiselle Katyalle!

Kutsu maailma kotiisi! Maailmanvaihto ry etsii isäntäperhettä elokuussa Suomeen vapaaehtoistyöhön saapuvalle nuorelle valkovenäläisnaiselle. Olisiko hänelle sijaa kodissasi?

Yhdistys etsii pääkaupunkiseudulta isäntäperhettä valkovenäläiselle Katyalle, joka osallistuu EU-tuettuun Eurooppalaiseen vapaaehtoispalveluun (EVS) elokuusta 2015 alkaen. Isäntäperheenä voi toimia myös lyhyempiä jaksoja esim. loka-marraskuusta alkaen.

Vapaaehtoisen majoittaminen on vapaaehtoistoimintaa, joka tarjoaa mainion mahdollisuuden olla avuksi ja kansainvälistyä kotona. Perhe tarjoaa nuorelle majoituksen ja ruoan.

Isäntäperheeksi sopii perhe tai henkilö, joka on kiinnostunut tutustumaan uuteen ihmiseen ja tämän kulttuuritaustaan sekä jakamaan arkensa uuden perheenjäsenen kanssa. 

Pääkaupunkiseutu: Katya

 • 22-vuotias nuori nainen Valko-Venäjältä
 • EVS-vapaaehtoistyössä Suomen luonnonsuojeluliitossa ekoenergian käyttöön liittyvissä tehtävissä 8/2015–8/2016 (12 kk) Helsingin Lauttasaaressa
 • puhuu äidinkielenään valkovenäjää ja venäjää, osaa englantia sujuvasti, ukrainaa ja espanjaa hyvin sekä puolaa kohtalaisesti
 • opiskellut kansainvälisiä suhteita
 • pitää mm. elokuvista, klassisesta musiikista, lukemisesta ja maalaamisesta

Yhdistys etsii ensisijaisesti perheitä, jotka voisivat majoittaa vapaaehtoista koko vapaaehtoistyöjakson (10–12 kk) ajan, mutta myös lyhyemmät majoitusjaksot (esim. 6 kk) ovat mahdollisia. Toivomme kiinnostuneilta yhteydenottoa mahdollisimman pian.

Täytä hakulomake tai kysy lisätietoja järjestösihteeri Mari Takalolta: hosting(at)maailmanvaihto.fi, 044 356 5667.

”Mikäli on aikaa ja tilaa, suosittelen ehdottomasti isäntäperheeksi ryhtymistä. Isäntäperheenä toimiminen on hyvä keino parantaa lasten kielitaitoa ja parhaimmillaan vapaaehtoinen on hyvä isosisko tai -veli, jonka kanssa on mukava viettää aikaa."

Lähde: Maailmanvaihto ry:n internet-sijen Ajankohtaista-palsta "Pääkaupunseutu: Etsitään isäntäperhettä valkovenäläiselle Katyalle"-artikkeli

 

(6.7.2015)Uusi vapaaehtoistoiminnan käsikirja on ilmestynyt!

Tampereen kaupunki ja Sitra ovat julkaisseet kesäkuussa 2015 uuden käsikirjan vapaaehtoistoiminnan vastuista ja säännöistä. Käsikirjan nimi on "Vapaaehtoistoiminnasta iloa monille - Hyvinvointia tukevan vapaaehtoistoiminnan vastuut ja käytännöt". Voit lukea käsikirjan Sitran internet-sivuilta, jonne pääset täältä. Käsikirjan on kirjoittanut Tampereen kaupungilta Elina Willberg.

(2.7.2015)Suomen Kipu ry on liittynyt Vapaaehtoisverkostoon!

Yhdistys on valtakunnallinen kipupotilaiden, heidän lähimmäistensä, hoitohenkilökunnan sekä kipuasian eteenpäin viemisestä kiinnostuneiden etujärjestö. Yksi Suomen Kipu ry:n päämääristä on kehittää ja järjestää kipukroonikoiden vertaistukitoimintaa. Lue yhdistyksestä lisää täältä.

(24.6.2015)Espoo Ciné -festivaali liittyi verkostoon!

Järjestyksessään 26. Espoo Ciné -festivaali pidetään 21.–30. elokuuta 2015. Vuosien mittaan Espoo Cinéstä on muodostunut keskeinen uuden eurooppalaisen elokuvan esittäjä Suomessa, ja se on yksi Suomen suurimmista elokuvafestivaaleista. Kymmenpäiväisen festivaalin aikana esitetään yhteensä noin sata pitkää elokuvaa. Runsasta elokuvatarjontaa täydentää myös yhtä rikas tapahtumatarjonta. Kävijämäärät ovat kasvaneet tasaisesti; festivaalilla vierailee vuosittain noin 25 000 katsojaa. Löydät lisätietoja tapahtuman omilta internet-sivuilta.

(4.6.2015)Espoon Valikko-verkoston kevätvirkistys Korkeasaaressa

Vapaaehtoistoiminnan koordinaattoreiden virkistyspäivää vietettiin tänään Korkeasaaressa. Koordinaattorit jakoivat hyviä kokemuksia vapaaehtoistoiminnasta kuluneen kevään aikana ja tutustuivat oppaan avulla eläinten yhteisöllisyyteen Korkeasaaressa. Mukana Espoon Valikko-ryhmästä olivat Amigo-hanke (HDL), SPR Keski-Espoo, Leppävaaran seurakunta, MLL Uudenmaanpiiri, Vertaisresepti-hanke (EJY ry) ja Espoon Latu ry. Toivotamme yhdessä hyvää kesää kaikille vapaaehtoistoimijoille!

         

(1.6.2015)Lyömätön Linja Espoossa ry liittyi verkostoon!

Yhdistyksen tarkoituksena on auttaa fyysisen ja henkisen väkivallan uhreja, jotka ovat joutuneet lähisuhde- tai perheväkivallan kohteeksi tai todistajaksi, sekä auttaa ja tukea väkivallan tekijöitä, jotka ovat käyttäneet tai pelkäävät käyttävänsä väkivaltaa lähi- tai perhesuhteessaan. Löydät lisätietoja yhdistyksen omilta internet-sivuilta.

(29.5.2015)Kesäkuun kuukausikirje on ilmestynyt!

Ennen kesälaitumille siirtymistä tiedotamme vielä kevään viimeisellä kuukausikirjeellä. Voit lukea sen täältä.

Kiitos vapaaehtoisille, vapaaehtoistoiminnan koordinaattoreille ja kaikille teille, jotka mahdollistatte vapaaehtoistoiminnan. Kulunut vuosi on sisältänyt tuhansia tunteja vapaaehtoistoimintaa. On aika kiittää ja siirtyä kesänviettoon. Seuraava kuukausikirje ilmestyy jälleen syyskuussa.


Lämmintä kesää kaikille!

(28.5.2015)Suomen Punaisen Risti vetää nuoria vapaaehtoistoimintaan!

Espoon Vapaaehtoisverkosto haastatteli 16-vuotiasta Ellimaija Tanskasta vapaaehtoistoiminnasta. Ellimaija toimii vapaaehtoisena Suomen Punaisen Ristin Helsingin ja Uudenmaan piirissä.

1. Mikä järjestösi on ja mitä sinä teet järjestössäsi?

Toimin vapaaehtoisena Suomen Punaisella Ristillä. Osallistun nuorisotoimintaan, kuten ryhmiin ja eri tapahtumiin. Kuulun lisäksi Helsingin- ja Uudenmaanpiirin nuorisotoiminnan kehittämisryhmään. Ryhmässä pyrimme tukemaan nuorisotoiminnan aloittamista ja ylläpitämistä eri puolilla piiriä.

2. Miten toiminnassanne yhdistyy nuoret ja vapaaehtoistoiminta?

Punaisella Ristillä on tarjolla paljon toimintaa, joka on suunnattu nuorille, kuten ryhmiä esimerkiksi. Nuoret voivat kuitenkin vapaaehtoisina myös olla järjestämässä nuorisotoimintaa tai mukana missä tahansa järjestön vapaaehtoistehtävissä. On mukavaa ja erityisesti tärkeää, että nuoret pääsevät mukaan koko järjestön toimintaan, eivätkä ainoastaan nuorille tarkoitettuun.

3. Mihin asioihin vaikutatte toiminnallanne?

Punaisen Ristin päätehtävänä on auttaa kaikista eniten avun tarpeessa olevia. Se on siis lähtökohtana kaikelle toiminnalle. Tehtäviä on kuitenkin monia, ja yksi omasta mielestäni tärkeä on Punaisen Ristin tuntemuksen lisääminen erityisesti nuorten keskuudessa, sillä nuoret ovat yhtälailla tärkeitä toiminnassa kuin vanhemmat. Ovathan he järjestön tulevaisuus.

4. Millainen unelma teillä on vapaaehtoistoiminnasta tulevaisuuden osalta?

Toivomme "uutta verta" toimintaan kokeneiden ohelle sekä toiminnan monipuolistamista ja laajentamista entiseltään. Unelmana voisi olla, että jokainen tietäisi mahdollisuuksistaan toimia vapaaehtoisena Punaisella Ristillä.

Haluatko Ellimaijan tavoin SPR:lle vapaaehtoiseksi?

Ota yhteyttä: Taru Wallenius  +358 20 701 2369 tai taru.wallenius@punainenristi.fi

 

                   

(29.4.2015)Toukokuun kuukausikirje on ilmestynyt!

Kevät on täynnä mielenkiintoisia vapaaehtoistoiminnan mahdollisuuksia. Tästä kuukausikirjeestä voit lukea "Nuoret vapaaehtoistoiminnassa"-teemavuoden haastattelun Amigo-hankkeesta. Kuukausikirjeestä löydät myös vapaaehtoistoiminnan kuulumisia sekä ajankohtaisia aiheita vapaaehtoistoimintaan liittyen. Lue tästä ja tule mukaan!

(29.4.2015)Amigo-hanke yhdistää nuoren ja mentorin

Espoon Vapaaehtoisverkoston teemavuosi 2015 on omistettu nuorille ja oppilaitoksille vapaaehtoistoiminnassa

Vuoden aikana tuomme tiedotuksessa esille tahoja, jotka kehittävät nuorten parissa tehtävää vapaaehtoistoimintaa.  Kevään haastateltavana on Helsingin Diakonissalaitoksen Amigo-hanke:                                                                           

1.      Mitä teet organisaatiossasi?

Amigo on osa Helsingin Diakonissalaitoksen kansalaistoimintaa.  Amigossa tavalliset aikuiset, miehet ja naiset lähtevät mentoreiksi nuorille, jotka syystä tai toisesta hyötyvät turvallisen aikuisen ihmisen tuesta elämässään. Nuori ja mentori tapaavat toisiaan vuoden ajan, keskimäärin pari kertaa kuussa. Me Amigon työntekijät haastattelemme ja valmennamme mentorit, tapaamme nuoret sekä tuemme heitä koko Amigo-vuoden ajan. 

2.      Miten toiminnassanne yhdistyy nuoret ja vapaaehtoistoiminta?

Amigossa 16–29-vuotiaat nuoret saavat oman mentorin, vapaaehtoisen aikuisen ihmisen.  Mentorin kanssa nuoret voivat tarkastella tulevaisuuttaan eri näkökulmista. Tärkeintä on kuitenkin viettää mukavaa aikaa yhdessä. Osa nuorista toivoo mentorikseen suhteellisen nuorta vapaaehtoista. Meillä toimiikin mentoreina paljon esim. opiskelijoita eri aloilta. Tällä hetkellä toivotamme lämmöllä mukaan vapaaehtoisiksi myös nuorehkoja miehiä, moni parikymppinen nuori kaipaa mentorikseen juuri miespuolista vapaaehtoista.

3.      Mihin asioihin vaikutatte toiminnallanne?

Jokainen nuori ja mentori saavat Amigosta erilaisia arvokkaita kokemuksia. Usein mentoroinnin myötä osallisuus lisääntyy ja yksinäisyys vähenee. Näin tapahtuu niin nuoren kuin vapaaehtoisenkin elämässä.

4.      Millainen unelma teillä on vapaaehtoistoiminnasta tulevaisuuden osalta?

Yhä useammalla suomalaisella on aikaa ja halua auttaa toisia ihmisiä. Toiveena on, että vapaaehtoistoimintaan lähteminen olisi entistä mutkattomampaa ja jokaiselle vapaaehtoiselle löytyisi itselleen sopiva tapa tehdä vapaaehtoistyötä. Haluamme toivottaa kaikki lämpimästi mukaan välittämisen kansanliikkeeseen!

           

(16.4.2015)Lähde vapaaehtoiseksi valtakunnallisille Kotiseutupäiville!

Valtakunnalliset Kotiseutupäivät 2015 järjestetään Espoossa 6.-9. elokuuta. Päiville odotetaan noin 500 osallistujaa eri puolilta maata. Lisäksi päivien aikana järjestetään paljon kaikille kaupunkilaisille avointa ohjelmaa. Päivät tarvitsevat onnistuakseen runsaasti talkooapua. Etsimme kaiken ikäisiä tekijöitä eri puolilta Espoota. Jo muutamankin tunnin apu on kultaakin kalliimpaa. Tehdään yhdessä mahtavat ja ennen kaikkia meidän espoolaisten näköiset Kotiseutupäivät 2015!

Talkoolaisia tarvitaan moniin tehtäviin sekä ennen Kotiseutupäiviä että niiden aikana. Tehtävää löytyy laidasta laitaan pakkaustalkoista paikallisoppaana toimimiseen. Muutamia talkoolaisten tehtäviä:
-    Osallistujien nimikylttien askartelua ja osallistujakassien pakkausta tapahtumaa edeltävinä päivinä Sellon kirjastossa
-    Päivystystä ja neuvontaa infotiskillä Sellon kirjastossa 6.-8.8. sekä opastusta ja neuvontaa päivien eri tapahtumapisteissä, pääasiassa Sellon ympäristössä
-    Bussiemäntänä tai -isäntänä toimimista retkibusseissa lauantaina 8.8.
-    Opastuksia Kotikaupunkipoluilla eri puolilla Espoota lauantaina 8.8.
-    Markkinoiden pystyttämistä aamulla perjantaina 7.8. ja purkamista iltapäivällä lauantaina 8.8.
-    Muuta tavaroiden siirtelyä, kantamista, pystyttämistä

Edellytykset vapaaehtoistoimintaan osallistuvalle

Vapaaehtoiseksi voi ilmoittautua kuka tahansa, joka on kiinnostunut espoolaisen kotiseututapahtuman järjestämisestä.

Kerro ilmoittautuessasi myös, jos sinulla on talkootyöhön liittyviä rajoituksia, esim. "Teen mieluummin taustatehtäviä kuin esiinnyn ihmisille." tai "En pysty kävelemään pitkiä matkoja."

Vapaaehtoisten ohjaus ja tukeminen

Talkooväki saa näköalapaikan valtakunnallisen ja ainutlaatuisen tapahtuman järjestämiseen. Lisäksi talkoolaiset saavat joitakin konkreettisia etuja:
-    Kotiseutupäivien osallistujakassin
-    Sellon kauppakeskuksen tarjoamat alennukset päivien osallistujille
-    Perjantain keittolounaan Viaporintorilla
-    Espoon kaupungin juhlavastaanoton torstaina 6.8.
-    Espoo-gaalassa avustavat saavat myös osallistua koko gaalaan ja illalliselle

Ilmoittaudu vapaaehtoistehtävään

Jos olet kiinnostunut tästä vapaaehtoistehtävästä ja toivot, että sinuun otetaan yhteyttä täytä ilmoittautumislomake EKYL:in ilmoituksesta vapaaehtoisverkoston sivuilta.

(24.3.2015)Huhtikuun kuukausikirje on ilmestynyt!

Lue vapaaehtoistoiminnan uusista tuulista ja löydä koulutuksia sekä tapahtumia täältä. Tule mukaan vapaaehtoistoimintaan!

(23.3.2015)SRO ja Esbo svenska församling liittyivät verkostoon!

Suomen Raamattuopisto säätiön (SRO) Ollaan Ihmisiksi! – lähimmäispalveluhankkeen tarkoituksena on lievittää pääkaupunkiseudulla asuvien vanhusten yksinäisyyden ja turvattomuuden tunnetta vapaaehtoistyön avulla.  Hanke on Raha-automaattiyhdistyksen tukema ja osa Vanhustyön keskusliiton koordinoimaa Eloisa ikä-ohjelmaa.

Esbo svenska församling arbetar inom Esbo stad bland den svenska och tvåspråkiga befolkningen för att väcka och stöda kristen tro och andlig tillväxt.

(27.2.2015)Maaliskuun kuukausikirje on ilmestynyt!

Kuukausikirjeestä löydät vapaaehtoiskoulutuksia sekä ajankohtaisia asioita vapaaehtoistoimintaan.Lue uusi kuukausikirje täältä ja tule mukaan vapaaehtoistoimintaan!

(19.2.2015)Byrokratian ongelmat ja vapaaehtoistoiminta järjestöissä –raport

Kolme kattojärjestöä SOSTE Suomen sosiaali ja terveys, Suomen Nuorisoyhteistyö - Allianssi sekä valtakunnallinen liikunta- ja urheiluorganisaatio Valo ovat kartoittaneet jäsenjärjestöjensä vapaaehtoistoimintaa ja toimintaa vaikeuttavaa hallinnollista taakkaa. Kyselyyn vastasi 166 valtakunnallista nuoriso- ja kasvatus-, sosiaali- ja terveys- sekä liikuntajärjestöä. Vastaajajärjestöissä on yhteensä 2,6 miljoonaa jäsentä. Raportista voit lukea selvityksen tulokset sekä kattojärjestöjen yhteiset suositukset ongelmien ratkaisemiseksi.  Löydät sen Soste ry:n internet-sivuilta: http://www.soste.fi/media/pdf/julkaisut/jarjestobarometri_2014_erityisteema.pdf

(30.1.2015)Helmikuun kuukausikirje on ilmestynyt!

Kuukausikirjeestä löydät kevään vapaaehtoiskoulutuksia sekä ajankohtaisia asioita vapaaehtoistoimintaan ja verkoston teemavuoteen "Nuoret ja oppilaitokset vapaaehtoistoiminnassa" liittyen. Lue uusi kuukausikirje täältä ja tule mukaan vapaaehtoistoimintaan!

(9.1.2014)Tammikuun 2015 kuukausikirje on ilmestynyt!

Hyvää alkanutta vuotta 2015! Löydät tästä vuoden ensimmäisen kuukausikirjeen. Voit etsiä itsellesi sopivia vapaaehtoiskoulutuksia ja vapaaehtoistoiminnan tapahtumia. Ilmoittaudu mukaan! Verkoston teemavuosi 2015 keskittyy nuoriin ja oppilaitoksiin vapaaehtoistoiminnassa.

(19.12.2014)Espoon Vuoden 2014 Vapaaehtoistoiminnan kunniamaininnat jaettu

Espoon Vapaaehtoisverkosto jakoi kunniamainninnat Espoossa tehdystä vapaaehtoistoiminnasta Vapaaehtoisten juhlassa Kino Tapiolassa 4.12.2014. Kunniamaininnat saivat seuraavat henkilöt ja yhteisöt:

1. Rauni Heinonen

2. Leppävaaran kirkon Olotilan kahvio/kirpputorin vapaaehtoiset

3. Roskisnalle/ Birgitta Wulf-Luhtanen

4. Anja Gottleben

5. Kotiseutuneuvos Arja Salmi

6. Palvelukoti Mäntyrannan vapaaehtoisten toiminta

7. Espoon Sydänyhdistyksen vapaaehtoiset vertaistukihenkilöt

8. Pitkäjärven rannassa Espoo-päivänä toteutettu kirkkovenesoutu

9. Liisa Tupitsa

10. Raija-Aisu Väisänen

11. Jarmo ”Japo” Mäkilä

Onnittelemme kaikkia kunniamaininnat saaneita arvokkaasta työstä vapaaehtoistoiminnan kentällä.

Espoon Vapaaehtoisverkosto lähettää kunniamaininnat postitse.

(17.12.2014)Ilman äijiä ei olisi Äijäryhmää

Kuva Kari Kososesta Asukastalo KylämajassaKari Kosonen sai Espoon Vuoden 2014 Vapaaehtoisteko –palkinnon joulukuussa 2014. Kari on pitänyt Asukastalo Kylämajassa Äijäryhmää 60–80-vuotialle miehille 2,5 vuoden ajan. ”Lapissa äijä tarkoittaa isää”, toteaa Kari, kun kertoo ryhmän nimen valinnasta. Nimi sopi ryhmälle hyvin, sillä moni ryhmäläisistä on isiä.

Idea ryhmästä sai alkunsa, kun Kari alkoi tuntea yksinäisyyttä. Tytär kehotti isää ottamaan yhteyttä Kalliolan setlementtiin, joka oli toteuttamassa yhteistyössä asukastaloa. Tätä kautta Kari aloitti Seniori osaaja –kurssin ja osallistui myös Intoa elämään –kurssille. Äijäryhmän kokoonpano syntyi vähitellen. Kari muistelee, miten hän sai ensimmäiset äijät mukaan kysymällä eri tilanteissa miesten kiinnostusta osallistua miesryhmään. Seuraavaksi miehiä otti myös itse yhteyttä Kariin ja äijien lukumäärä kasvoi. Nyt mukana on 11 äijää ja he kokoontuvat kerran viikossa. Ryhmän sitoutumisaste on 90%.

Miten miehet ovat niin sitoutuneita ryhmään? Kari antaa vastaukseksi sen, että ryhmä tuo helpotusta miesten kokemaan yksinäisyyteen. Lisäksi yhteenkuuluvuudentunteella on suuri merkitys ryhmässä. Yhteenkuuluvuutta lisää äijien monipuolinen toiminta. He järjestävät sitsejä, eli yhteisiä kokoontumisia, joissa lauletaan, pidetään tietokilpailuja, jumpataan ja tehdään muita leikkimielisiä juttuja. Ryhmä tekee myös retkiä esimerkiksi museoihin ja teatteriin sekä järjestää luentoja terveyteen liittyvistä aiheista. Kari korostaa kaikkien äijien mukanaolon tärkeyttä. Jokainen äijä on ryhmässä arvokas.

Kuva Aijaryhman pinssistaKari näkee Äijäryhmän toiminnan tulevaisuudessa valoisana. Mukana on sopiva joukko miehiä, jotka antavat oman panostuksena ryhmässä. Jokainen voi tuoda oman osaamisen yhteiseen käyttöön. Moniosaajana tunnetulla Karilla on kipinä toteuttaa ryhmää eri tavoin. Esimerkiksi joulukuussa ryhmä kokoontui paikallisessa kirjastossa. Äijäryhmä ei jätä kylmäksi ketään. Kirjaston henkilökunta toteutti äijille iloisen yllätyksen vastaanottamalla heidät pinsseillä, joissa lukee ”Äijät rulettaa!”. Toimintaa on suunniteltu jo tulevalle keväälle ja seuraava retkikin on tiedossa Vihdin kesäteatteriin.

Voit lukea Kari Kososen omat muistelmat Äijäryhmästä Haloo Kylämaja! –uutiskirjeestä maaliskuulta 2014. Asukastalosta löydät tietoa Kylämajan internet-sivuilta.

(16.12.2014)ENTER ry - ikäihmisten tietotekniikkayhdistys liittyi verkostoon

ENTER ry tarjoaa henkilökohtaista ja maksutonta opastusta senioreille tietokoneiden ja kännyköiden käytössä monissa pisteissä eri puolilla pääkaupunkiseutua. Yhdistys järjestää myös luentotilaisuuksia, joissa aiheena on tietokone ja kännykkä - käytännönläheisesti ja selkeästi.

(12.12.2014)EKYL ry ja Kansalaisviestin liittyivät verkostoon!

Verkosto on kasvanut kahdella uudella yhteisöllä.

Espoon Kaupunginosayhdistysten Liitto ry eli EKYL on espoolaisten kaupunginosa- ja kotiseutuyhdistysten keskusliitto, jossa on 46 yhdistysjäsentä eri puolilta Espoota. Liiton jäseneksi voivat liittyä rekisteröidyt espoolaiset kaupunginosa-, kotiseutu-, omakoti- ja pienkiinteistöyhdistykset, jotka liiton hallitus jäseneksi hyväksyy. Lue lisää www.ekyl.fi.

Kansalaisviestin on suomalaisen yksityishenkilön ylläpitämä verkkosivusto, jonka kautta voit kirjallisen ja kuvallisen viestinnän avulla auttaa toisia ihmisiä. Kansalaisviestin on kanava, jonka avulla vapaaehtoiset sisällöntuottajat voivat ilmaista itseään, kehittää omia taitojaan, saada palautetta, kasvattaa sosiaalista pääomaa ja suhdeverkostojaan. Lue lisää www.kansalaisviestin.fi.

(26.11.2014)Joulukuun kuukausikirje on ilmestynyt!

Löydät täältä joulukuun kuukausikirjeen, johon koottu tulevia koulutuksia ja tapahtumia. Ilmoittaudu mukaan!

(25.11.2014)Omnian ammattiopisto liittyi verkostoon!

Omnian ammattiopisto tarjoaa tutkintoon johtavaa ammatillista koulutusta 6 eri toimipisteessä Espoossa. Omnian ammattiopistosta voi valmistua 19 ammatilliseen perustutkintoon. Lue lisää Omnian ammattiopistosta https://www.omnia.fi/web/ammattiopisto.

(19.11.2014)Kokoomuksen Lauslahti: Vapaaehtoistyön esteet poistettava!

Kokoomuksen kansanedustaja ja eduskunnan vapaaehtoistoiminnan tukiryhmän puheenjohtaja Sanna Lauslahti hoputtaa ministeriötä käynnistämään työryhmän ja päättämään pikaisesti, kenen vastuulle vapaaehtoistoiminnan koordinointi kuuluu. Lauslahden mukaan lainsäädännön tulee kannustaa ja luoda edellytyksiä vapaaehtoistoiminnalle. Lisäksi hän evästää virkamiehiä ohjeistuksia laatiessaan vahvistamaan kansalaisyhteiskuntaa, ei heikentämään sitä.

”Yksi tärkeimpiä tapoja rakentaa osallisuutta ja toisista välittämistä on vapaaehtoistoiminta. Yhteiskunta syntyy yhdessä tekemällä. Nykyinen vapaaehtoistoimintaan liittyvä lainsäädäntömme on pirstaleista ja vapaaehtoistoiminnan edellytysten kannalta poissulkevaa, ei mahdollistavaa”, Lauslahti harmittelee.

Lauslahti muistuttaa, että hallitusohjelmassa on linjattu, että kansalaisjärjestöjen toimintaedellytyksiä erilaisten vapaaehtoistyön muotojen tuottajina vahvistetaan, resursointia parannetaan sekä varainhankintaa ja verovapautta selkeytetään. Lisäksi tuoreessa tulevaisuusselonteossa todetaan, että kestävän kasvun ja kansalaisten hyvinvoinnin perustana on sivistys, yhteisöllisyys ja osallisuus.

”On järjen vastaista, että lainsäädäntö asettaa vapaaehtoistoiminnalle tarpeettomia rajoituksia tai ei muuten kannusta ja mahdollista. Suomi tarvitsee enemmän välittämistä ja huolenpitoa”, Lauslahti perustelee.

Lauslahti pitää valitettavana, että Suomessa vapaaehtoistoimintaa koskevan lainsäädännön valmistelun koordinointi ei ole kenenkään vastuulla, vaan se on hajautunut eri ministeriöihin. Kenelläkään ei ole kokonaiskuvaa ja vastuuta pallotellaan eri ministeriöiden välillä.

Eduskunta käsitteli keskiviikkona valtioneuvoston demokratiapoliittista selontekoa. Siinä linjataan, että vapaaehtoistyön edellytyksiä kehitetään ja asetetaan työryhmä selvittämään lainsäädännön kehittämistarpeita ja ministeriöiden koordinointivastuita. Lauslahti jätti toistamiseen kirjallisen kysymyksen ministerille siitä, millä aikataululla asiassa tullaan etenemään.  Nyt olisi vihdoin tekojen aika.

Linkki kirjalliseen kysymykseen:

http://www.eduskunta.fi/faktatmp/utatmp/akxtmp/kk_889_2014_p.shtml

(13.11.2014)Raportti vapaaehtoistoiminnan esteistä julkaistu!

Kansalaisyhteiskuntapolitiikan neuvottelukunta KANEn Vapaaehtoistoiminnan toimintaedellytykset -työryhmä ja Kansalaisareena ry julkaisivat 12.11.2014 raportin vapaaehtoistoiminnan esteitä kartoittaneesta kyselystä. Raportin nimi on "Vapaaehtoistoiminnan kehittämisen esteet ja kehittämistarpeet". Kysely toteutettiin 1.9.2014-15.9.2014 ja siihen vastasi 217 vapaaehtoistyötä koordinoivaa ja organisoivaa tahoa. Raportin ja sen tulokset voit lukea ja tilata Kansalaisyhteiskuntapolitiikan neuvottelukunnan internet-sivuilta.

(30.10.2014)Askel- matalan kynnyksen kohtaamispaikka liittyi verkostoon!

Askel on perustettu alun perin matalan kynnyksen kohtaamispaikaksi ihmisille, joilla on päihteiden käyttöön liittyviä ongelmia. Edelleen nämä ihmiset ovat keskeisiä Askeleen toimijoita. Heille Askel voi toimia ”toipumistalona”. Järjestökatuyhteistyön kehittymisen myötä toiminnan on löytänyt myös laajempi kävijäjoukko. Toiminta tukee arjessa pärjäämistä ja mahdollistaa elämäntavan muutoksia kohtaamisen, yhteisöllisyyden ja yhdessä tekemisen avulla. Askeleeseen voi vaikkapa pistäytyä kahville ja tapaamaan muita ihmisiä, saada ammattilais- ja vertaistukea, osallistua ryhmätoimintoihin, perustaa oman ryhmän tai käynnistää muuta toimintaa, musisoida Askeleen bändissä tai pelata jalkapalloa FC Askeleessa.

(28.10.2014)Marraskuun kuukausikirje on ilmestynyt!

Löydät tästä uuden kuukausikirjeen, johon on koottu tulevia vapaaehtoistoiminnan koulutuksia ja tapahtumia. Valitse niistä sinua kiinnostavat koulutukset ja ilmoittaudu mukaan!

(24.10.2014)Urheiluseura Olarin Tarmo -77 ry liittyi verkostoon!

Olarin Tarmo-77 ry urheiluseuran tarkoitus on harjoittaa sekä harrastus että kilpailutoimintaa kohtuullisin kustannuksin. Toimintaa tarjoavia jaostoja ovat tällähetkellä jalkapallo, lentopallo, sulkapallo sekä kuntoliikunta.

(07.10.2014)Ehdota Espoon Vuoden Vapaaehtoistekoa 2014!

Espoon Vapaaehtoisverkosto jakaa Vapaaehtoisteko-palkinnon Vapaaehtoistoiminnan juhlissa 4.12.2014 järjestyksessään 5.kerran.

Vuoden 2014 vapaaehtoisteko voi olla mikä tahansa vapaaehtoistoimintaan perustuva teko tai tempaus, jonka avulla on tehty hyvää ja luotu positiivista vaikutusta. Vapaaehtoisteon taustalla voi olla jokin vapaaehtoisryhmä, kaveriporukka, työyhteisö, yhdistys/muu yhteisö tai yksittäinen henkilö.
Lähetä ehdotuksesi Espoon Vapaaehtoisverkostolle 31.10. mennessä.

a.) sähköpostitse: info@espoonvapaaehtoisverkosto.fi

b.) postitse: Vapaaehtoistoiminnan kehittämiskeskus Santra, EJY ry, Kauppamiehentie 6, 02100 Espoo.

(06.10.2014)Lokakuun kuukausikirje ilmestynyt!

Ota tästä talteen uunituore kuukausitiedote, jossa on tietoja tulevista koulutuksista ja tapahtumista. Valitse niistä juuri sinua kiinnostava koulutus ja ilmoittaudu mukaan!

(29.9.2014)Espoon vapaaehtoisverkosto ja Suurella Sydämellä yhteistyöhön!

Espoon vapaaehtoisverkosto on liittynyt itsenäisenä toimijana koko maan kattavaan Suurella Sydämellä -palveluun. Suurella Sydämellä on verkkopalvelu, jonka kautta voi antaa ja pyytää apua. Palvelu toimii noin neljälläkymmenellä paikkakunnalla ja se on myös nopeimmin laajentuva auttamisverkosto maassamme.

"-On todella hienoa saada Espoo ja Espoon vapaaehtoisverkosto mukaan. Täytyy sanoa, että olemme tässä ehdottomasti saamapuolella. Espoolaisessa tavassa toimia on meillä muilla paljon oppimista!", toteaa Suurella Sydämellä toiminnasta vastaava Ilkka Kalmanlehto. "Kiitos luottamuksesta ja tervetuloa porukkaan!"

Jatkossa Espoon Vapaaehtoisverkosto saa myös itse hyötyä. Suurella Sydämellä tarjoaa laajan julkisuuden lisäksi kehitysresursseja uusien vapaaehtoisten tavoittamiseksi, uusien auttamistapojen keksimiseksi sekä uusien verkkotyökalujen myötä.

(22.09.2014)Tiedekeskus Heureka liittyi verkostoon!

Tiedekeskus Heureka on elävä näyttelykeskus kaikenikäisille. Heurekassa tutustutaan tieteeseen ja teknologiaan hauskalla tavalla itse tehden ja kokeillen. Kävijöitä on vuosittain keskimäärin lähes 300 000. Heurekan toiminnasta vastaa voittoa tavoittelematon Tiedekeskussäätiö.
Vapaaehtoiset toimivat Heurekan näyttelyissä kävijöitä auttaen, neuvoen ja opastaen. Vapaaehtoiset eivät korvaa palkallisia työntekijöitä vaan tukevat heidän työtään ja tarjoavat lisäarvoa kävijöille. Vapaaehtoistoiminta on palkatonta mutta palkkiona on hyvä mieli ja innostava toiminta ihmisten ja tieteen parissa. Vapaaehtoiset perehdytetään tehtävään ja näyttelyiden sisältöihin.

(04.09.2014)Espon Vapaaehtoisverkoston nettisivut uudistuvat

Espoon Vapaaehtoisverkosto aloittaa yhteistyön valtakunnallisen vapaaehtoistoimintaa kokoavan Suurella Sydämellä -sivuston kanssa. Yhteistyö tuo mukanaan uudenlaisia työkaluja vapaaehtoistoiminnan koordinoimiseen ja laajaa näkyvyyttä espoolaiselle vapaaehtoistoiminnalle! Lue  lisää  tästä!

(20.8.2014)Nälkäpäivä lähestyy!

Nälkäpäivä-keräys on Suomen Punaisen Ristin vuosittainen ja suurin valtakunnallinen keräyskampanja, joka järjestetään tänä vuonna 34. kerran. Nälkäpäivä-keräys on to 18. - la 20.9.2014.

Kerätyt varat menevät Suomen Punaisen Ristin Katastrofirahastoon, jotta Punainen Risti voi vastata pitkin vuotta tuleviin avustuspyyntöihin. Katastrofitilanteiden lisäksi varoja käytetään erityisesti köyhimpien maiden naisten ja lasten terveyteen. Nälkäpäivänä kerätään myös kotimaan apua tarvitseville. 

Keräys toteutetaan vapaaehtoisvoimin. Jokainen kerääjä on tärkeä ja arvostettu osa Punaisen Ristin avustuketjussa. Olet lämpimästi tervetullut kerääjäksi - tunti ajastasi riittää! Lipaskerääjiä tarvitaan ympäri Espoota. Hyvän tekeminen on hauskinta yhdessä!

Asiasta löytyy lisää tietoa http://www.nalkapaiva.fi/ tai http://www.punainenristi.fi/keraykset-ja-kampanjat/nalkapaiva –sivuilta.

Ilmoittaudu kerääjäksi yhteyshenkilöille!

Espoon osastojen yhteyshenkilöt:

Esbosvenska:
Assi Weber
puh.050 044 11 75,
assi.weber(at)kolumbus.fi

Kehä-Espoo:
Ulla-Maija Keränen
puh. 040 546 39 97
ulla.maija.keranen(at)kolumbus.fi

Keski-Espoo:
Martti Marila
puh. 040 707 49 98
martti.marila(at)welho.com

Lounais-Espoo:
Kaija Seppinen
puh. 050 543 49 57
kaija.seppinen(at)gmail.com

Pohjois-Espoo:
Aune Torssonen
puh.040 041 45 64
aune.torssonen(at)gmail.com

Tapiola:
Anne Wiikeri
puh. 040 054 08 03
keraysjohtaja(at)spr-tapiola.org

(19.8.2014)Nuorten Exit liittyi verkostoon!

Nuorten Exit ennaltaehkäisee nuoriin kohdistuvaa seksuaalista kaltoinkohtelua ja tarjoaa tukea ja keskusteluapua 13–29-vuotiaille nuorille.

Nuorten Exit tarjoaa matalan kynnyksen tukea ja apua nuorten ohella heidän läheisilleen sekä nuorten parissa toimiville ammattilaisille. Palvelu on maksutonta ja luottamuksellista. Työhön kuuluu myös ammattilaisten koulutus sekä kouluvierailut.

Nuorten Exitiä rahoittaa Raha-automaattiyhdistys ja koordinoi Exit – pois prostituutiosta ry. Raha-automaattiyhdistys palkitsi Exit-hankkeen vaikuttavasta järjestötyöstä vuonna 2013 Vaikuttavaa! -palkinnolla.

(6.8.2014)Elokuun kuukausitiedote ilmestynyt

Syksy lähestyy ja Santrassa tiedossa muutoksia. Katso kuukausitiedotteesta, mitä tapahtuu!

(24.6.2014)Vapaaehtoistoimintaan kierrätysmateriaalia

Tiesitkö, että ei-kaupalliset tahot voivat hakea maksutta Näprän ilmaistukusta askarteluun ja kädentaitoihin soveltuvia materiaaleja!

Näprä Ilmaistukku palvelee Nihtisillan tavaratalossa Espoossa osoitteessa Kutojantie3. Ilmaistukku on avoinna arkisin klo 9–18. Ovi tiloihin on tavaratalon takaosassa, lajittelukeskuksen puolella. Ovessa on kyltti: Näprä Ilmaistukku – soitathan ovikelloa!Puhelinumero Näprään on 0400 348 170.

(04.06.2014)Kesäkuun kuukausitiedote ilmestynyt!

Ota tästä talteen uunituore kuukausitiedote, jossa on tietoja tulevista koulutuksista ja tapahtumista. Valitse niistä juuri sinua kiinnostava koulutus ja ilmoittaudu mukaan!

(12.05.2014)Vapaaehtoistyöhanke VETYn Ympäristöpeli Kipinä on nyt julkaistu!

Kipinä on kevyt ja hauska tapa käsitellä ympäristötietoa! 

Aikuisille suunnattuun peliin voivat tarttua kaikki, jotka haluavat oppia uutta ympäristöasioista tai vain viettää aikaa yhdessä.

Peliä voi hyödyntää vapaaehtoistoiminnassa, työpaikalla, yhdistyksissä, toisen asteen kouluissa tai vaikka piknikillä! Sen saa vapaasti tulostaa käyttöönsä.

Kipinästä on tulossa pian myös painettu versio. Sen voi tilata osoitteesta: veera.vehkasalo@kierratyskeskus.fi

Tulostettava versio pelistä löytyy täältä   

(05.05.2014)Toukokuun kuukausitiedote ilmestynyt!

Ota tästä talteen uunituore kuukausitiedote, jossa on tietoja tulevista koulutuksista ja tapahtumista. Valitse niistä juuri sinua kiinnostava koulutus ja ilmoittaudu mukaan!

(2.5.2014)EJY ehdolla vuoden positiivisimmaksi espoolaiseksi!

EJY ry ja samalla Espoon Vapaaehtoisverkosto on ehdokkaana vuoden positiivisimmaksi espoolaiseksi. Ja timantin kovassa joukossa olemmekin: lämpimät onnittelut myös Kaverikammarin Liisa Selänteelle ehdokkuudesta!


Lue Länsiväylän juttu täältä ja äänestä suosikkiasi!

(30.04.2014)Pelastakaa Lapset ry:n PePPi-hanke liittyi verkostoon!

PePPi -hanke (Vapaaehtoiset voimavarana sijaisperheiden tukemisessa) pyrkii lisäämään sijaisperheiden ja niissä asuvien lasten hyvinvointia muun muassa sijaisperheitä tukevan vapaaehtoistoiminnan kautta. Vapaaehtoisena voit toimia olemalla mukana sijaisperheiden arjessa - tarjoten  lepohetkeä sijaisvanhemmalle, kaveruutta sijoitetulle nuorelle tai läksyjen lukuapua lapselle - tai vaikkapa sijaisperheiden virkistyspäivässä, pienryhmän vetäjänä tai lasten hoitoapuna sijaisvanhempien kouluttautuessa.

(23.04.2014)Helsingin Diakonissalaitoksen Amigo-hanke liittyi verkostoon!

Amigo-hankkeessa valmennetaan ei-ammattilaisia vapaaehtoisia aikuisia toimimaan nuorten mentoreina. Mentoroinnin avulla vaikeassa tilanteessa olevat nuoret saavat turvallisen ja tavallisen arkielämän mallin. 

(03.04.2014)Huhtikuun kuukausitiedote ilmestynyt

Ota tästä talteen uunituore kuukausitiedote, jossa on tietoja tulevista koulutuksista ja tapahtumista. Valitse niistä juuri sinua kiinnostava koulutus ja ilmoittaudu mukaan!

(14.3.2014)Vaikuttamiskokemukset kiertoon!

Vuoden toinen verkostotapaaminen järjestetään yhteistyössä OK-opintokeskuksen kanssa torstaina 3.4.2014 klo 17.30-20.00 Yhteisötuvalla, kauppamiehentie 6.

Vaikuttamiskokemukset kiertoon! -tilaisuuksissa pääset jakamaan vaikuttamiseen liittyviä kokemuksia toisten kanssa. Osallistujille lähetetään ennakkoon lyhyt kysely vaikuttamiskokemuksesta, jonka haluatte jakaa toisille.

Koulutus on tarkoitettu Espoon Vapaaehtoisverkoston jäsenille sekä pääkaupunkiseudun yhdistystoimijoille. Koulutus on osa  "Yhteistyöstä voimaa järjestötoimintaan ja lähidemokratiaan"-hanketta. Illan ohjelmasta vastaa Marion FIelds.

Ilmoittautumiset: tästä linkistä tai info@espoonvapaaehtoisverkosto.fi / 0504405652

(03.03.2014)Maaliskuun kuukausitiedote ilmestynyt

Ota tästä talteen uunituore kuukausitiedote, jossa on tietoja tulevista koulutuksista ja tapahtumista. Valitse niistä juuri sinua kiinnostava koulutus ja ilmoittaudu mukaan!

(3.3.2014)Tietoa espoolaisesta vapaaehtoistoiminnasta

Vuoden 2014 alusta Espoon Vapaaehtoisverkoston nettisvujen kautta on ilmoittautunut
• 32 vapaaehtoistoiminnasta kiinnostunutta
• 27 eri tehtävään
• 18 eri yhteisölle

(03.02.2014)Helmikuun kuukausitiedote ilmestynyt

Ota tästä talteen uunituore kuukausitiedote, jossa on tietoja tulevista koulutuksista ja tapahtumista. Valitse niistä juuri sinua kiinnostava koulutus ja ilmoittaudu mukaan!

(28.1.2014)Mielenterveysyhdistys Helmi ry. liittyi Verkostoon!

Mielenterveysyhdistys Helmi ry. on liittynyt Espoon Vapaaehtoisverkoston jäseneksi. 

Yhdistys on mielenterveyskuntoutujien ruohonjuuritason etujärjestö ja toimintayhteisö, jossa asiantuntijoita ovat mielenterveyspalvelujen käyttäjät, jäsenet. Päivittäisessä toiminnassa heidän kanssaan toimivat koulutetut työntekijät, oman alansa ammattilaiset.

Helmin toiminnan lähtökohtana on keskinäisen avun ja tuen periaatteella etsiä ratkaisuja elämänhallintaan, hoitoon, toimeentuloon ja kuntoutumiseen liittyviin kysymyksiin.

(28.1.2014)Osallistu vapaaehtoisena vuoden 2014 YHTEISVASTUUKERÄYKSEEN!

Yhteisvastuu 2014 parantaa suomalaista saattohoitoa ja turvaa ihmisoikeuksia Guatemalassa. Keräys käynnistyy 2.2.2014. Katso lisätietoja täältä!

(28.2.)Espoon Tyttöjen Talo liittyi Verkostoon!

Espoon Tyttöjen Talo on liittynyt Espoon Vapaaehtoisverkoston jäseneksi. Tyttöjen Talon tehtävänä on tukea 10–28-vuotiaiden tyttöjen ja nuorten naisten kasvua ja identiteettiä. Tyttöjen Talo tekee tyttöjen tarpeista nousevaa sukupuolisensitiivistä, sosiaalista nuorisotyötä yhteisöllisessä ilmapiirissä.Talon työmuotoja ovat avoimet illat, ryhmätoiminnot ja yksilötuki sekä seksuaalineuvonta ja verkostojen kanssa tehtävä yhteistyö.

(28.1.2014)Espoon Tyttöjen Talo liittyi Verkostoon!

Espoon Tyttöjen Talo on liittynyt Espoon Vapaaehtoisverkoston jäseneksi. Tyttöjen Talon tehtävänä on tukea 10–28-vuotiaiden tyttöjen ja nuorten naisten kasvua ja identiteettiä. Tyttöjen Talo tekee tyttöjen tarpeista nousevaa sukupuolisensitiivistä, sosiaalista nuorisotyötä yhteisöllisessä ilmapiirissä. Talon työmuotoja ovat avoimet illat, ryhmätoiminnot ja yksilötuki sekä seksuaalineuvonta ja verkostojen kanssa tehtävä yhteistyö. 

(07.01.2014)SAIMIT liittyi Espoon Vapaaehtoisverkostoon

SAIMITIN toiminnassa saatetaan yhteen vapaaehtoinen mentori ja tukea haluava thaimaalainen maahanmuuttaja, joiden välinen mentorisuhde muokkautuu kunkin parin yksilöllisten tarpeiden ja toiveiden mukaan.

SAIMIT tarkoittaa thain kielellä yhteyttä ja ystävyyttä.


Lue lisää monikulttuurisesta vapaaehtoistoiminnasta ja lähde mukaan!

(9.12.2013)Joulukuun kuukausitiedote ilmestynyt!

Lataa tästä Espoon Vapaaehtoisverkoston joulukuun kuukausitiedote. Iloista joulunodotusta!

(29.10.2013)Tervetuloa vapaaehtoisten elokuvailtapäivään!

Tervetuloa nauttimaan elokuvailtapäivästä!
La 16.11.13 klo 13–15.30
(Ovet avataan klo 12.40)

Kino Tapiolaan (Mäntyviita 2, 02110 Espoo)

Espoon Vapaaehtoisverkosto tarjoaa hyvän mielen elokuvan Intouchables - Koskemattomat vapaaehtoistoiminnassa mukana oleville espoolaisille.

Tilaisuuden aluksi palkitaan Vuoden 2013 Vapaaehtoisteko!

Tilaisuuteen mahtuu rajallinen määrä osallistujia.
Sitovat ilmoittautumiset pe 8.11. mennessä:
info(at)espoonvapaaehtoisverkosto.fi, puh. 0504408262

Tilaisuus on ilmoittautuneille maksuton. Espoon Vapaaehtoisverkosto tarjoaa myös leffaherkut!

(8.11.2013)Nyt kaikki kuorolaulusta pitävät HUOM!

Etsimme kahta kuoron vetäjää Espooseen työ- ja päivätoimintakeskuksiin harjoituttamaan kehitysvammaisia laulun harrastajia.

Kyse on laulamisen ilosta. Laulutaiteen maistereita emme ole siis hakemassa, vaan tavallisia ihmisiä, jotka nauttivat laulamisesta. Toimintakeskuksen ihmiset ovat elämänmyönteisiä, iloisia, mutkattomia, innostuvia - tarjolla on vetäjille itselleen ainutlaatuinen ja arvokas vapaaehtoistoiminnan kokemus sekä mahdollisuus levittää laulamisen iloa. 

Jos siis pidät laulamisesta ja tunnistat itsessäsi sisäistä hyrinää kuoron vetämiseen, niin ilmoittaudu rohkeasti mukaan! Voit ilmoittautua myös ystävän kanssa "kuoronvetäjäpariksi", eli ilmoittautujia voi olla kahden sijaan myös neljä!

Lähde mukaan nauttimaan yhdessä laulamisen ilosta!

Lisätiedot ja ilmoittautumiset Kuninkaantien toimintakeskukseen tästä ja Riihilahden toimintakeskukseen tästä.

 

(09.10.2013)Kuukausitiedote ilmestynyt

Lataa tästä Espoon Vapaaehtoisverkoston lokakuun kuukausitiedote, missä on kerrottu vapaaehtoistoiminnan tulevista koulutuksista ja tapahtumista. Kuukausikirjeessä on myös muuta mielenkiintoista asiaa aiheeseen liittyen.

(4.10.2013)Santra-hankkeen loppuraportti on valmis!

Kiitos kaikille jotka olitte mukana luomassa espoolaista vapaaehtoistoiminnan mallia! Juuri julkaistusta raportista löytyy mm. Anna-Birgitta Pessin näkemys hankkeesta: "Santra-hanke on monin tavoin juuri sitä, mitä vapaaehtoistoiminnan kentälle Suomeen tarvittaisiin lisää. Myös hankkeen nousujohteinen kaari – esimerkiksi nettisivujen kävijämäärien osalta – osoittaa, että toimintamuodoille on paikkansa ja tilauksensa, ehdottomasti."

Tästä on hyvä jatkaa vapaaehtoistoiminnan kehittämiskeskus Santrana.

(10.9.2013)Vapaaehtoistoiminnalle kannusteita

Yli 100 000 henkilöä osallistuu vuosittain vapaaehtoistoimintaan Helsingissä. He toimivat lasten, nuorten, perheiden, vanhusten, vammaisten – siis meidän kaikkien keskuudessa.
Helsingin kaupungin vapaaehtoistyön neuvottelukunta jakaa vuosittain yhdistyksille ja muille vapaaehtoisryhmille kannusteita.

Kannusteen saajaksi ehdotettuja yhdistyksiä ja muita ryhmiä arvioidaan mm. toiminnan vaikuttavuuden, pitkäjänteisyyden, näkyvyyden, Helsinki-keskeisyyden ja osallistujien sitoutuneisuuden näkökulmasta.

KILPIKONNA -kannusteen lisäksi arvomme myös yllätyspalkintoja ehdottajien kesken. Jos haluat osallistua arvontaan, laita ehdotukseesi myös oma nimesi ja yhteystietosi.

Ehdotukset pyydetään toimittamaan 10.10.2013 mennessä lomakkeella (linkit lomakkeisiin tämän sivun alalaidassa suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi). Lomakkeen voi lähettää joko sähköpostin liitetiedostona osoitteeseen vapaaehtoistyonneuvottelukunta(at)hel.fi tai postitse osoitteeseen Vapaaehtoistyön neuvottelukunta, PL 8502, 00099 Helsingin kaupunki. Lisätietoja ja ilmoituslomakkeita saa myös neuvottelukunnan sihteeriltä (sähköposti: vapaaehtoistyonneuvottelukunta(at)hel.fi) tai puhelimitse 09 310 46533.

Kannusteiden jakotilaisuus on 8.11.2013  Helsingin kaupungintalolla RUUTI EXPO -tapahtuman yhteydessä.

(10.9.2013)Ystävätoiminnan alueelliset seminaaripäivät syksyllä 2013

Mietittääkö osastossasi uusien vapaaehtoisten rekrytoiminen ystävätoimintaan? Entä mitä uusien toimijoiden

vastaanottaminen ja perehdyttäminen oikein tarkoittavat? Nyt näihin asioihin on hyvä mahdollisuus saada

ratkaisuja piirin järjestämissä ystävätoiminnan seminaaripäivissä, joita järjestetään vielä

kahdesti; suomen- ja ruotsinkielellä.

Ajat ja paikat: La 12.10. klo 9.30−15.30 Länsi-Uusimaa, Lohjan osaston toimitila: Kalevankatu 7-9, 08100 Lohja

La 9.11. klo 9.30−15.30 ruotsinkielinen, paikka selviää myöhemmin.

Kohderyhmä: Seminaaripäivät ovat suunnattuja Helsingin ja Uudenmaan piirissä toimiville ystävätoimijoille ja kaikille muille

asiasta kiinnostuneille.

Hinta: Maksuton

Ohjelma: 

9.30   Tervetulokahvit

10.00 Tervetuloa, esittäytyminen ja viritys päivän teemaan

10.30 Uuden vapaaehtoisen kohtaaminen

12.00 Lounas

13.00 Uuden vapaaehtoisen kohtaaminen ja perehdytys

14.00 Ystävätoiminnan koulutuspolku – miten sitä kuljetaan eteenpäin?

15.00 Palautekahvit

15.30 Kiitos ja kotimatkalle

Ilmoittautuminen : Huom! molempiin seminaareihin mahtuu 20 osallistujaa. Parhaiten varmistat paikkasi ilmoittautumalla linkin kautta.

La 12.10. klo 9.30−15.30 Länsi-Uusimaa, Lohjan osaston toimitila: Kalevankatu 7-9, 08100 Lohja

http://digiumenterprise.com/answer/?sid=1024124&chk=N3BHJNXP

tai ohjelma-avustaja Janni Koivisto, puh. 020 701 2386. Ilmoittautumiset viimeistään 1.10.2013

La 9.11. klo 9.30−15.30 ruotsinkielinen, paikka selviää myöhemmin

ohjelma-avustaja Janni Koivisto, puh. 020 701 2386. Ilmoittautumiset viimeistään 1.11.2013

Kerrothan ilmoittautuessa nimesi, osastosi, yhteystietosi, mahdollisen erityisruokavaliosi ja kumpaan seminaaripäivään osallistut.

(10.9.2013)Vapaaehtoisten yleisötapahtuma Helsingissä mm. maahanmuuttajille

Mitä on vapaaehtoistyö Suomessa? Miksi tehdä vapaaehtoistyötä? Saako työtön tehdä vapaaehtoistyötä? Millaista on yhdistystoiminta vapaaehtoistyön muotona? Missä vapaaehtoistyötä voi tehdä? Näihin kysymyksiin saat vastauksen.

Aika: luento lauantaina 26.10 klo 12-13:30, ja järjestötori on avoinna Opistotalon 2. krs aulassa klo 11-15

Paikka: Opistotalo. Helsinginkatu 26, Helsinki.

Kaikki mukaan vapaaehtoistoimintaan -yleisötapahtumassa lauantaina 26.10Helsingissä. Tapahtuman puhujina ovat vapaaehtoistoimintaa tutkinut Tomi Oravasaari ja eduskunnan vapaaehtoistoiminnan tukiryhmän puheenjohtaja kansanedustaja Sanna LauslahtiJama Abdifatah Suomen Somaliliitto ry:sta  puolestaan kertoo, millaista on yhdistystoiminta vapaaehtoistyön muotona. Lisäksi kuullaan vapaaehtoisten omia kokemuksia vapaaehtoistoiminnasta.

Tapahtuman järjestötorilla esittäytyvät vapaaehtoistoimintaa tarjoavat organisaatiot. Mukana ovat mm. Helsigin kaupungin sosiaali- ja terveysvirasto ja Nuorisoasiainkeskus, Kierrätyskeskus, Parasta Lapsille ry, Suomen Pakolaisapu ry, Mannerheimin lastensuojeluliiton Uudenmaan piiri, Miessakit ry ja Pienperheyhdistys ry.

Luennot pidetään Opistotalon Viipuri-salissa klo 12-13:30 ja järjestötori on avoinna Opistotalon 2. krs aulassa klo 11-15. 

Tapahtuma on suunnattu erityisesti maahan muuttaneille, mutta kaikki kiinnostuneet ovat tervetulleita!

Tapahtuma on maksuton eikä sinne ole ennakkoilmoittautumista. Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Opintokeskus Visio ja Helsingin kaupungin suomenkielinen työväenopisto.

(5.9.2013)Vertaistukijaksi eronneille ja erotilanteessa oleville vanhemmil

Aika: Ti 17.09  Klo 17.30 - 20.00, Ti 24.09  Klo 17.30 - 20.00, La 05.10  Klo 10.00 - 16.00, To 21.11  Klo 17.30 - 20.00 

Paikka: Neuvokeskus, Länsi-Pasila

Koulutus antaa valmiudet toimia Eroneuvo-vertaistukijana sekä Neuvokahvilan vapaaehtoistyöntekijänä. Koulutuksen sisältöinä ovat mm. asiakkaan kohtaaminen ja kuunteleminen, ero aikuisen ja lapsen kriisinä sekä yhteistyövanhemmuuteen tukeminen. Lisätietoja toiminnastawww.neuvokeskus.fi

Hinta:

Ilmainen

Tiedustelut:

Ilmoittautuminen viimeistään 9.9. Maarita Kettunen p. 050-438 5290 maarita.kettunen@ensijaturvakotienliitto.fi

(27.8.2013)Vapaaehtoistyötä yleishyödyllisissä yrityksissä

Työttömät saavat tehdä vapaaehtoistyötä myös yleishyödyllisissä yrityksissä 

Työ- ja elinkeinoministeriö on antanut TE-toimistoille ohjeen oikeudesta työttömyystukeen vaapaehtoistyön aikana. Kaivattu ohje selkeyttää aiemmin kirjavasti sovellettua työttömyysturvalain säädöstä ja helpottaa työttömien vapaaehtoistyötä.

Vapaaehtoistyöhanke VETY tulkitsee, että ohjeen mukaan:

 - Työtön voi tehdä vapaaehtoistyötä myös voittoa tavoittelemattomissa yleishyödyllisissä yrityksissä, kunnallisissa ja valtiollisissa organisaatioissa sekä seurakunnissa.

 - Työ- ja elinkeinotoimistot eivät saa asettaa aika- tai kellonaikarajoituksia vapaaehtoistyölle.

 - Vapaaehtoistoimintaan liittyvä koulutus on harrastusluonteista ja siten sallittua työttömälle.

Ohjeeseen voit tutustua tästä (sivut 18-20).

(23.8.2013)Uudenmaan vapaaehtoistoiminta lapsiperheiden tueksi -esite

Emma & Elias -ohjelma on yhteistyössä eri järjestöjen kanssa tuottanut vihkosen, jossa esitellään vapaaehtoisten tarjoamia arjen tukimuotoja ja palveluja lapsiperheille.

Esitteen avulla toivotaan tavoitettavan entistä paremmin vanhempia, jotka saattavat kaivata tukea ja konkreettista apua oman arkensa pyörittämiseen, mutta eivät ole tietoisia vapaaehtoisten tarjoamista mahdollisuuksista tai siitä, mistä apua on mahdollista pyytää.

http://www.emmaelias.fi/ajankohtaista/ei-tarvitse-paerjaetae-yksin-uudenmaan-vapaaehtoistoiminta-lapsiperheiden-t

(9.8.2013)Osallistu valokuvaprojektiin!

Suomalais-intialainen yhteistyö haluaa edesauttaa äitiyspakkauksen kansainvälistymistä. Osallistu kuvillasi!

Intialainen valokuvaaja Arko Datto ja suomalainen toimittaja Anna Näveri keräävät valokuvia ja tarinoita äitiyspakkauksen ympäriltä vuodesta 1937 nykypäivään.

Tavoite on kertoa yksittäisten kuvien ja tarinoiden avulla Suomen muutoksen köyhältä 1930-luvulta vakavaraiseksi hyvinvointivaltioksi. Kuvat aiotaan julkaista internetissä, koota näyttely sekä kirja.

Lapsikuolleisuus on laskenut Suomessa maailman alhaisimmaksi äitiyspakkauksen tulon myötä, vaikka selvää yhteyttä näiden kahden välillä ei ole todistettu.

Tavoite on saada projekti esille kansainväliselle yleisölle, etenkin Intiassa ja muissa kehittyvissä maissa, joissa lapsikuolleisuus on korkea. Datto ja Näveri toivovat projektin edesauttavan äitiyspakkaus-aatteen kansainvälistymistä.

Osallistumistasi kaivataan! Jos sinulla on sopivia kuvia ja tarinoita, olet erittäin tervetullut jakamaan ne. Vilkaise Baby Box Projectin facebooksia: https://www.facebook.com/babyboxproject

Ota yhteyttä: babyboxproject@gmail.com tai +4525775420

(14.6.2013)Haluatko Keharikaveriksi? :)

 
Haluatko kaveriksi kehitysvammaiselle ihmiselle?
 
Helsingin kehitysvammatuki 57 ry alkaa järjestää Keharikaveri-koulutuksia nyt myös Espoossa. Ensimmäinen koulutus on lokakuussa, laita siis jo korvan taakse!

Espoon koulutuksessa ovat mukana myös Kehitysvammaisten palvelusäätiön Kipinöitä! -hanke ja Espoon Vapaaehtoisverkosto.
 
Lue lisää täältä!

(10.6.2013)Blogisarja: Vapaaehtoisjohtamisen arkea

Humakin Vapaaehtoistyön johtamisen erikoistumisopintojen opiskelijat käsittelevät vapaaehtoistoiminnan johtamiseen liittyviä teemoja Kansalaisareenan blogissa n. kerran viikossa aina vuoden loppuun saakka. Vapaaehtoisjohtamisen arkea -blogisarja "avaa oven sosiaali- ja terveysalalla sekä nuorisotoiminnan, ympäristön, liikunnan, kulttuurin ja kansainvälisyyden parissa toimivien organisaatioden vapaaehtoistoimintaan".

(10.6.2013)Vapaaehtoistoiminta suuren salin ajankohtaiskeskusteluun

Eduskunnan vapaaehtoistoiminnan tukiryhmä on jättänyt eduskunnan puhemiehelle viime viikolla keskustelualoitteen vapaaehtoistyön lainsäädännön kehittämisestä. Keskustelualoitteen on allekirjoittanut 116 kansanedustajaa, ja se on luettavissa kokonaisuudessaan täältä.

(13.5.2013)Keikka-apu mukana Liikuta minua -tempauksessa

Vapaaehtoistoiminnan keväinen tempaus "Liikuta minua" järjestetään tänä vuonna viidettä kertaa. Valtakunnalliseen Kukanpäivän tapahtumaan osallistuvat myös Keikka-avun vapaaehtoiset, jotka käyvät pitkin päivää ulkoilemassa kotona asuvien ikäihmisten kanssa.

Kansalaisareenan sivuilta voit lukea, mitä muualla Suomessa teemapäivän tiimoilta tehdään.

(10.5.2013)Kaveritori 18.5.2013

Lue lisää!

(3.5.2013)Toukokuun tiedote ilmestynyt

Lue ajankohtaisimmat asiat vapaaehtoistoiminnasta Espoon Vapaaehtoisverkoston kuukausikirjeestä.

(26.4.2013)Vapaaehtoistoimintaa suunnitellaan innolla Siilinjärvellä

Saimme muutama viikko sitten yhteydenoton Siilinjärveltä. Siellä on lähdetty kehittämään nuorten parissa tehtävää vapaaehtoistoimintaa laajassa yhteistyössä.

Siilinjärveläiset olivat löytäneet Espoon Vapaaehoisverkoston sivut ja kiinnostuneet verkostostamme. Videon välityksellä lähetimme terveisemme seminaariin joka pidettiin 11.4.2013. Seminaarin kooste löytyy jelppareiden sivulta. Espoolaisten toimijoiden näkökulmasta on mielenkiintoista huomata, että vapaaehtoistoiminnan parissa ratkaistavat asiat ovat samoja paikkakunnasta riippumatta ja Espoossa ollaan menossa hyvään suuntaan yhteistyössä.

(20.3.2013)Haluatko edistää ikäihmisten hyvinvointia?

Yksi tapa siihen on tulla Keikka-avun vapaaehtoiseksi! Koulutuksen jälkeen pääset avustamaan kotona asuvia ikäihmisiä arkipäivän askareissa: kauppareissuilla, ulkoilussa, lääkärikäynneillä yms. Seuraavaan koulutukseen, joka järjestetään huhtikuussa, mahtuu vielä mukaan!
Ks. lisätiedot ja ilmoittautumisohjeet 
täältä.

 

(12.2.2013)Vuoden 2013 Vapaaehtoistoiminnan Verkostotapaamiset alkavat!

Tule mukaan ensimmäiseen tapaamiseen 5.3.2013 klo 15-18.00 EJYn Yhteisötuvalle. SPR:n järjestöpäällikkö Ari Hakala kertoo, miten vapaaehtoisia saadaan mukaan toimintaan ja miten heitä sitoutetaan.

Ilmoittautumiset tiistaihin 26.2. mennessä: info@espoonvapaaehtoisverkosto.fi tai Tiina Nurmenniemi, p. 050 440 5352. Tilaisuudet järjestää EJYn Win4All-hanke ja Espoon Vapaaehtoisverkosto.

 

Lue lisää ensimmäisestä sekä muista vuoden 2013 Verkostotapaamista tästä.

(8.2.2013)Helmikuun kuukausitiedote ilmestynyt

Vapaaehtoistoiminnan helmikuun kuukausitiedote on julkaistu.

(29.1.2013)Vetoomus ministeriölle

Espoon Vapaaehtoisverkosto on yhtenä allekirjoittajatahona työ- ja elinkeinoministeriölle suunnatussa vetoomuksessa, jossa toivomme selkeyttä työttömien vapaaehtoistoimintaan osallistumiseen. Tällä hetkellä vapaaehtoistoimintaan osallistuvan työttömän ohjeistus on TE-toimistoissa kirjavaa.

(9.1.)Onko vapaaehtoinen saanut karenssin vapaaehtoistoiminnan vuoksi?

Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskuksen VETY-hanke tiedottaa:

Keräämme tietoa siitä, miksi ja millaisesta vapaaehtoistyöstä työttömille on tullut ongelmia.

Kerro siis meille, joko oman tai yhteisösi kokemuksen pohjalta: Mitä vapaaehtoiselle on sanottu asiasta TE-toimistossa? Onko kielletty tekemästä vapaaehtoistöitä, vai onko se sallittu? Onko työttömyystuki katkaistu vapaaehtoistyön takia? Missä ja milloin? Minkälaista vapaaehtoistyötä asia koski?

Päämääränä on edistää työttömien oikeutta tehdä vapaaehtoistyötä ilman huolta työttömyysturvan katkeamisesta. Kaikilla on oikeus päättää, tahtovatko he osallistua vapaaehtoistoimintaan, ja tämä oikeus kuuluu myös työttömille.

Kokemuksia käytetään nimettöminä. Niiden avulla pyrimme edistämään sitä, että TE-toimistot saisivat selkeät ja yhteneväiset ohjeet asiasta. Tätä varten on tärkeää, että voimme tarkemmin kertoa Työ- ja elinkeinoministeriölle, mikä tämänhetkinen tilanne on.

Lähetä kokemukset Jenni Sademiehelle (Vapaaehtoistyö yleishyödyllisessä yhteisössä -hanke) mielellään 15.1. mennessä:

jenni.sademies(at)kierratyskeskus.fi, puh. 0400 348 168.

(3.1.)Vuoden 2013 ensimmäinen kuukausitiedote ilmestynyt!

Lataa tästä Espoon Vapaaehtoisverkoston tammikuun kuukausitiedote, missä on kerrottu vapaaehtoistoiminnan tulevista koulutuksista ja tapahtumista. Kuukausikirjeessä on myös muuta mielenkiintoista asiaa aiheeseen liittyen.

(21.12.2012)Hyviä uutisia Espoon Vapaaehtoisverkostolta!

Espoon Vapaaehtoisverkoston toimintaa koordinoivan vapaaehtoistoiminnan kehittämishanke Santran (2008–2012) rahoitus päättyy vuoden lopussa.

Raha-automaattiyhdistys (RAY) on kuitenkin esittänyt toimintamme tukemista vuodesta 2013 lähtien AK- eli kohdennetulla toiminta-avustuksella. Myös Espoon kaupunki ja Espoon seurakuntayhtymä ovat esittäneet jatkavansa toiminnan tukemista.

RAY:n esitys lähetetään vielä valtioneuvoston vahvistettavaksi. Lopullinen avustuspäätös saadaan tammi-helmikuun vaihteessa. Mikäli esitys vahvistetaan, jatkaa kehittämishanke toimintaansa Vapaaehtoistoiminnan keskus Santrana.

Myös Keikka-apu saa jatkoa. Espoon seurakuntayhtymän yhteinen kirkkoneuvosto on päättänyt myöntää Korsi-projektiin varatusta vuoden 2013 määrärahasta rahoituksen Keikka-apu-toiminnalle.

Näihin iloisiin tunnelmiin on hyvä päättää tämä vuosi. Toivotamme kaikille lämminhenkistä joulun aikaa ja onnellista uutta vuotta!

(19.12.2012)Joulutervehdys!

Espoon Vapaaehtoisverkoston väki haluaa kiittää kaikkia menneestä vuodesta ja toivottaa rauhaisaa joulunaikaa ja hyvää uutta vuotta 2013!

(17.12.)Vapaaehtoistoiminnan työkalupakkiin lisätty uutta materiaalia

Verkoston työkalupakkiin on lisätty uutta materiaalia. Pakista löytyy Luonto-Liiton pääsihteerin Leo Straniuksen alustus aiheesta "Verkkovaikuttaminen ja sosiaalisen median hyödyntäminen. Tiedosto löytyy työkalupakin Tiedottaminen -otsikon alta. Käykää nappaamassa erinomaiset diat talteen ja hyödyntäkää verkkovaikuttamisen vinkkejä käytännössä.

(29.11.)Uusia jäsentahoja liittynyt Verkostoon!

Esperi hoivakoti Jänismäki on uusi Espoon Vapaaehtoisverkoston jäsen. Esperi hoivakoti Jänismäki on Espoon Ingaksessa, Kauniaisten kupeessa, sijaitseva 32 -paikkainen tehostettua palveluasumista ikäihmisille tarjoava yksikkö. Katso yhteystiedot täältä.

Eedi asumispalvelut Oy on järjestyksessään 82:s jäsen Espoon Vapaaehtoisverkostossa. Eedi Oy on Espoon Diakoniasäätiön omistama korkeatasoista palveluasumista tuottava palveluyritys. Eedi toimii parantaakseen asumisessaan erityistukea tarvitsevien henkilöiden hyvinvointia ja mahdollisuuksia yhteiskunnassa. Tavoitteena on edistää tuen tarvitsijoiden elämän hallintaa ja eheytymistä. Katso Eedin yhteystiedot täältä.

Plan Suomi Säätiö on liittynyt myös Espoon Vapaaehtoisverkoston jäseneksi. Plan on kehitysyhteistyöjärjestö, joka parantaa kehitysmaiden lasten elämänlaatua pysyvästi. Planin vapaaehtoistoiminnan muotoja ovat: Lastenhallitus 12–18-vuotiaille, Mitä? -verkosto 18–30-vuotiaille sekä Vapaaehtoisuus kaikille aikuisille. Lue lisää Planin vapaaehtoistoiminnasta täältä.

Plan Suomi Säätiö hakee tällä hetkellä vapaaehtoisia Oikeus oppia –kampanjaan.

Koordinaattoreiden syysvirkistys 30.11.

Lämpimästi tervetuloa Espoon Vapaaehtoisverkoston Koordinaattoreiden virkistyspäivään perjantaina 30.11.2012. Virkistyspäivä on tarkoitettu kaikille verkoston jäsentahojen vapaaehtoistoimintaa koordinoiville ja ohjaaville.

Tarjolla olisi maittavaa italialaista ruokaa vallattomassa miljöössä ja joulutunnelmaa nostattamaan kynttilänvalantaa kynttiläpajassa.

Virkistys aloitetaan lounaalla kello 10.45 Helsingin Vallilassa sijaitsevassa Ravintola Allotriassa (Hämeentie 68 00550 Helsinki).

Tämän jälkeen siirrymme Nuorten toimintakeskus Hapen kynttiläpajaan (Sörnäisten rantatie 31, 00500 Helsinki). Pajassa (11.45-13.45) on mahdollisuus valaa kynttilöitä itselle ja antaa muutama lahjoituksena hyväntekeväisyyteen.

Espoon Vapaaehtoisverkosto tarjoaa lounaan ja kynttilämateriaalit.

Sitovat ilmoittautumiset tiistaihin 27.11. mennessä osoitteeseen miikka.sinisalo(at)ejy.fi, tai 050 440 8262/Miikka.

(22.11.)Kiitokset 21.11. Verkostotapaamisen osallistuneille!

21.11.12 järjestettiin tämän vuoden viimeinen Verkostotapaaminen. Luontoliiton pääsihteeri Leo Stranius alusti innostavasti ja vuorovaikutteisesti ajankohtaisesta aiheesta ”Verkkovaikuttaminen ja sosiaalisen median hyödyntäminen järjestöissä”. Osallistujat olivat aktiivisesti mukana tilaisuudessa: ryhmätyöskentely sujui saumattomasti ja positiivinen puhe pulppusi, kun osallistujat jakoivat mielipiteitä toisilleen.

Alustaja elävöitti esitystään konkreettisilla esimerkeillä verkkovaikuttamisen ja sosiaalisen median maailmasta. Hän antoi erinomaisia vinkkejä sosiaalisen median käyttöön liittyen. Straniuksen onnistumisen resepti sosiaalisen median hyödyntämiselle kuului seuraavasti: ihmisten on oltava kokeilunhaluisia ja konkreettisen tekemiseen kykeneviä, eikä kannata pelätä tekevänsä virheitä. On myös osattava mallintaa muiden sosiaalisen median käyttävien ideoita, erityisesti niitä, jotka vaikuttavat omaan toimintaan nähden käyttökelpoisilta.

Verkostotapaamisen materiaalit ladattavissa myöhemmin nettisivuilta. 

(22.11.)Vuoden 2012 Vapaaehtoisteko on palkittu!

Tänä vuonna jo kolmatta kertaa jaettavan palkinnon saajaksi oli valittu Mannerheimin lastensuojeluliiton Uudenmaanpiirin Ystäväksi maahanmuuttajaäideille –toiminta. Palkinnon luovutti Espoon Vapaaehtoisverkoston puolesta Espoon seurakuntayhtymän yhteisen seurakuntatyön päällikkö Jukka Huttunen. Palkinnon tuli noutamaan MLL:n Uudenmaan piirin toiminnanjohtaja Pia Metsähuone.

Ystäväksi maahanmuuttajaäidille –toiminta kouluttaa ja yhdistää espoolaisia äitejä ystäväpariksi maahanmuuttajaäideille. Toiminta edistää espoolaisten maahanmuuttajien suomen kielen oppimista, kaupunkiin ja yhteiskuntaan kotoutumista, luo luonnollisen kontaktin eri kulttuurien välille myös eri sukupolvien välille, ehkäisee syrjäytymistä sekä lisää perheiden hyvinvointia ja tukee vanhemmuutta.

Vuoden 2012 Vapaaehtoisteon valitsijaryhmä valitsi palkitun useiden upeiden ehdokkaiden joukosta. Ehdotuksia palkittavaksi oli voinut toimittaa Espoon Vapaaehtoisverkostolle syksyn ajan.

Kunniamaininnan ansiokkaasta vapaaehtoistoiminnasta saivat lisäksi: Tapiolan palvelukeskuksen Vireät-ryhmän vapaaehtoiset, SPR Kehä-Espoon Läksyhelppi-toiminta, Uudenmaan alueen Odd Fellows, Espoon kaupungin Ystäväpiiri –ohjaajat, Espoon kaupungin palvelutalojen, -keskusten, hoivakotien sekä Elä ja asu -seniorikeskusten vapaaehtoiset, Keikka-avun vapaaehtoiset, Espoon mielenterveysyhdistys EMY ry:n vapaaehtoiset sekä Espoon tuomiokirkkoseurakunnan unelmakammarin vapaaehtoiset.

Onnea ja menestystä palkituille sekä kaikille vapaaehtoistoimintaa koordinoiville! 

(22.11)Kuolevan lähimmäisen vierelle –saattohoidon vapaaehtoiseksi?

Espoon sairaalassa Puolarmetsän saattohoitopaikoilla (osastolla 3D) ja Espoon seurakuntien lähimmäispalvelussa tarvitaan vapaaehtoisia lähimmäisiä erilaisiin tehtäviin. Espoon seurakunnat ja Espoon kaupunki järjestävät yhdessä saattohoidon vapaaehtoiseksi -koulutuksen.

Vapaaehtoinen viipyy kuolevan vierellä keskustelemassa, lukemassa, viemässä ulos, olemalla läsnä - tehtäviä on monenlaisia. Vapaaehtoinen ei tee hoitotoimenpiteitä, vaan toimii ikään kuin omainen.

Tehtävään ei tarvitse ryhtyä yksin eikä ilman koulutusta. Tehtävässä ei myöskään tarvitse jaksaa yksin, vaan vapaaehtoinen saa tukea osaston henkilökunnalta sekä säännöllistä työnohjausta ja matkakumppanuutta sairaalapapilta. Kuolevan kotona toimiessaan vapaaehtoinen saa tukea oman seurakunnan diakoniatyöntekijältä.

Katso koulutusaikataulut täältä.

Ilmoittautuminen ja tiedustelut 14.12.2012 mennessä:
riitta.turkmen(at)evl.fi tai 040 5460 5198
tiina-liisa.soderqvist(at)evl.fi tai 050 4380 0256

 

(5.11)Marraskuun kuukausitiedote ilmestynyt!

Ota tästä talteen marraskuun kuukausitiedote, missä on kerrottu ajankohtaisista koulutuksista ja tapahtumista sekä muista vapaaehtoistoimintaan liittyvistä uutisista.

(2.11)Vapaaehtoisten elokuvailtapäivä 17.11.

Kiitos kaikille vapaaehtoisten elokuvailtapäivään 17.11. ilmoittautuneille. Yhteydenottoja tuli mahtava määrä kahden viikon aikana, jolloin ilmoittautuminen on ollut käynnissä. Tilaisuus on nyt täyteen varattu. Näemme Kino Tapiolassa (Mäntyviita 2, 02110 Espoo) lauantaina 17.11.12 klo 14–16.30 (ovet avataan klo 13.40).

(23.10)Uutta materiaalia työkalupakissa!

Verkoston työkalupakkiin on lisätty uutta materiaalia. Pakista löytyy alustukset aiheista "Vapaaehtoiset työkavereina"  ja "Vapaaehtoisen polku. Tiedostot löytyvät työkalupakin Koordinointi ja organisointi -otsikon alta. Käykää nappaamassa hyvät oppimateriaalit talteen ja hyödyntäkää niitä käytännössä.

(23.10)Järjestöjen viestinnälliset mahdollisuudet verkossa

Haluatko inspiroitua ja saada tietoa verkkoviestinnän ja sosiaalisen median mahdollisuuksista järjestötyössä?

Tervetuloa vuoden 2012 viimeiseen Vapaaehtoistoiminnan Verkostotapaamiseen 21.11. 

Aiheesta esitelmöi Luontoliiton pääsihteeri Leo Stranius 21.11. klo.15-18.00 Espoon Järjestöjen Yhteisön (EJY ry) Yhteistötuvalla (Kauppamiehentie 6, 02100 Espoo).

Varaa paikkasi ja ilmoittaudu neljänteen Verkostotapaamiseen mahdollisimman pian, kuitenkin ke 14.11. mennessä: info (at) espoonvapaaehtoisverkosto.fi tai Tiina Nurmenniemi, p. 050 440 5352.

Verkostotapaamiset tarjoaa EJYn Win4All- ja Santra- hanke sekä Espoon Vapaaehtoisverkosto.

Lisätietoja tapaamisesta löydät PDF-tiedostosta, jonka voit halutessasi tulostaa näkyville.

(18.10)Tervetuloa vapaaehtoisten elokuvailtapäivään!

Marraskuun pimenevien iltojen piristykseksi juhlimme vapaaehtoistoimintaa – ja teitä vapaaehtoisia – elokuvan merkeissä.

Espoon Vapaaehtoisverkosto tarjoaa palkitun Kilimanjaron lumet -elokuvan leffaherkkujen kera vapaaehtoistoiminnassa mukana oleville espoolaisille. Ennen elokuvaa kuulemme muutaman juhlapuheen.

Tapahtuma järjestetään tunnelmallisessa Kino Tapiolassa lauantaina 17.11.12 klo 14–16.30 (ovet avataan klo 13.40). Kino Tapiola sijaitsee osoitteessa Mäntyviita 2, 02110 Espoo. Sijainti kartalla.

Ranskalaisohjaaja Robert Guédiguian ohjaama Kilimanjaron lumet on vaikuttava tarina yhteisöllisyydestä ja hyvän tekemisestä. Elokuvan hienouksia ovat tarkka ihmiskuvaus ja henkilöiden ajatusmaailman ja elinpiirin sävykäs kartoitus. Kilimanjaron lumet on ajankohtainen läpileikkaus nyky-Euroopan taloudellisesta tilanteesta, johon globalisaatio yhä enemmän vaikuttaa. Lue täältä lisää elokuvasta.

Suosittelemme tilaisuuteen saapumista julkisilla liikennevälineillä. Esimerkiksi bussit 15, 106, 195 ja 550 pysähtyvät vain muutaman sadan metrin päässä elokuvateatterista. Autoille on rajallisesti pysäköintitilaa. Tapiolan uimahallin (Kirkkopolku 3) pysäköintipaikalle, joka on noin sadan metrin päässä teatterista, tai teatterin edessä oleville kiekkopysäköintipaikoille on mahdollista pysäköidä.

Tilaisuuteen mahtuu rajattu määrä osallistujia. Varaa paikkasi perjantaihin 9.11. mennessä. Sitovat ilmoittautumiset Miikalle: miikka.sinisalo(at)ejy.fi, p. 050 440 8262.

Lataa tulostettava kutsu täältä.

VireKoti Merivirta mukaan Verkostoon!

VireKoti Merivirta on liittynyt Espoon Vapaaehtoisverkoston jäseneksi. Espoon Kivenlahdessa meren ääressä sijaitsevassa Virekoti Merivirrassa on 38 tehostettua asumispalvelupaikkaa. VireKoti hakee vapaaehtoisia keskustelu- ja asiointikavereiksi palvelutalon senioreille. Katso lisätiedot täältä.

(15.10)Pienperheyhdistyksen Mummila liittynyt Verkostoon!

Kolmen polven kohtaamispaikka Mummila on liittynyt Espoon Vapaaehtoisverkoston jäseneksi. Kohtaamispaikka Mummila sijaitsee Helsingin Meri-Rastilassa. Toimintaan mukaan toivotaan  mummeja ja vaareja ensisijaisesti kummi-isovanhemmiksi sellaisille yksinhuoltajaperheiden lapsille, joilla ei ole kontaktia omiin isovanhempiin. Mummila järjestää toimintaa lapsille, lapsiperheille sekä isovanhemmille. Katso yhteystiedot täältä.

(10.10)Ehdota Vuoden 2012 Vapaaehtoistekoa!

Kaikki hyvät teot ansaitsevat kiitoksen. Välillä on kuitenkin aiheellista nostaa jokin tietty teko esille, ja sen myötä antaa tunnustusta koko upealle vapaaehtoistoiminnalle ja kaikille vapaaehtoisena toimiville.

Nyt voit vaikuttaa, mikä teko palkitaan!

Vuoden Vapaaehtoisteko 2012 voi olla mikä tahansa vapaaehtoistoimintaan perustuva teko tai tempaus, jonka avulla on tehty hyvää ja vaikutettu positiivisesti yhteisöissä. Vapaaehtoisteon taustalla voi olla jokin vapaaehtoisryhmä, kaveriporukka, työyhteisö, yhdistys/muu yhteisö tai vaikka yksittäinen ihminen.

Anna oma ehdotuksesi perusteluineen Espoon Vapaaehtoisverkoston juhlatyöryhmälle 26.10. mennessä. Espoon Vapaaehtoisverkosto jakaa Vuoden Vapaaehtoisteko 2012 palkinnon Kino Tapiolassa Vapaaehtoisten elokuvailtapäivässä 17.11.12.

Jokainen ehdotus huomioidaan ja saaduista ehdotuksista valitsemme palkittavan teon yhdessä eri tahojen edustajien kanssa.

Voit lähettää ehdotuksesi sähköpostitse osoitteeseen info(at)espoonvapaaehtoisverkosto.fi tai postitse: Santra-hanke, Espoon Järjestöjen Yhteisö ry, Kauppamiehentie 6, 02100 Espoo.

(10.10.)Haluatko auttaa ikäihmisiä?

Helmi (82 v) haluaisi kävelylle läheiseen puistoon, kun syksyn lehtiloistokin on parhaimmillaan, mutta lähteminen yksin ulos tuntuu kurjalta, vähän turvattomaltakin. Lahja (77 v) on saanut sukulaispojalta lahjaksi uuden kännykän, mutta miten ihmeessä se toimii. Toivolla (79 v) on lääkäriaika, mutta pyörätuolin kanssa liikkuminen ilman saattajaa on hankalaa.

Haluaisitko sinä auttaa näitä helmiä, lahjoja ja toivoja? Se on mahdollista Espoon Vapaaehtoisverkoston Keikka-avun vapaaehtoisena! Pääset mukaan käymällä viisituntisen koulutuksen: seuraava järjestetään jo lokakuussa. Lue lisää täältä.

Harmaat Pantterit mukaan Verkostoon!

Espoon tuomikirkkoseurakunnan koordinoima Harmaat Pantterit on liittynyt Verkoston jäseneksi. Harmaat Pantterit on vapaaehtoisten ryhmä jotka auttavat tavaroiden kuljetuksessa, lastenhoidossa, pienimuotoisissa kodinhuollollisissa töissä sekä digiboxin, television ja tietokoneen asennuksissa. Apu on ilmaista ja keikkaluontoista. Harmaat Pantterit toimivat Espoon tuomiokirkkoseurakunnan alueella. Katso täältä yhteystiedot ja ryhdy Pantteriksi!

(5.10)Tapiolan olohuone - Uusi kohtaamispaikka

Tapiolan ev.lut.seurakunta ja Espoon Järjestöjen Yhteisö ry:n Yhteisötupa avaavat Tapiolan  Olohuoneen kuntalaisille 1.11.2012.

Matalan kynnyksen kohtaamispaikkana sekä tiedotus- ja informaatiokeskuksena tunnettu Yhteisötupa sijaitsee osoitteessa Kauppamiehentie 6, 2.kerros Espoo. Seurakunnan yhteistyö Yhteisötupaa hallinnoivan Espoon Järjestöjen Yhteisö ry:n (EJY) kanssa on aloitettu syyskuun 2012 alusta.

Olohuone tulee olemaan auki Yhteisötuvalla arkisin klo 9-15. Tarvittaessa aukioloaikaa pidennetään. Kuka tahansa voi kävellä sisään viettämään aikaa.

Tapiolan Olohuone sisustetaan ”olohuonemaiseksi”. Paikan päällä voi piipahtaa, oleskella pidempään tai jutella seurakunnan työntekijän tai vapaaehtoisen kanssa mieltä askarruttavista asioista kahden kesken. Tarjolla on samassa tilassa toimivan kahvilan tuotteita edullisesti sekä lehtiä luettavaksi. Olohuoneen läheisyydessä on myös ilmainen internetpiste sekä paljon muita palveluja.

Uusia ryhmätoimintoja Tapiolan seurakunnan järjestämänä tullaan aloittamaan samassa osoitteessa 4. kerroksessa. Toiveita uusista ryhmistä otetaan vastaan!
Ilta-aikoina Yhteisötuvan salissa ja koko päivän muissa kokoustiloissa on mahdollista pitää tilaisuuksia ja kokouksia entiseen tapaan. Yhteisötuvan aulahenkilöt opastavat kaikkia kävijöitä tarvittaessa. 

Tervetuloa tutustumaan Tapiolan Olohuoneeseen avajaispäivänä to 1.11.2012 klo 13–15  ja siitä eteenpäin!

Yhteistyössä: Tapiolan seurakunta ja Espoon Järjestöjen Yhteisö ry

Lisätietoja yhteyshenkilöiltä: Tapiolan ev.lut. seurakunta, diakonissa Merita Hietanen p. 040 5311 009 ja diakoni Timo Lounio p. 050 4380 199 EJY, toiminnanjohtaja Mika Luukkainen 050 466 9701, järjestösihteeri Miikka Pääkkö p. 050 434 3022

(2.10)Lokakuun kuukausitiedote ilmestynyt!

Lataa tästä lokakuun kuukausitiedote, mistä löydät ajankohtaiset koulutukset ja tapahtumat sekä muuta mielenkiintoista vapaaehtoistoimintaan liittyen.

(27.9)Haluatko kehittää vapaaehtoistoiminnan johtamistaitojasi?

Humanistisen ammattikorkeakoulun kulttuurituotannon yksikkö järjestää vuonna 2013 vapaaehtoistyön johtamisen erikoistumisopinnot. Opinnot alkavat tammikuussa ja loppuvat marraskuussa 2013. Opinnot koostuvat seitsemästä kaksipäiväisestä Helsingissä järjestettävästä lähijaksosta, oppimistehtävistä sekä omasta kehittämisprojektista. Erikoistumisopinnot maksavat kokonaisuudessaan 250 €.

Erikoistumisopinnot on tarkoitettu järjestöjen ja julkisyhteisöjen vapaaehtoistoiminnan koordinoinnista ja kehittämisestä vastaaville henkilöille sekä vapaaehtoistyövastaaville, jotka johtavat vapaaehtoisia käytännön tilanteissa. Hakijoilta edellytetään korkeakoulutasoista tutkintoa ja sellaista työelämän tehtävää, johon liittyy vapaaehtoistoiminnan johtamista, koordinointia tai kehittämistä. 

Vapaaehtoistyön johtamisen erikoistumisopintoihin haetaan 15.10. - 12.11.2012. Linkki sähköiseen hakulomakkeeseen julkaistaan hakuajan alkaessa osoitteessa http://www.humak.fi/opiskelu/opiskelu-humakissa/erikoistumisopinnot/2013-kevat/vapaaehtoistyon-johtamisen-erikoistumisopinnot. Lataa tästä kyseisten opintojen esite.

Lisätietoja koulutuksen sisällöstä antaa lehtori, TKI-koordinaattori Juha Iso-Aho juha.iso-aho(at)humak.fi, puh. 020 7621 202.

Neuvontaa hakuprosessiin liittyvissä asioissa saa HUMAK:n hakutoimiston kautta hakutoimisto(at)humak.fi, puh. 020 7621 300.

(20.9)Espoon Tapiot liittyi Verkostoon!

Espoon Tapiot ry on liittynyt Espoon Vapaaehtoisverkoston jäseneksi. Espoon Tapiot on vuonna 1965 perustettu yksi Suomen suurimmista yleisurheiluseuroista. Seura on vahva lasten ja nuorten liikuttaja, joka järjestää myös paljon isoja tapahtumia. Tapahtumiin tarvitaan jatkuvasti vapaaehtoisia erilaisiin tehtäviin. Seura järjestää toimitsijakoulutusta  pari kertaa vuodessa. Tule rohkeasti mukaan hyvään toimintaan. Katso täältä yhteystiedot ja kysy lisää seuran vapaaehtoistoiminnasta!

Ilmoittaudu näytteilleasettajaksi Espoon Muksumessuille!

MLL Uudenmaan piiri tiedottaa:

Espoon Muksumessut Tapiolassa, Espoon kulttuurikeskuksessa Ti 20.11. klo 15-18.

Verkostolainen, ilmoittaudu näytteilleasettajaksi 19.9. mennessä!

Järjestämme Lasten oikeuksien päivänä ti 20.11.2012 klo 15 - 18 MUKSUMESSUT Espoon kulttuurikeskuksessa yhteistyössä Mannerheimin Lastensuojeluliiton, Espoon kuvataidekoulun, Espoon kulttuurikeskuksen ja Tapiolan kirjaston kanssa.

Rakennamme messuista iloista marraskuista tapahtumaa, tavoitteena kertoa Espoossa tehtävästä monipuolisesta lasten ja lapsiperheiden hyvinvointityöstä.

Tarjolla 30 näyttelypöytää, jotka annetaan näytteilleasettajien käyttöön ilmoittautumisjärjestyksessä.

Osallistuminen on maksutonta.

Ilmoittautuminen näytteilleasettajaksi klikkaamalla tästä Ke 19.9. mennessä.

Yhteistyöterveisin

Espoon kaupunki, MLL ja Espoon kuvataidekoulu, Tapiolan kirjasto

Lisätietoja:

Jaana Ritola, MLL Uudenmaan piiri

jaana.ritola(at)mll.fi tai p. 044-2029688

Tule Ystäväksi maahanmuuttajaäidille !

Vielä ehdit! Seuraava koulutus:

ti 18.9. klo 17-20 Matinkylän kylämajalla, os. Matinkatu 7, 02230 Espoo.

Oletko kiinnostunut kansainvälisyydestä ja muista kulttuureista?

Haluatko tutustua Suomessa asuviin maahanmuuttajaäiteihin?

Mannerheimin Lastensuojeluliiton Uudenmaan piiri  etsii suomea puhuvia naisia Ystäväksi maahanmuuttaneille äideille/ naisille.

Toiminnan tavoitteena on edistää maahanmuuttajaäitien kielenoppimista ja kotoutumista.

Tähän vapaaehtoistoimintaan voi halutessaan ottaa oman lapset mukaan, sillä tarkoituksena on tavata maahanmuuttajaäitiä arkisissa ympyröissä kuten leikkipuistossa, yhteisellä kävelylenkillä tai kauppareissulla tai vaikka jomman kumman kotona.

MLL:n Uudenmaan piiri tarjoaa toimintaan mukaan lähteville perehdytyksen, yhteisiä tapaamisia, jatkokoulutusta sekä neuvontaa ja ammatillista ohjausta. 

Lisätietoja ja ilmoittautuminen:

Perhetoiminnan ohjaaja Jaana Ritola p. 044 202 9688 tai jaana.ritola(at)mll.fi

Syyskuun kuukausitiedote julkaistu

Ota tästä talteen syyskuun kuukausitiedote, missä on kerrottu ajankohtaisista koulutuksista ja tapahtumista. Valitse niistä sinulle sopivimmat koulutukset ja ilmoittaudu mukaan!

(3.9.2012)Osallistu Operaatio Nälkäpäivään!

Operaatio Nälkäpäivä on Suomen Punaisen Ristin suurin vuosittainen keräys. Operaatio Nälkäpäivä järjestetään 13.-15.9.2012. Keräys järjestetään tänä vuonna 32. kerran.

Kerätyt varat menevät SPR:n Katastrofirahastoon, jotta voimme vastata pitkin vuotta tuleviin avustuspyyntöihin. Varat on käytetty suurelta osin erityisesti köyhimpien maiden naisten ja lasten terveyteen. Nälkäpäivänä kerätään myös kotimaan apua tarvitseville. Viime vuosina katastrofirahastosta on saatu varoja myös henkisen tuen järjestämiseen.

Keräys toteutetaan vapaaehtoisvoimin. Jokainen kerääjä on tärkeä ja arvostettu osa Punaisen Ristin avustusketjussa. Olet oikein tervetullut kerääjäksi! Lipaskerääjiä tarvitaan ympäri Espoota.

Katso tarkat tiedot keräyspaikoista ja ilmoittautumisohjeet täältä.

(31.8.2012)Oivia luentoja lasten parissa toimiville vapaaehtoisille!

 

Tervetuloa Espoon designpääkaupunkivuoden hyvinvointitapahtumiin!

Voi hyvin –luennot jatkuvat, teemana nyt lapset ja nuoret:  avoin yleisöluento ke 26.9.2012, lasten ja nuorten parissa työskentelevien iltapäivä pe 12.10.2012

Kaikille avoin yleisöluento:
Espoon lapsille paras elämä – hyvän mielenterveyden lautasmalli

Ke 26.9. klo 17.30-19.30, kahvitarjoilu klo 17

Espoon kulttuurikeskus, Tapiolasali

Lastenpsykiatri Raisa Cacciatore haastaa vanhemmat, kummit, mummit, vaarit ja muut pohtimaan, millaisia eväitä annamme tuleville sukupolville. Luvassa on käytännön keinoja kasvatuksen kiperiin hetkiin: Mitä lapsi saa tehdä? Miten kohtaan raivarit? Voiko pettymyksistä selvitä? Kehunko liikaa? Mistä elämänilo kumpuaa?

Vapaa pääsy, lisätiedot www.espoo.fi/hyvinvointi

Tulostettava tapahtumajuliste

Tapahtuma facebookissa

 

Lasten ja nuorten parissa työskentelevien iltapäivä:

Lapsille ja nuorille paras elämä – hyvän mielenterveyden lautasmalli

Pe 12.10. klo 12.00-15.30, Sellosali

Väestöliiton asiantuntijalääkäri, lastenpsykiatri Raisa Cacciatore haastaa lasten ja nuorten parissa työskentelevät pohtimaan, millaisia eväitä annamme tuleville sukupolville. Millaisia unelmia ja elämäntaitoja tarjoamme mielenterveyden kattauksessa? Mitä juuri minä voin tehdä lapsen elämää kannattelevana turvallisena aikuisena? Miten lisäämme lasten ja nuorten elämänhallintaa? Miten pettymyksistä selviää? Mistä elämänilo kumpuaa? Luennolta saat käytännön keinoja, malleja ja mahdollisuuksia kiperiin tilanteisiin. Tilaisuus on maksuton. Ilmoittaudu viimeistään 8.10.

Lisätiedot: www.espoo.fi/hyvinvointi

Vapaaehtoistehtäviä englanninkielellä?

Espoon Vapaaehtoisverkostolta kysytään usein mahdollisuutta osallistua vapaaehtoistoimintaan englannin kielellä.

Haluaisimme löytää kaikille kiinnostuneille mahdollisuuden osallistua, mutta englanninkielistä tekemistä tuntuu olevan tarjolla vähän.

Onko teidän yhteisössänne tarjolla vapaaehtoistehtäviä, joita voi harjoittaa englanniksi tai tiedättekö vastaavasti jonkin toisen yhteisön, jossa tämä olisi mahdollista?

Vinkatkaa meitä joko sähköpostilla info(at)espoonvapaaehtoisverkosto.fi, tai soittamalla 050 440 8262.

Tule ulkoilemaan seniorikansalaisten kanssa!

Ikiliikkujat –Espoon Ladun senioriulkoiluttamisryhmä jatkaa sunnuntaisin klo 15.30.

Käymme ulkoiluttamassa vanhuksia Omenatarhan palvelutalossa Matinkylässä, aivan kauppakeskus Isoa Omenaa vastapäätä osoitteessa Piispansilta 16 A.

Espoon Ladun ulkoiluttajaryhmä ulkoiluttaa muistisairasryhmäkotilaisia eli Kanelin porukkaa sunnuntaisin. Tapaaminen on klo 15.30 talon sisäpihalla B rapun edessä. Käymme ulkona yhden tai kahden ryhmän kanssa. Osa vanhuksista kävelee itse, osa istuu pyörätuolissa. Ryhmäkodin henkilökunta katsoo valmiiksi, ketkä jaksavat/ovat ulkoilutusvuorossa ja ovat pukeneet heidät valmiiksi.

Tervetuloa mukaan! Voit tulla mukaan itsellesi sopivana sunnuntaina, ei tarvitse sitoutua olemaan paikalla joka sunnuntai. Ilmoitat vain ulkoilun vetäjälle oletko tulossa ao sunnuntaina.

Lisätiedot paivi.purola(at)kolumbus.fi, 040 5873877.

Asukastalo Kylämajassa vietetään taiteidenyötä torstaina 23.8

Ohjelmassa on mm.

Soppaa, 2 euroa (klo 11.30- 13.30 ja klo 16-18 tai niin kauan kuin soppaa riittää),

Mielenmaisemamaalausta ( klo 14, 15, 16, ja 17),

Runohuone ( tuo oma mielirunosi tai valitse runo  kirjoistamme ja askartele runotaulu),

Valokuvanäyttely,

kahvittelua, pullaa ja yhdessä oleilua hyvässä seurassa!

Tervetuloa asukastalo Kylämajalle (Matinkatu 7, 02230 Espoo)!

 

Elokuun kuukausitiedote ilmestynyt

Ota tästä talteen uunituore elokuun kuukausitiedote, jossa on tietoja tulevista koulutuksista ja tapahtumista. Valitse niistä juuri sinua kiinnostava koulutus ja ilmoittaudu mukaan!

Uusia jäsenjärjestöjä liittyi Verkostoon

Helsingin Alzheimer-yhdistys ry ja Familia Club ry:n Duo-Projekti liittyivät Espoon Vapaaehtoisverkoston jäseniksi.Helsingin Alzheimer-yhdistys toimii muistisairaiden ja heidän läheistensä tukijärjestönä Helsingin kaupungin alueella. Vapaaehtoisena olet tervetullut toimimaan muistisairaan lähellä yhdistyksessä joko erilaisissa avustavissa tehtävissä yhdistyksen tiloissa, muistisairaan kanssa tämän kotona tai tapahtumissa. Kolmantena vaihtoehtona on toimia hoitokodissa yhdistyksen vapaaehtoisena. Lue lisää yhdistyksen toiminnasta ja ilmoittaudu tehtävään.

Kaksikulttuuristen parien ja perheiden Duo-projekti (Duo) on Familia Club ry:n hallinnoima ja RAY:n rahoittama hanke. Duon päätavoitteena on kaksikulttuuristen perheiden sosiaalisten verkostojen vahvistaminen ja vanhemmuuden tukeminen.

Duo-Projekti hakee tällä hetkellä Äiti & vauva ryhmän ohjaajaa, johon koulutus pidetään 29.8.2012. Ilmoittautuminen Äiti & vauva ryhmän ohjaaja-koulutukseen 24.8 mennessä. Lue lisää mielenkiintoisesta Duo-Projektista ja vapaaehtoistehtävästä

(10.8.2012)Nyt voit chatata Santralaisten kanssa!

Haluatko kysyä lisää vapaaehtoistoiminnasta helposti?  Nyt se onnistuu sivun oikeassa alalaidassa olevan chatin kautta! Kysymyksesi ohjautuu santra-hankkeen työntekijälle. Kokeile jo tänään, autamme sinua mielellämme!

(8.8.2012)Oppitunteja hyvän elämän tiedoista ja taidoista

"Jos kaikki tuntemasi ihmiset tulisivat samaan paikkaan opettamaan jotakin, mitä he osaisivat opettaa? Yksi opettaisi sinulle piirtämistä, toinen korttelijuhlien järjestämistä, kolmas villivihannesten tunnistusta, neljäs puhetaitoja, viides puukonterotusta ja kuudes ekologisen askeleen keventämistä." Kaikilla meillä on joku taito opetettavaksi muille. 

KouluSchool -festareilla 24.8-26.8.2012 sinulla on mahdollisuus pitää oppitunti hyvän elämän tiedoista ja taidoista. Voit myös ilmoittautua tapahtumanjärjestäjien avuksi mahdollistamaan tapahtuman ja osallistua rekrytointiin, tiedottamisen, opastamiseen....  

Katso mitä muut aikovat opettaa ja llmoittaudu opettajaksi

 

(9.7.2012)Hyvää lomakautta!

Kesä on rauhoittumisen ja rentoutumisen aikaa, mutta otamme innolla vastaan sivujemme kautta ilmoittautumislomakkeita aktiivisilta vapaaehtoisilta.

Suuri osa Verkoston toimijoista on kuitenkin heinäkuun ajan kesälomalla, joten on todennäköistä, että yhteydenotto vapaaehtoistehtävää koordinoivalta henkilöltä tulee vasta lomakauden jälkeen.

Voit myös ottaa suoraan puhelimitse yhteyttä kiinnostaviin verkoston jäsentahoihin, niin selviää nopeammin, onko toimija lomalla.

Jos into osallistua johonkin hyödylliseen on kuitenkin kova ja aikaa toiminnalle olisi juuri heinäkuussa, miksipä et vaikka kokeilisi tarjota naapuriapua seinän takana asuvalle ikäihmiselle, esimerkiksi kaupassakäynnin tai juttelutuokion muodossa!

Verkoston puolesta toivotamme erinomaista kesää kaikille vapaaehtoisille!

(5.7.2012)Työharjoittelu EJY ry:ssä toi oivalluksia ja ideoita

Kristiinan kuvaTänään on harjoitteluni viimeinen päivä Espoon Järjestöjen Yhteisö ry:llä. Vaikka ulkona on lämmin ja suomalaisten lomakausi parhaimmillaan, jatkaisin vielä mielelläni harjoitteluani täällä EJY:llä mukavan porukan kanssa. Niin antoisa ja avartava kokemus harjoitteluni on ollut!

Työtehtäväni EJY:llä liittyivät pääasiassa markkinoinnin suunnittelemiseen. Ennen harjoittelun alkua päätin juuri neljännen opiskeluvuoteni Oulun yliopistossa kauppatieteiden tiedekunnassa.  Näin harjoittelun lopussa voin todeta, että odotukseni harjoittelupaikan suhteen ovat ylittyneet - huolimatta siitä, että harjoittelujaksoni oli suhteellisen lyhyt. 

Oivalsin paljon, sain uutta tietoa järjestötoiminnasta ja mainion näköalapaikan kolmanteen sektoriin. Tutustuin moniin hienoihin ihmisiin ja sain jopa henkilökohtaista tukea ja paljon ideoita ammatinvalintaan. On ollut hienoa huomata, miten erilaisilta aloilta ihmisiä tulee järjestöpuolelle. Se on rikkaus, mutta samalla heitä kaikkia kuitenkin yhdistää halua auttaa muita ihmisiä. Harjoitteluni tuottaa minulle varmasti lisää oivalluksia myös tästä eteenpäinkin. Uskon, että harjoitteluni saa vielä jatkoa tällä sektorilla.

Hyvää kesää kaikille toivotellen,

Kristiina

(4.7.2012)Heinäkuun kuukausitiedote ilmestynyt

Lue tästä, heinäkuun kuukausitiedote, jossa on ajankohtaista tietoa tulevista koulutuksista ja tapahtumista sekä muuta mielenkiintoista asiaa vapaaehtoistyöhön liittyen.

(28.6.2012)Vieraasta veljeksi- projekti liittyi verkostoon!

Miessakit ry:n Vieraasta veljeksi -projekti liittyi Espoon Vapaaehtoisverkoston jäseneksi. Vieraasta veljeksi -projekti muun muassa kouluttaa miespuolisia vapaaehtoisia maahanmuuttajamiesten kotoutumisen tukihenkilöiksi. 

Lue lisää projektin mielenkiintoisesta toiminnasta ja ilmoita kiinnostuksesi tukihenkilönä toimimiseen täältä!

(13.6.2012)Kiitokset Kesävirkistykseen osallistuneille!

Perjantaina 8.6 pidettiin Santra -hankkeen järjestämä virkistyspäivä vapaaehtoistyön koordinaattoreille. Kesävirkistys aloitettiin upeissa puitteissa Senaatintorin läheisyydessä sijaitsevassa Ravintola Sunnissa maittavan lounaan merkeissä. Ruoka oli todella herkullista: Itse ravintolassa paistetut uunituoreet leivät sekä ahvenfilee´ ja uudet perunat saivat erityiskiitoksen osallistujilta. Lounaan aikana keskustelu pöydissä oli vilkasta ja vapaamuotoista. Kaikki olivat mukana virkistyksessä iloisella mielellä ja ilmapiiri oli siten lämminhenkinen ja innostava.

Lounaan jälkeen menimme jalkaisin auringon paistaessa Ateneumin taidemuseoon, jossa oli tarjolla opastettu kierros Helene  Schjerfbeckin taidenäyttelyssä. Taiteilijan syntymästä on kulunut 150 vuotta, joten juhlavuoden kunniaksi Ateneumissa oli esillä yli 300 teosta Schjerfbeckiltä. Opas kertoi ytimekkäästi ja kattavasti taiteilijan elämästä teosten esittelyjen lomassa. Saimme nähdä upeita teoksia Schjerfbeckin elämän varrelta. Teoksista huomasi, että hän oli todellinen lahjakkuus niin valon kuin tunteiden kuvaamisen suhteen. Kannattaa käydä tutustumassa kyseisen taiteilijan teoksiin. Näyttely on avoinna 14. lokakuuta asti.

Kaiken kaikkiaan Kesävirkistys onnistui erinomaisesti: Päivä tarjosi loistavaa fyysistä ja henkistä ravintoa osallistujille. Kesäinen sää antoi vielä mukavan lisän päivän kulkuun.  

Vilpittömät kiitokset kaikille osallistujille! Te teitte päivästä unohtumattoman!

Terkuin Miikka ja Santra -hanke

(5.6.2012)Kiitokset toisessa Valikkotapaamisessa mukana olleille!

Toisessa vapaaehtoistoiminnan koordinaattoreiden Valikkotapaamisessa 23.5 tutustuimme Soukan työkeskukseen sekä Soukankaaren asumisyksikköön, jossa suurin osa kehitysvammaisista asukkaista on asunut jo kymmenkunta vuotta.

Soukan työkeskuksessa kymmenet vajaakuntoiset tekevät monentyyppisiä tehtäviä saaden toiminnastaan pientä korvausta. Näimme apinannyrkkien valmistusta, kierrätyskeskuksen kankaiden hyötykäyttöä ja erilaisten tuotteiden valmistusta. 

Työkeskuksen toimintaa on avattu myös vapaaehtoisille. Paikkaan on vuoden verran etsitty vapaaehtoista työpaikkaliikuttajaa joka voisi sovitusti tulla liikkumaan yhdessä työkeskuksen työntekijöiden kanssa. Toistaiseksi vapaaehtoista ei ole löytynyt, laittakaa sana kiertämään! Avoin tehtävä löytyy täältä.

Soukan työkeskuksesta jatkoimme matkaa Soukankaaren asumisyksikköön jossa vammaisten kaveritoiminnan tukiryhmän myötä on avautunut vapaaehtoisille mahdollisuus päästä kehitysvammaisen kaveriksi. Tällä hetkellä asumisyksikön toiminnassa on mukana seitsemän vapaaehtoista, joista yksi toimii BestBuddies-projektin kautta vapaaehtoisena. Tutustuimme asumisyksikön vapaaehtoistoiminnan malliin, sekä suuntasimme katsetta tulevaisuuteen asukkaiden ja työntekijöiden kanssa. Jaoimme tietoa ja kokemuksia kahvin ja herkkujen äärellä.

Kaksi tuntia kului kuin siivillä. Ilmapiiri oli lämmin ja mukava. Vilpitön kiitos kaikille mukana olleille, järjestäneille Jaanalle ja Santulle sekä rohkealle uuden jäsenyhteisön Kierrätyskeskuksen edustaja Hannalle jonka toivotamme vielä kertaalleen lämpimästi tervetulleeksi verkostoon mukaan!

Kesäkuun kuukausitiedote ilmestynyt

Vuodenaika on vaihtunut kesäksi, mutta työskentely jatkuu Espoon Vapaaehtoisverkostossa. Lue kesäkuun kuukausikirjeestä, mitä mielenkiintoisia tapahtumia ja koulutuksia on tulossa lähiaikoina.

(31.5.2012)Erkki Räsäsen muistoa kunnioittaen

Erkki Räsänen

 

Saimme kuulla suru-uutisen. Vapaaehtoisen hyvinvointityön Kaverikammarin pitkäaikainen puheenjohtaja ja voimahahmo, Erkki Räsänen, on yllättäen nukkunut pois. On vaikea uskoa viestiä todeksi tai pukea sanoiksi tyhjyyden tunnetta ja surua, jonka tuo uutinen jätti. 

Neljän vuoden aikana Erkistä tuli tärkeä hahmo meille Santralaisille. Kaverikammarin luotsaamisen lisäksi Erkki oli aktiivinen osallistuja ja vaikuttaja Espoon Vapaaehtoisverkoston toiminnassa, tuoden erityisesti pienten toimijoiden ääntä kuuluville. Omalla toiminnallaan Erkki muistutti meitä jatkuvasti siitä, mikä on kaikkein tärkein syy vapaaehtoistoiminnan kehittämiselle: avunantaminen, lähimmäisenrakkaus ja aito välittäminen. Hän oli suurisydäminen auttaja, joka omisti eläkepäivänsä apua tarvitseville.

Muistamme Erkin naurun ja tuikkivat silmät. Muistamme hänen iloisen tervehdyksensä, kun hän vastasi puhelimeen. Muistamme Erkin vaatimattoman hymähtelyn, kun hän Kaverikammarilaisten suosikkina sai osakseen rakastavaa ja kujeilevaa kiusoittelua. Näemme silmissämme hänen hartioidensa asennon ja päätä peittävän lippalakin. Muistamme Erkin antaman kannustuksen ja toivomme, että muistimme kiittää. Muistamme Erkkiä lämmöllä ja kaipauksella. 

 

Otamme osaa läheisten suruun.

Olet kimallus tähden,
olet pilven lento,
olet kasteessa aamun pisara hento.
Et ole poissa, vaan luoksemme saavut
mukana jokaisen nousevan aamun.
Ja jokaisen tummuvan illan myötä,
toivotamme sinulle hyvää yötä.

 

Espoon Vapaaehtoisverkoston puolesta,

Tiina ja Raisa

(30.5.2012)Jos haluat talkoolaiseksi kesäfestareille, toimi nyt

Jos projektiluontoinen vapaaehtoistoiminta kiinnostaa, kannattaa lukea Länsiväylästä juttu festareiden talkootoiminnasta. Festareilla vapaaehtoinen pääsee sisältäpäin tutustumaan tapahtumanjärjestämiseen, voi saada uusia tuttavuuksia ja kokemusta. 

(21.05.2012)Pääkaupunkiseudun kierrätyskeskus liittyi verkostoon

Pääkaupunkiseudun kierrätyskeskus on liittynyt Espoon Vapaaehtoisverkoston jäseneksi. Esittelyn & yhteystiedot löydät täältä.

Kierrätyskeskuksessa on tavoitteena kehittää vapaaehtoistoimintaa. Syksyllä on tulossa uusia tehtäviä verkostonkin sivuille. Espoon kierrätyskeskus toimii osoitteissa Matinpurontie 3 ja 8. 

(11.05.2012)Miten vapaaehtoistoimintaa voisi soveltaa kulttuurialalla?

Torstaina 31.5.2012 klo 13–16 Oulunkylän Seurahuoneella (Larin Kyöstin tie 7,00650 Helsinki) olisi tarjolla seminaari, jonka aiheena on vapaaehtoistoiminnan mahdollisuudet kulttuuriorganisaatioissa. 

Tervetuloa mukaan kaikki vapaaehtoistyön koordinaattorit ja muut aiheesta kiinnostuneet keskustelemaan, miten Helsingissä voitaisiin innovatiivisilla tavoilla soveltaa vapaaehtoistoimintaa kulttuurin kentällä!

Seminaarista vastaavat Helsingin kulttuurikeskus sekä sosiaaliviraston aikuisten ja vanhusten vastuualue.

Ilmoittautumiset seminaariin viimeistään 25.5.2012 klo 16.00 osoitteeseen kulttuuri.politiikka(at)hel.fi. Lisätietoja: Jenni Varholta jenni.varho(at)hel.fi , Saara Jäämieheltä saara.jaamies(at)hel.fi.

Seminaarin ohjelmatiedot löytyvät täältä.

(11.5.2012)Tervetuloa lauantaina Mahdollisuuksien torille klo 11-16!

Viidettä kertaa toteutettava Espoon ikioma kaksipäiväinen Kaiken kansan juhla järjestetään tänä vuonna PE 11. ja LA 12.5.2012. Perjantain ohjelma on suunnattu koululaisille ja lauantaina Viaporintorille Leppävaaraan nousee Mahdollisuuksien tori.

Mukana Mahdollisuuksien torilla on lähes neljäkymmentä Espoon seudun toimijaa, jotka esittelevät toimintaansa ja tuovat torille omia aktiviteettejaan.

Tänä vuonna teemana on muuttoliikkeet ja pakolaisuus. Tapahtumassa nostetaan esiin syyt ihmisten liikkeellelähdön takana ja tuodaan ihmiset esiin maahanmuuttotilastojen takaa. Tapahtuman teemaa tukevat myös Mahdollisuuksien torin esiintyjät, kuten Noah Kin, Jenlayn ja Dylan. Puheenvuoroja tulevat pitämään mm.  peruspalveluministeri Maria Guzenina Richardson ja vuoden 2009 pakolaisnainen Fathbarde Hetemaj. Sellon kirjastossa mm. ´09 Human Rights Helsinki järjestää lapsille hiphop-jamit, torialueella perheen pienempiä viihdyttää Masalan Nuorisoteatterin kannatusyhdistys ry mm. klovneria-numeroillaan.

Tapahtuman pääjärjestäjinä toimivat Espoon Järjestöjen Yhteisö (EJY), Sellosali, Sellon kirjasto sekä Humanistinen ammattikorkeakoulu.

Lue tapahtumasta lisää tästä.

(30.4.2012)Toukokuun 2012 kuukausitiedote ilmestynyt

Kesä lähestyy ja Verkoston toiminta jatkuu iloisissa merkeissä. Katso toukokuun kuukausitiedotteesta, mitä avartavia koulutuksia ja tapahtumia on tarjolla lähiaikoina.

(27.4.2012)Aalto-yliopiston ylioppilaskunta liittyi verkostoon

Aalto-yliopiston ylioppilaskunta / SELL Student Games 2012 liittyi Espoon Vapaaehtoisverkoston jäseneksi. Katso tästä, mitä kiinnostavia tehtäviä on tarjolla!

(26.4.2012)Satoja uusia tehtäviä vapaaehtoisille!

Otaniemessä järjestetään 17.-20.5.2012 kansainvälinen urheilutapahtuma jossa on tilaa sadoille vapaaehtoisille erilaisissa tehtävissä!

Kisaisäntinä toimivat Aalto-yliopiston urheiluseura ja Aalto-yliopiston ylioppilaskunta. Kyseessä on kaikille maailman korkeakouluopiskelijoille avoin, monilajinen ja rento opiskelijaliikuntatapahtuma, jonka kisaisännyys kiertää vuorovuosin SELL-maiden (Suomi, Eesti, Liettua ja Latvia) kesken. Kisoissa on mukana 14 eri urheilulajia: koripallo, lentopallo, jalkapallo (7 vs 7), salibandy ja ultimate, judo, tennis, shakki, sulkapallo, suunnistus, uinti ja yleisurheilu. Tapahtumaan odotetaan noin 2000 osallistujaa noin 15 eri maasta. 

Lue lisää tehtävistä!

(20.4.2012)Kiitokset toisessa Verkostotapaamisessa mukana olleille!

Erittäin paljon kiitoksia kaikille, jotka olivat 18.4.2012 Verkostotapaamisessa. Vuoden 2012 toisessa Verkostotapaamisessa käytännönläheisen alustuksen piti Näkövammaisten Keskusliitto ry:n Liisa Reinman. Hän puhui vapaaehtoistoiminnan koordinoinnin merkityksestä sekä vapaaehtoisten sitouttamisesta. Vuorovaikutteisen alustuksen jälkeen osallistujat pääsivät keskustelemaan pienryhmissä esille nousseista ajatuksista. Vilkas keskustelu virisi ja loi tilaisuuteen innostavan tunnelman.

Toisen Verkostotapaamisen learning cafe -osuuden yhteenveto löytyy pdf:muodossa täältä. Seuraava Verkostotapaaminen pidetään 19.9.2012.

(13.4.2012)Tarvitsetko apua lomakkeiden ja hakemusten täytössä?

Pieni, mutta pippurinen Neuvontapiste Ne-Rå on toiminut Kalliossa Kolmannella linjalla vuodesta 2005. Ne-Rå antaa sosiaalipalveluihin ja etuuksiin liittyvää neuvontaa kasvokkain. Asiakastyössä ei kiirehditä, kohtaaminen ja asian selvittely järjestetään rauhallisessa ilmapiirissä yksilöllisesti.

Ne-Rån osaavat työntekijät avustavat lomakkeiden ja hakemusten täyttämisessä (myös asuntohakemukset) sekä sosiaalietuuksiin liittyvien valitusten teossa. Asiakkaan läsnä ollessa ja hänen luvallaan palveluneuvoja ottaa yhteyttä viranomaisiin tai muihin yhteistyötahoihin. Mahdollisuuksien mukaan Ne-Rå järjestää tukea asiointiin viranomaisten kanssa. Ne-Råssa asiointi on mahdollista joko ajanvarauksella tai ilman, se on luottamuksellista ja perustuu nimettömyyteen. Neuvontapisteessä autetaan suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Tavoitteena on auttaa ihmisiä selviytymään asiassaan eteenpäin, saamaan palveluja ja etuuksia sekä ottamaan käyttöönsä voimavarojaan. Neuvontaa myös jalkautetaan sovitusti  yhteistyökumppaneiden tiloihin. Neuvontatyötä tekevät sosiaalialan korkeakouluopiskelijat vakituisen henkilökunnan tuella.

Ne-Rå aloittaa 18.4.2012 jalkautuvan neuvonnan Matinkylän asukastalolla (Kylämaja) (Matinkatu 7) kerran viikossa klo 13.00-15.00. Näin myös niillä ihmisillä, jotka eivät pääse tulemaan neuvontapisteeseen Helsinkiin on mahdollisuus saada  neuvontaa sosiaalipalveluihin ja etuuksiin liittyen ja apua esimerkiksi lomakkeiden täyttämisessä.

Ne-Rå on avoinna Helsingin Kalliossa osoitteessa Kolmas linja 12, 00530 Helsinki, maanantaista torstaihin 10-16 kaikille pääkaupunkiseudulla asuville ihmisille. Olet tervetullut tutustumaan Ne-Rån toimintaan myös muina aikoina sovitusti.Neuvojat  tekevät myös tiedotuskäyntejä omasta toiminnastaan niin asiakas- kuin työryhmillekin.

Lisätietoja: Toiminnanohjaaja Heli Määttänen p. 045–77311 367, heli.maattanen(at)kalliola.fi

Kehittämispäällikkö Leena Ruskomaa p. 046–850 9283, leena.ruskomaa(at)kalliola.fi

(12.4.2012)Kiinnostaako maahanmuuttoasiat?

Nyt olisi tarjolla kaksi mielenkiintoista koulutusta:  "Miltä maahanmuutto tuntuu?" sekä "Tulijan tukena ja ystävänä" koulutukset

Miltä maahanmuutto tuntuu -koulutuksen tarkoituksena on auttaa ymmärtämään erilaisia tunteita ja reaktiota, joita maahan muuttaneilla saattaa olla, ja antaa vinkkejä hyvistä selviytymiskeinoista ja tilanteista, joissa kannattaa hakea ulkopuolista apua.

Koulutuksessa kuvataan maahanmuuton psyykkistä prosessia ja tarkastellaan sitä, minkälaisten eri vaiheiden kautta tasapaino yleensä lopulta löytyy. Tilaisuus sopii maahanmuuttajille ja maahanmuuttajatyössä mukana oleville henkilöille. Myös vapaaehtoiset ovat tervetulleita koulutukseen. Seminaari pidetään Ti 8.5. klo 10.00-11.30. Yhteisötuvalla (Kauppamiehentie 6, 02100 Espoo).

Ilmoittaudu koulutukseen (25.4. mennessä):farzaneh.hatamilandi(at)ejy.fi p. 050 408 3418

Toinen kiinnostava koulutus liittyen maahanmuuttoon on siis Tulijan tukena ja ystävänä -kurssi. Koulutus on Suomen Punaisen Ristin järjestämän ystävätoiminnan peruskurssin monikulttuurinen täydennysosa.   Jos sinua kiinnostaa tukihenkilötoiminta, vapaaehtoistyö sekä monikulttuurellisuus, ilmoittaudu mukaan koulutukseen viimeistään 25.4 mennessä tästä.

Koulutus järjestetään La 5.5 klo 9.00-17.00. EA –koulutuskeskuksessa, (Runeberginkatu 3, 4.krs, Hki).

(11.4.2012)Tervetuloa Kylämajan Kyläpäivään!

Lauantaina 21.4. klo 11–15

Asukkaiden ja yhdistysten yhteinen kevätpäivä asukastalo Kylämajassa, Matinkatu 7.

Kylämajalla on tarjolla musiikkia, tanssiesityksiä, käsitöitä, pientä naposteltavaa sekä paljon muuta mukavaa tekemistä ja ohjelmaa! Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Mukana mm. Avo Ry, Espoon mielenterveysyhdistys, Espoon Tanssiopisto, Etelä-Espoon eläkeläiset, Luetaan Yhdessä –verkosto, Malcho, Mannerheimin Lastensuojeluliiton Matinkylän-Olarin paikallisyhdistys, Matinkylän Lions Club, Matinkylän Martat, Matinkylä-seura, Olari-seura, SNIK Ry, SPR, VAHVA-Senioriverkosto.

TERVETULOA!

Tapahtuman järjestää Asukastalo Kylämaja /Kalliolan setlementti.

(10.4.2012)Huhtikuun 2012 kuukausitiedote ilmestynyt

Kevät etenee ja Espoon Vapaaehtoisverkoston toiminta kiihtyy entisestään. Katso kuukausitiedotteesta, mitä innostavia koulutuksia ja tapahtumia on tulossa lähiaikoina. 

(4.4.2012)Mistä apua, jos kohtaa ikäihmisen hädän?

Moni Vapaaehtoisverkoston jäsentaho on toivonut tiivistettyä tietoa, mistä saada apua, jos esimerkiksi kotiin menevä vapaaehtoinen kohtaa vanhuksen, joka voi huonosti. Apua on myös saatavilla, jos vapaaehtoinen on huolissaan vanhuksen arjessa selviytymisestä. Tavoitteena on, että vapaaehtoinen voi purkaa huolensa ammattilaiselle eikä hän jää asiansa kanssa yksin.

Ota tästä talteen tiedote, josta löytyvät nopeasti numerot, joihin vapaaehtoinen voi ottaa yhteyttä myös vähemmän kiireellisissä tilanteissa. 

(3.4.2012)Ilmoittaudu seuraavaan verkostotapaamiseen!

Erinomaisen palautteen saaneet  verkostotapaamiset jatkuvat Yhteisötuvalla. Vuoden 2012 toinen verkostotapaaminen pidetään 18.4.2012 klo 15.00-18.00. Valikkoryhmien perustaja Liisa Reinman kertoo koordinaattorin roolista  vapaaehtoistoiminnan pyörittämisessä. Täältä löydät käytännön vinkkejä, kuinka vapaaehtoiset saadaan pysymään mukana toiminnassa.

Tervetuloa osallistumaan! Paikkoja on rajoitettu määrä, joten ilmoittauduthan mahdollisimman pian, kuitenkin viimeistään ke 11.4. info (at) espoonvapaaehtoisverkosto.fi tai Tiina Nurmenniemi, p. 050 440 5352. Katso tästä lisää verkostotapaamisista

(29.3.2012)Kiitokset Valikkotapaamisessa mukana olleille!

Vuoden ensimmäinen vapaaehtoistoiminnan koordinaattoreiden Valikko-tapaaminen pidettiin 26.3.2012. Valikkoryhmäläiset pääsivät tutustumaan Leppävaaran seurakunnan monipuoliseen ja mielenkiintoiseen vapaaehtoistoimintaan Riitta Türkmenin opastuksella.

Valikko-tapaamisen ohjelmaan kuului myös tutustumiskäynti Espoon Leppävaarassa sijaitsevaan Raitin Pysäkkiin. Raitin Pysäkki on matalan kynnyksen kohtaamispaikka, jonne kaikki on tervetulleita ja, jossa järjestetään monenlaista toimintaa. Erittäin kodikkaassa tuvassa voi nauttia joka arkipäivä tuoreesta kahvista ja vaikka lukea päivän sanomalehden. Keskiviikkoisin on tarjolla maukasta kotiruokaa ja muina päivinä herkullista puuroa. Toiminnasta kertoi tarkemmin Raitin Pysäkin vapaaehtoinen henkilökunta eli Pirkko Laine ja Seija Konttinen sekä Ulla-Maija Keränen SPR:n Kehä-Espoon osastolta. 

Kaiken kaikkiaan vuoden ensimmäinen Valikko-tapaaminen oli onnistunut tilaisuus: osallistujat olivat innostuneita kuulemaan Raitin Pysäkin sekä Leppävaaran seurakunnan vapaaehtoistoiminnasta. Vapaamuotoinen jutustelu mukana olleiden välillä loi miellyttävän tunnelman Valikko-tapaamiseen.

Kiitoksia vielä kaikille osallistuneille. Seuraava Valikko-tapaaminen pidetään toukokuussa. Tarkka ajankohta ja paikka ilmoitetaan myöhemmin.  

(21.3.2012)Vieraasta veljeksi -tukihenkilökoulutus

Miessakit ry rekrytoi Espoosta ja muualta pk-seudulta kantasuomalaisia tai Suomeen kotoutuneita miehiä pakolaistaustaisten miesten vapaaehtoisiksi tukihenkilöiksi. Koulutus järjestetään 14.4 – 26.5.2012 Helsingissä ja hakuaika koulutukseen päättyy 30.3. Katso lisää tästä.

(20.3.2012)Kauklahden nuorisotila/ Nuorisopalvelut liittyi verkostoon

Kauklahden nuorisotila/ Nuorisopalvelut liittyi Espoon Vapaaehtoisverkoston jäseneksi. Lue lisää Kauklahden nuorisotilasta/ Nuorisopalveluista täältä

(15.3.2012)Operaatio Villasukan kuulumisia

Espoon jälkeen Operaatio Villasukka -haaste siirtyi  Rovaniemelle. Siellä haaste on edennyt ilahduttavasti. Tammikuussa tempaus oli esillä rovaniemeläisessä paikallislehdessä, jossa oli kuvattu vapaaehtoisia sukkaneulonnan ohjaajia. Kyseisessä jutussa kerrottiin sukkahaastekerhojen käynnistämisestä kirjastoissa ja Rovaniemen vapaaehtoistyönkeskuksen tiloissa.

villasukka

Haaste on edennyt Rovaniemen sisällä jo kaupungin eri kouluihin, yhdistyksiin sekä paikalliset yritykset ovat tukeneet rahalahjoituksin lankakustannuksissa. 24.2 2012 mennessä 400 sukkaparia oli lähetetty Rovaniemen vapaaehtoistyönkeskukseen. Palveluyksikköihin tehdyn soittokierroksen jälkeen tarvittava määrä nousee yli tuhannen parin.

(15.3.2012)Maaliskuun 2012 kuukausitiedote ilmestynyt

Vuosi 2012 jatkuu vauhdikkaana Espoon Vapaaehtoisverkostossa. Lue kuukausitiedotteesta, mitä mielenkiintoisia tapahtumia ja koulutuksia on tulossa lähiaikoina.

(9.3.2012)Helsingin Diakonissalaitoksen säätiö liittyi verkostoon

Helsingin Diakonissalaitoksen säätiö on liittynyt Espoon Vapaaehtoisverkoston jäseneksi. HDL:n esittelyn & yhteystiedot löydät täältä.

(16.2.2012)Kiitokset Verkostotapaamisessa mukana olleille!

verkostotapaaminen

Suuret kiitokset kaikille, jotka olitte mukana 15.2.2012 vuoden ensimmäisessä Verkostotapaamisessa. Verkostotapaamisen alustuksen materiaali on ladattavissa pdf-muodossa tästä ja video tästä. Verkostotapaamisen learning cafe -osuuden yhteenveto löytyy pdf:muodossa täältä. Seuraava Verkostotapaaminen pidetään 18.4.2012 klo 15.00.

(16.2.2012)Ilmoittaudu seuraavaan verkostotapaamiseen!

Oletko miettinyt, mistä löytyy uusia vapaaehtoisia yhdistykseen? Miten heitä saadaan rekrytoitua ja kuinka tiedotuksen tulisi pelata tässä kokonaisuudessa? Tai miten järjestöissä tulisi varautua uusien vapaaehtoisten vastaanottamiseen?

kuvaavakuva

Muun muassa näihin kysymyksiin etsitään yhdessä vastauksia vuoden 2012 aikana kolmessa tulevassa verkostotapaamisessa, jotka kaikki pidetään EJYn Yhteisötuvalla (Kauppamiehentie 6) keskiviikkoisin 18.4., 19.9., 21.11. klo 15–18. Vapaaehtoistoiminnan verkostotapaamiset  muodostavat sarjan eli halutessasi voit osallistua jokaiseen niistä. Verkostotapaamiset tarjoaa EJYn Win4all- ja Santra-hanke sekä Espoon Vapaaehtoisverkosto.

Ilmoittautuminen onnistuu lähettämällä viestiä osoitteeseen info(at)espoonvapaaehtoisverkosto.fi tai soittamalla Tiina Nurmenniemelle puh. 050 440 5352.

VUODEN 2012 VERKOSTOTAPAAMISET 

18.4. Valikkoryhmien perustaja Liisa Reinman antaa vinkkejä vapaaehtoisten sitouttamiseen.

19.9. Käytännön työpaja erilaisista rekrytointikeinoista. Tilaisuuden alustajina toimii useita eri asiantuntijoita.

21.11. Luonto-Liiton pääsihteeri Leo Stranius paljastaa meille viestinnän ja erityisesti sosiaalisen median saloja vapaaehtoistoiminnassa.

(15.2.2012)Helmikuun 2012 kuukausitiedote ilmestynyt

Vuosi 2012 on lähtenyt reippaasti käyntiin Espoon Vapaaehtoisverkostossa. Katso kuukausitiedotteesta, mitä kiinnostavia koulutuksia ja tapahtumia on tulossa lähiaikoina.

(14.2.2012)Vielä ehdit mukaan ensimmäiseen verkostotapaamiseen!

Oletko miettinyt, mistä löytyy uusia vapaaehtoisia yhdistykseen? Miten heitä saadaan rekrytoitua ja kuinka tiedotuksen tulisi pelata tässä kokonaisuudessa? Tai miten järjestöissä tulisi varautua uusien vapaaehtoisten vastaanottamiseen?

Muun muassa näihin kysymyksiin etsitään yhdessä vastauksia vuoden 2012 aikana neljässä verkostotapaamisessa, jotka kaikki pidetään EJYn Yhteisötuvalla (Kauppamiehentie 6) keskiviikkoisin 15.2., 18.4., 19.9., 21.11. klo 15–18. Vapaaehtoistoiminnan verkostotapaamiset  muodostavat sarjan eli halutessasi voit osallistua jokaiseen niistä. Verkostotapaamiset tarjoaa EJYn Win4all- ja Santra-hanke sekä Espoon Vapaaehtoisverkosto.

VUODEN 2012 VERKOSTOTAPAAMISET

15.2. Anne Birgitta Pessi Helsingin yliopistosta kertoo vapaaehtoistoiminnan nykytilasta tutkimusten valossa.

18.4. Valikkoryhmien perustaja Liisa Reiman antaa vinkkejä vapaaehtoisten sitouttamiseen.

19.9. Käytännön työpaja erilaisista rekrytointikeinoista. Tilaisuuden alustajina toimii useita eri asiantuntijoita.

21.11. Luonto-Liiton pääsihteeri Leo Stranius paljastaa meille viestinnän ja erityisesti sosiaalisen median saloja vapaaehtoistoiminnassa.

(18.1.2012)Koulutusta nuorisotalojen vapaaehtoisille Helsingissä

Jos käyt esim. Helsingissä töissä tai asut Helsingin rajalla, mikään ei estä lähtemästä vapaaehtoiseksi myös naapurikaupunkiin. Pian alkaa nuorisotalojen vapaaehtoisten koulutus Ruoholahden nuorisotalolla. Lue lisää!

(16.1.2012)Espoon työväenopiston Vanhemmat mukaan -hanke liittyi verkostoon

Espoon työväenopiston Vanhemmat mukaan -hanke on liittynyt Espoon Vapaaehtoisverkoston jäseneksi. Tämän ja muiden yhteisöjen esittelyt & yhteystiedot löydät täältä.

(04.01.2012)Tutustu Parasta Lapsille ry:n uusiin vapaaehtoistehtäviin

Parasta Lapsille ry on päivittänyt avoimet vapaaehtoistehtävät Espoon Vapaaehtoisverkoston sivuille. Tutustu tehtäviin!

(3.1.2011)Pieni ele -keräykseen kaivataan lipaskerääjiä!

Allergia ja astmayhdistys Espoo ja Länsi-Uusimaa ry koordinoi presidentin vaalien yhteydessä järjestettävää Pieni ele –lipaskeräystä Espoossa. Keräyksen tuotto käytetään lyhentämättömänä potilas- ja vammaisjärjestötyön hyväksi. Lisätietoja valtakunnallisesta Pieni ele -keräyksestä.

Espoon keräykset järjestetään ennakkovaalien yhteydessä, sisätiloissa ennakkoäänestyspaikoilla Olarissa, Kauklahdessa ja Otaniemessä 11.-17.1.12 ja 25.-31.1.12..

Keräys on erittäin tärkeä ja pula kerääjistä on kova. Olisiko sinulla aikaa osallistua keräykseen?

Keräykseen voi ennakkovaalipäivinä osallistua niin paljon kuin itselläsi aikaa riittää, joko yhdeksi tunniksi tai vaikka useammaksi päiväksi.

Lisätietoa ja ilmoittautumiset täältä.

(30.12.2011)Onnellista uutta vuotta!

Kuva: Parasta Lapsille ry/Suvi Elo

Espoon Vapaaehtoisverkosto kiittää lämpimästi kuluneesta vapaaehtoistoiminnan vuodesta ja toivottaa teille kaikille hienoa ja onnellista vuotta 2012!

Jatkukoon tuleva vuosi yhtä upeana kuin edellinenkin!

(19.12.)Joulutervehdys!

Espoon Vapaaehtoisverkoston väki haluaa kiittää kaikkia menneestä vuodesta ja toivottaa rauhaisaa joulunaikaa ja hyvää uutta vuotta 2013!

(9.12.2011)Vuoden Vapaaehtoisteko 2011 -palkinnon sai Raitin pysäkki

Raitin pysäkin toiminta ja siellä toimivat vapaaehtoiset palkittiin Vuoden Vapaaehtoisteosta 3.12.2011 pidetyssä vapaaehtoistoiminnan juhlassa. Palkinnon jakoi Espoon Vapaaehtoisverkosto ja luovutti Espoon seurakuntayhtymän yhteisen seurakuntatyön päällikkö Jukka Huttunen.

Leppävaarassa sijaitseva Raitin Pysäkki aloitti toimintansa kaikille tarkoitettuna kohtaamispaikkana vuonna 1993. Se toimii edelleen matalan kynnyksen viihtyisänä asiakastilana, jonne tullaan kahvittelemaan, lukemaan lehtiä ja tapaamaan toisia ihmisiä. Raitin Pysäkki on avoin monenlaiselle yhteistyölle, ja se on kehittänyt toimintaansa asiakkaiden, yhteiskunnan ja yhteistyökumppaneiden tarpeiden mukaisesti.

Raitin pysäkin päävastuullisena toimijana on Punaisen Ristin Kehä-Espoon osasto ja toimintaa tukevat Espoon kaupunki, Leppävaaran seurakunta ja Espoon mielenterveysyhdistys EMYry. Raitin Pysäkin arjen pyörittämisestä vastaa kuitenkin kokonaisvaltaisesti joukko sitoutuneita ja tunnollisia vapaaehtoisia.

(9.12.2011)Vapaaehtoistoiminnan juhla 2011 veti väkeä!

Sellosalissa 3.12.2011 vietettyyn Vapaaehtoistoiminnan juhlaan saapui sankoin joukoin väkeä. Lämminhenkisessä juhlassa jaettiin Vuoden Vapaaehtoisteko -palkinto, joka luovutettiin tänä vuonna Raitin pysäkin vapaaehtoisille. Lisäksi saatettiin päätökseen espoolaisissa valtaisan kutomisinnostuksen herättänyt Operaatio Villasukka.

Juhla oli avoin kaikille: vapaaehtoisille, vapaaehtoistoiminnasta kiinnostuneille ja sitä harkitseville, vapaaehtoistoiminnan koordinaattoreille sekä päättäjille. Järjestämisestä vastasi juhlatoimikunta, jossa oli Espoon Vapaaehtoisverkoston edustajien lisäksi mukana myös SPR:n Espoon Ystävävälitys, SPR:n Kehä-Espoon osasto, Vapaaehtoisen Hyvinvointityön Kaveri-Kammari, Espoon Seurakunnat sekä Espoon kaupunki.

(9.12.2011)Operaatio Villasukka saatiin päätökseen!

Espoon Vapaaehtoisverkoston koordinoima Operaatio Villasukka haastoi espoolaiset neulomaan 1000 paria villasukkia vuoden 2011 aikana.
Määrä ylittyi kirkkaasti: 3.12. mennessä ahkerat neulojat ympäri Espoota, ja osa jopa kauempaakin, olivat toimittaneet Santra-hankkeen toimistolle yhteensä yli 1878 paria villasukkia! Lisäksi mukana olivat muutamat säärystimet, lapaset, yksi baskeri ja yksi pipo. Määräajan umpeuduttua sukkia ilmaantui vielä lisää siten, että lopullinen määrä ylitti 1900:n parin!
Valmiit tuotokset lahjoitetaan espoolaisten hoivakotien, palvelutalojen ja sairaaloiden pitkäaikaispotilaiden iloksi.  Lisäksi lastenkoot sekä osa isommista sukista lahjoitetaan ryhmäkoti Ingaksen kautta ilman huoltajaa maahantulleilla alaikäisille turvapaikanhakijoille.
Espoon Vapaaehtoisverkosto kiittää lämpimästi kaikkia mukana olleita kutojia ja yhteistyökumppaneita huikeasti onnistuneesta operaatiosta! Tähän mennessä jaetut sukat ovat aiheuttaneet runsaasti hyvää mieltä.

(20.11.2011)Tervetuloa Vapaaehtoistoiminnan juhlaan!

Tervetuloa Vapaaehtoistoiminnan juhlaan 3.12.2011 klo 14–16.30 Sellosaliin

Juhlassa jaetaan Vuoden Vapaaehtoisteko -palkinto sekä saatetaan päätökseen espoolaisissa valtaisan kutomisinnostuksen herättänyt Operaatio Villasukka. Samalla heitetään kudontahaaste seuraavalle paikkakunnalle! Luvassa on myös muuta mukavaa ohjelmaa, kuten lasten esityksiä ja juhlapuheita. Juhlaosuus kestää noin 1,5 tuntia, jonka jälkeen Sellosalin lämpiössä tarjoillaan maittavat kakkukahvit.

Juhlan juontajana toimii Vapaaehtoistoiminnan vuoden lähettiläs, näyttelijä Nicke Lignell.

Juhla on avoin kaikille: vapaaehtoisille, vapaaehtoistoiminnasta kiinnostuneille ja sitä harkitseville, vapaaehtoistoiminnan koordinaattoreille sekä päättäjille.

Tule nauttimaan antoisasta juhlasta ja ota mukaan ystäväsikin!

Ei ennakkoilmoittautumista. Vapaa pääsy.

Lisätiedot: Tiina Nurmenniemi 050 440 5352

Sellosalin sijainti ja kulkuyhteydet
Jaa tietoa juhlasta facebookissa

(15.11.2011)Haluatko oppia neulomaan lapaset?

Espoon Vapaaehtoisverkoston jäsenyhteisöissä on monenlaista toimintaa, joista osa on hyvin lähellä sen kaltaista toimintaa, jota vapaaehtoisena tehdään. Hyvänä esimerkkinä on Kehitysvammaisten Palvelusäätiön ja Aalto-yliopiston MIND-tutkimusryhmän projektiin liittyvä taitovaihtokokeilu. Sen tavoitteena on kehitysvammaisten aktiivisena osapuolena toimiminen, jopa ohjaajajana tai muuna auktoriteettina. Taitovaihtokokeilu on yksi teemaan liittyvistä ideoista, jossa henkilö voi toimia opettajana ja jakaa osaamistaan toiselle.

Nyt etsimme kokeiluun innokasta henkilöä, joka haluaisi oppia neulomaan lapaset. Opettajana kokeilussa toimii eräs Matinniityn asumisyksikön asukas, joka on erittäin taitava kutoja. Ensimmäisessä tapaamisessa on mukana myös Matinniityn asumisyksikön ohjaaja sekä MIND-tutkimusryhmän tutkija. 

Kokeilu on tarkoitus tehdä arkipäivänä ennen klo: 16, osallistujien aikatauluun sopivana hetkenä Matinniityssä. Taitovaihtotapaamisia olisi tarkoitus järjestää 1-3 näin aluksi, ja yhden tapaamisen kesto olisi n. 1,5 tuntia. Ensimmäinen kokeilukerta olisi tarkoitus järjestää viikolla 47 tai 48.

Innostuitko? Ilmoita kiinnostuksestasi mahdollisimman pian MINDin tutkijalle Reetta Mailallle (puh:050 564 3034 tai reetta.maila(at)aalto.fi).

(11.11.2011)Valokuvanäyttely esillä Espoon seurakuntayhtymässä!

Espoon Vapaaehtoisverkoston kokoama, vapaaehtoistoimintaa esittelevä valokuvanäyttely on esillä Seurakuntayhtymän aulassa marraskuun 25. päivään saakka arkisin kello 8-15.30..

Lisätietoja valokuvanäyttelystä.

(26.10.2011)Tykkää tai suosittele vapaaehtoistehtäviä Facebookissa!

facebookin logoJokaisen avoimen vapaaehtoistehtävän yläreunassa on nyt "suosittele" ja "tykkää" -painikkeet.  Niitä klikkaamalla voit mainostaa mukavalta kuulostavaa vapaaehtoistehtävää ystävillesi ja tuttavillesi Facebookissa.

Tällä tavoin annat vapaaehtoistoiminnalle myös arvokasta lisänäkyvyyttä.

Siispä, jos sinulla on Facebook-tili, mars tykkäilemään! 

(17.10.2011)Vuoden Vapaaehtoisteko 2011 –palkinto

Espoon Vapaaehtoisverkosto jakaa Vuoden Vapaaehtoisteko 2011 -palkinnon vapaaehtoistoiminnan juhlassa 3.12.2011.

Kaikki hyvät teot ovat palkinnon ja kiitoksen arvoisia. Välillä on kuitenkin aiheellista nostaa jokin tietty teko esille, ja sen siivittämänä antaa tunnustusta koko upealle vapaaehtoistoiminnalle ja kaikille vapaaehtoisena toimiville.

Nyt voit vaikuttaa siihen, mikä teko palkitaan!

Vuoden Vapaaehtoisteko 2011 voi olla mikä tahansa vapaaehtoistoimintaan perustuva teko tai tempaus, jonka avulla on tehty hyvää ja vaikutettu positiivisesti. Vapaaehtoisteon taustalla voi olla jokin vapaaehtoisryhmä, kaveriporukka, työyhteisö, yhdistys/muu yhteisö tai vaikka yksittäinen ihminen.

Anna siis oma ehdotuksesi perusteluineen Espoon Vapaaehtoisverkoston juhlatyöryhmälle 9.11. mennessä. Jokainen ehdotus huomioidaan ja saaduista ehdotuksista valitsemme palkittavan teon yhdessä eri tahojen edustajien kanssa.

Voit lähettää ehdotuksesi sähköpostitse osoitteeseen info@espoonvapaaehtoisverkosto.fi tai postitse: Santra-hanke, Espoon Järjestöjen Yhteisö ry, Kauppamiehentie 6, 02100 Espoo.

(17.10.2011)Jorvi etsii terveitä verrokeita muistihäiriötutkimukseen

Jorvin sairaalan Kliinisen neurofysiologian osasto tekee tutkimusta aivosähkötoiminnasta sekä sen vasteista lievässä muistihäiriössä ja Alzheimerissa.

Sairaala hakee tutkimukseen terveitä 45–75-vuotiaita henkilöitä verrokeiksi. Verrokeista on suuri tarve, jotta muistihäiriön ja Alzheimerin varhaisdiagnostiikkaa saadaan kehitettyä eteenpäin. Täältä löytyy tarkempi tiedote tutkimuksesta ja verrokiksi soveltuvuudesta.

(12.10.2011)Anna äänesi! Demokratiapalkinto 2011: Vapaaehtoisena vaikutat

Suomessa lähes puolitoista miljoonaa ihmistä on mukana vapaaehtoistoiminnassa. Nyt on oikea aika kiittää heitä ja nostaa tekijät esiin! Suomen ensimmäinen Demokratiapalkinto jaetaan vuonna 2011 vapaaehtoistoimijoille. Palkinto juhlistaa Euroopan vapaaehtoistoiminnan vuotta ja korostaa vapaan kansalaistoiminnan merkitystä. Palkinnon tavoitteena on nostaa esiin vapaaehtoistoiminnan monipuolisuus ja merkitys ihmisille, yhteiskunnalle sekä kansalaisvaikuttamiselle.

Oikeusministeriö, Vapaaehtoistoiminnan vuosi 2011/Suomen Nuorisoyhteistyö – Allianssi, Raha-automaattiyhdistys ja Ylen Ykkösen aamu-tv keräävät onnistuneita esimerkkejä vapaaehtoistoiminnasta. Monien tärkeiden tarinoiden joukosta valitaan viisi erilaista esimerkkiä vapaaehtoistoiminnasta, jotka saavat vuoden 2011 oikeusministeriön Demokratiapalkinnon. Palkitut toimijat saavat kukin 2000 euroa ja heistä kuvataan kertomukset, jotka näytetään Ylen Ykkösen aamu-tv:ssä marraskuussa.

Ehdokkaiksi toivotaan mahdollisimman erilaisia ja mielenkiintoisia esimerkkejä vapaaehtoistoiminnasta. Vapaaehtoistoiminnasta apua saaneet tai henkilöt, jotka haluavat erityisesti kiittää jotain toimintaa, voivat ilmoittaa mukaan yksittäisiä vapaaehtoisia sekä ryhmiä, järjestöjä tai muita organisaatioita.

Palkintoraatiin kuuluu viisi vapaaehtoistoiminnan vuoden lähettilästä: toimitusjohtaja Pauli Aalto-Setälä, toiminnanjohtaja Marianne Heikkilä, kirjailija Juha Itkonen, näyttelijä Nicke Lignell sekä näyttelijä Eija Vilpas. Kukin heistä valitsee yhden palkinnon saajan.

Ehdotuksia kerätään 15.9.–16.10.2011. Palkinnot jaetaan Vapaaehtoistoiminnan juhlaseminaarissa Helsingissä 8.12.2011.

(07.10.2011)Brittinuoret vapaaehtoistoiminnassa EJY:llä

10 hengen joukko IB-linjalla opiskelevia brittinuoria tutustui vapaaehtoistoimintaan Espoon Järjestöjen Yhteisössä, tänään perjantaina 7.10.2011. Päivä oli huippu! Alla nuorten kirjoittama juttu päivästään vapaaehtoistoiminnnassa.

Moi! Hello from England!

brittinuoret etsivät tietoa järjestötoiminnasta

We are students from Bilborough College in England and we are all visiting Finland for the first time, staying with host families in Helsinki. Although we were staying with the families of people we had previously hosted for in the UK, it was an interesting experience living in a different culture as so far we have experienced Thursday Pea Soup Day and have had traditional Finnish pancakes with jam, which were delicious!  As part of our exchange we are doing voluntary work which will benefit the local community. For the EJY ry, we have been involved in various activities for the Santra project.

One of the most popular activities was knitting! Unfortunately, people in the UK do not as a rule, knit so a few of us had to learn fast (although our skills left much to be desired). The scarfs we created are going to be distributed throughout the community for people who don’t have homes or a safe place to live.  We also got to try our hand at pizza-making and the finished products looked both professional and edible and actually tasted great! Some of the boys had a great time as they got to have their own office and private desks to work on researching voluntary organisations in the UK which function in a slightly different way to those in Finland. I also think they enjoyed pretending that they had real jobs and were employed in the office! There was also a lot of file work to be done and material archived from the past few years needed to be photocopied and processed. It was amazing to see how much fantastic work the organisation has done and all of the current projects it has running, from sock knitting schemes for the elderly to the meals served for people in the community.

In the afternoon we continued our work and created a collage about “How does Voluntary activity look like in Britain?” depicting our experiences, impressions and what we know about it. The boys did not have to give up their office space as they got the new task of making a PowerPoint presentation for the gala about the volunteer work being done using photographs from the exhibition.

We asked some of the students what they liked about volunteering (with one of the students acting as a reporter!)


“I really enjoyed the knitting and the pizza. The knitting was almost as good as the pizza…. or was it that the pizza was almost as good as the knitting!?”

“It is really good helping people get back on their feet”

“It’s nice to help: to feel rewarded that you’ve helped”

“It’s full of people who love their job and are ecstatic about working here”

“Everybody seems to have had a fantastic day working here, and it’s great to know that everything we’ve done today will have made a difference or be put to good use!”

“I think it’s great to see young people making a difference and making a good name for themselves “ (Teacher)

“I really like how enthusiastic the students have been – really hands on” (Teacher)                     

So, as you can see we have all had a fantastic day and I too have massively enjoyed myself.

Kiitos!

Abi  

(4.10.2011)Ilmianna vapaaehtoinen: ensimmäinen Demokratiapalkinto jaetaan

Oikeusministeriö, RAY, Euroopan vapaaehtoistoiminnan teemavuosi/ Suomen Nuorisoyhteistyö – Allianssi ja Ykkösen aamu-tv pyytävät ilmiantamaan vapaaehtoisen:

Oletko saanut apua vapaaehtoiselta? Kuka ansaitsee kiitoksen? Arvovaltainen raati palkitsee viisi vapaaehtoista Suomen ensimmäisellä Demokratiapalkinnolla.

(26.09.2011)Koulutusta koordinaattoreille!

Keväällä 2012 pääkaupunkiseudulla järjestään koulutusta jonka tavoitteena on vahvistaa palveluja tuottavien järjestöjen työntekijöiden osaamista (terveyden edistämisen tiedoissa ja taidoissa ammatillisella tasolla) ja tukea työntekijöitä tuottamaan järjestöjen vapaaehtoisille vertaisohjaajille soveltuvaa tukimateriaalia.

KEY:n työntekijä tulee kertomaan keväällä järjestettävästä koulutuksesta perjantaina 11.11.2011 klo 10-10.30 Yhteisötuvalle (Kauppamiehentie 6, 2.kerros). Tervetuloa tutustumaan koulutukseen!

Koulutus toteutetaan Terveyden ja hyvinvoinninlaitoksen, Sininauhaliiton, Helsingin sydänpiirin, Hengitysliitto Helin, Suomen mielenterveysseuran, Eläkeliiton ja KEY:n yhteistyönä ja sen painopisteinä ovat tiettyjen terveyttä uhkaavien riskitekijöiden varhainen havaitseminen ja niihin vaikuttaminen. Lisätietoa liitteestä!

(23.09.2011)Tuoretta tutkimusta vapaaehtoistoiminnasta

Tilastokeskus julkaisi 16.9. vuoden 2009 Ajankäyttötutkimuksen tuloksia vapaaehtoistyöhön osallistumisesta, ystävien ja naapurien epävirallisesta auttamisesta ja luottamuksesta.

Tilastokeskuksen ajankäyttötutkimuksen mukaan vuonna 2009 vapaaehtoistyötä oli tehnyt 29 prosenttia 10 vuotta täyttäneestä väestöstä tutkimusta edeltäneen neljän viikon aikana. Vapaaehtoistyöhön osallistuminen on kymmenen viime vuoden aikana pysynyt ennallaan koko väestön tasolla. Kuitenkin lasten ja nuorten osallistuminen vapaaehtoistyöhön on Tilastokeskuksen mukaan huomattavasti vähentynyt. Lisätietoa Tilastokeskuksen sivuilla.

(19.9.2011)Espin - Espoon Invalidit ry liittyi verkostoon!

Espin - Espoon Invalidit ry on liittynyt Espoon Vapaaehtoisverkoston jäseneksi. Tämän ja muiden yhteisöjen esittelyt & yhteystiedot löydä täältä.

(15.09.2011)Tule ulkoiluseuraksi Aurorakodin asukkaalle 6.10.2011

Järjestämme Aurorakodin virkistävässä puistoympäristössä ulkoilutempauksen iäkkäiden ulkoilupäivänä klo 13-15. Tule avustamaan asukkaita ulkoilussa, opastamme tarvittaessa pyörätuolin käytössä. Etsimme tempaukseen Sinua, joka haluat antaa lahjaksi aikaasi vanhusten hyväksi.

Tempaus liittyy Ikäinstituutin Vie vanhus ulos -kampanjaan. Lisätiedot: http://www.vievanhusulos.fi

Tempauksen järjestää: Espoon kaupungin Vanhusten palvelut/Vapaaehtoistoiminta

Ilmoittaudu rohkeasti mukaan 29.9.2011 mennessä: vapaaehtoistoiminta(at)espoo.fi tai 09 8163 19 17.

Aurorakodin osoite: Kuninkaantie 43, 02940 Espoo

(15.9.2011)Operaatio Villasukka taas täydessä käynnissä

Terveisiä Helinä Rautavaaran museon sukkapiiriltä:

"Jatkamme kevään neulontapiiriä syksyllä 7.9.2011 alkaen joka toinen keskiviikko kello 17-20. Kudomme sukkia ja muita lämmittäviä neulottavia espoolaisille pitkäaikaissairaille ja Suomeen vasta saapuneille Helinä Rautavaaran museossa. Samalla opettelemme suomen kieltä.

Voit tuoda ylimääräiset villalankasi ja omat puikkosi mukanasi tai käyttää museon tarvikkeita. Voit myös tuoda valmiiksi kudotut sukat Helinä Rautavaaran museon keräyspisteeseen edelleen lahjoitettavaksi. Jos sinulla on käyttämättä jääneitä villalankoja tai tarpeettomia puikkoja, myös ne voi toimittaa WeeGeen infoon, ja käytämme ne sukankudontaan.

Projekti on osa Espoon vapaaehtoistoiminnan kehittämishanke Santran ohjelmaa ja EU:n laajuista vapaaehtoistoiminnan teemavuotta.

Museo sijaitsee osoitteessa Ahertajantie 5, Tapiola."

Kanervakoti - Kanervahemmet ry liittyi verkostoon!

Kanervakoti - Kanervahemmet ry on liittynyt Espoon Vapaaehtoisverkoston jäseneksi. Tämän ja muiden yhteisöjen esittelyt & yhteystiedot löydät täältä.

(30.8.2011)Espoon Latu liittyi verkostoon!

Espoon Latu on liittynyt Espoon Vapaaehtoisverkoston jäseneksi. Tämän ja muiden yhteisöjen esittelyt & yhteystiedot löydät täältä.

(10.08.2011)Leppävaara-seura liittyi verkostoon!

Leppävaaraseura on liittynyt Espoon Vapaaehtoisverkoston jäseneksi. Tämän ja muiden yhteisöjen esittelyt & yhteystiedot löydät täältä.

(28.7.2011)Vapaaehtoisten viikonloppu Turussa 26.–28.8.2011

Kulttuuripääkaupunkivuotta organisoiva Turku 2011 -säätiö järjestää vapaaehtoisten viikonlopun 26.–28.8. Ideana on tarjota halukkaille mahdollisuus olla kulttuuripääkaupungin vapaaehtoinen yhden viikonlopun ajan. Mukaan ovat tervetulleita niin vapaaehtoistoimintaa ennen harrastamattomat kuin kokeneet osaajatkin; viikonloppu Turussa tarjoaa kaikille mukavan kulttuuri- ja vapaaehtoispiristyksen! Lisätietoa täältä.

(14.7.2011)Vapaaehtoistoiminnassa opitaan vuorovaikutustaitoja

Tuoreen kyselytutkimuksen mukaan 39 % suomalaisista on ollut mukana vapaaehtoistoiminnassa viimeisen viiden vuoden aikana. Lähes 80 % kertoo oppineensa vapaaehtoistoiminnassa ihmisten kohtaamista ja vuorovaikutustaitoja. Vapaaehtoistoiminta opettaa myös organisointitaitoja ja on merkittävä päätöksenteon ja vaikuttamisen oppimisen paikka.

(13.7.2011)Vapaaehtoistehtäviin ilmoittautuminen kesäkauden aikana

Vapaaehtoisverkoston nettisivujen avulla voit kätevästi tutustua jäsenyhteisöjen avoimiin vapaaehtoistehtäviin sekä ilmoittautua niihin sähköisen lomakkeen avulla. Etusivun ylälaidassa on tätä tarkoitusta varten oma "nappulansa": Vapaaehtoistehtävät.

Huomioithan kuitenkin, että kesäaikana useimmat toimijat ovat lomalla, joten et välttämättä saa yhteydenottoa automaattisen paluuviestin lupaamassa ajassa. Kannattaa siis odottaa kärsivällisesti ja ottaa uudestaan yhteyttä elokuun puolella, mikäli vastausta ei kuulu.

Helteistä heinäkuuta toivottaa koko Vapaaehtoisverkoston väki!

(16.6.2011)Keikkapankkitoiminta jää kesätauolle

Santra-hankkeen Keikkapankki on kesätauolla 20.6.–14.8.2011.

Syksyllä jatketaan uusin voimin mm. kouluttamalla uusia vapaaehtoisia. Lue lisää Keikkapankista täältä.

(31.5.2011)Näkyvyyttä Euroopassa!

TOIMINTA ESILLE EUROOPAN-LAAJUISESTI

Teemavuoden viestintää varten Euroopan komissio kerää eri maista vapaaehtoistoiminnan tarinoita.
Vapaaehtoistoimintaa tarjoavat organisaatiot voivat ilmoittautua hyviksi esimerkeiksi, joiden vapaaehtoistoiminta saa näkyvyyttä eri Euroopan maissa.
Jokaisesta maasta valitaan kaksi esiteltävää organisaatiota.
Suomessa vapaaehtoinen reportteri vierailee syyskuussa, ja tekee tällöin juttuja valituista organisaatioista.

Komissio on jatkanut organisaatioiden hakuaikaa Suomen osalta 15.8.2011 saakka. Komissiosta saadun tiedon mukaan Suomesta hakijoita on ollut toistaiseksi vähän, eli mahdollisuudet tulla valituksi ovat hyvät!

 

(16.5.2011)RAY:n Vapaaehtoistoimintaseminaarin satoa

Raha-automaattiyhdistys järjesti mielenkiintoisen seminaarin 12.5.2011 kaikille vapaaehtoistoimintaa organisoiville tahoille ja muille asiasta kiinnostuneille. 

Seminaarin teemana oli "yhteistyö ja verkostoituminen on voimaa vapaaehtoistoiminnassakin".

Seminaarissa esitetyt aineistot on koottu yhteen tiedostoon, joka löytyy RAY:n avustustoiminnan verkkosivulla olevasta aineistopankista.

Esitysmateriaaleihin pääsee täältä.

Aineisto on erittäin kattavaa. Suosittelemme lämpimästi siihen tutustumista!

(11.5.2011)Sukkasaalis Sellon kirjastosta!

Espoon Vapaaehtoisverkoston luotsaama Operaatio villasukka on käynnistynyt vauhdikkaasti. Helsingin Sanomat kertoi tempauksesta 11.5.2011 Kaupunki-sivuillaan. Kirjastojen sukanjättöpisteiden korit puolestaan pullistelevat mukavasti. Kiitos kaikille ahkerille neulojille!

Sukkia tarvitaan kuitenkin edelleen, ja operaatio jatkuukin vuoden loppuun saakka. Lue lisää Villasukkaprojektista täältä.

(10.5.2011)Tunnustuspalkinto Parasta Lapsille ry:n Sirpa Kermanille!

Sirpa Kerman on toiminut Parasta Lapsille ry:n toiminnanjohtajana vuodesta 1989 alkaen ja keskittynyt erityisesti ehkäisevään ja vapaaehtoistoimintaan perustuvaan lastensuojelutyöhön. Lapsen rinnalla -palkinto jaettiin nyt kuudennen kerran. Se myönnetään vuosittain taholle, joka on merkittävällä ja esimerkillisellä tavalla edistänyt suomalaisten lasten asioita ja saanut konkreettisilla toimenpiteillä aikaan lapsia koskettavia tuloksia. Valinnasta lisää  täältä.

Parasta lapsille ry on Espoon Vapaaehtoisverkoston jäsen. Toiminnasta ja avoinna olevista vapaaehtoispaikoista voit lukea lisää täältä.

(4.5.2011)"Tänään on hyvä päivä ryhtyä vapaaehtoiseksi!"

Punainen Risti viettää tällä viikolla jokavuotista rekrytointikampanjaansa. Ensiapuryhmäläiset, vapaaehtoiset ystävät ja läksykerhojen vetäjät etsivät toimintaryhmiinsä uusia vapaaehtoistoiminnasta kiinnostuneita ihmisiä. SPR:n vapaaehtoistoimintaa esitellään tällä viikolla erilaisilla tempauksilla ympäri maan. Voit kuunnella SPR:n kampanjakoordinaattori Kristiina Backbergin YLE:lle antaman haastattelun täältä.

SPR Mahdollisuuksien torilla v. 2010.

(19.4.2011)Espoon Nuoret Ympäristönsuojelijat ry liittyi verkostoon!

Espoon Nuoret Ympäristönsuojelijat ry (ENY ry) on liittynyt Espoon Vapaaehtoisverkoston jäseneksi. Tämän ja muiden yhteisöjen esittelyt & yhteystiedot löydät täältä.

(15.4.2011)Kirjastot mukaan Operaatio villasukkaan!

Ensi viikosta lähtien kaikki Espoon kaupunginkirjastot ottavat vastaan valmiita sukkia. Jokaisesta kirjastosta löytyy kori, johon te ahkerat, kullanarvoiset vapaaehtoiset voitte pudottaa neuloksenne – tai vaihtoehtoisesti kerän pari konepestävää lankaa. Sukkia voi edelleen toimittaa myös Espoon Vapaaehtoisverkoston toimistolle (virka-aikana) osoitteeseen Pohjantie 3, 2. krs.

Lisätietoa Operaatio villasukasta löydät täältä.

(14.4.2011)Tutkimus: Vapaaehtoistoiminta lisää hyvinvointia

Vapaaehtoistoiminnan parissa viihtyvät ihmiset ovat keskimäärin tyytyväisempiä ja voivat paremmin, ilmenee Euroopan elin- ja työolojen kehittämissäätiön tutkimuksesta. Vapaaehtoistoiminta on kannattavaa monelta kantilta, koska se hyödyttää niin vapaaehtoista kuin ympäröivää yhteiskuntaa. Erityisesti iäkkäille ihmisille vapaaehtoistoiminta tuo sisältöä elämään.

Suomessa 43 prosenttia täysi-ikäisistä osallistuu vapaaehtoistoimintaan.

Asiasta kertoi Työterveyslaitos. Linkki uutiseen.

(14.4.2011)Imetyksen tuki ry liittyi verkostoon!

Imetyksen tuki ry on liittynyt Espoon Vapaaehtoisverkoston jäseneksi. Tämän ja muiden yhteisöjen esittelyt & yhteystiedot löydät täältä.

(24.3.2011)Naisten Pankki, pääkaupunkiseudun solu liittyi verkostoon!

Naisten Pankki, Pääkaupunkiseudun solu on liittynyt Espoon Vapaaehtoisverkoston jäseneksi. Jäseniä verkostossa on nyt yhteensä 54.

Tämän ja muiden yhteisöjen esittelyt & yhteystiedot löydät täältä.

(17.03.2011)Hätäapukerääjäksi Japanin katastrofin ja Libyan kriisin uhreille

Jos haluat konkreettisesti auttaa apua tarvitsevia, tule Suomen Punaisen Ristin lipaskerääjäksi! Keräyksiä on eri puolilla Espoota. 

 • Leppävaaran Selloon perjantaina 18.3 ja/tai lauantaina19.3. kerääjiksi haluavat voivat ilmoittautua Ulla-Maija Keräselle, 040-5463997 joka neuvoo mistä voit hakea keräyslippaan.
 • Otaniemessä jaetaan lippaita joka arkipäivä torstaihin 24.3.2011 asti kello 12-18 välillä. Lisätiedot noutopaikasta Suomen Punaisen Ristin Tapiolan Osaston keräysjohtajalta Satu Kaksoselta puh. 040 58 23 238 (puhelinaika joka päivä klo 12-18).
 • Matinkylässä (Isossa Omenassa) lauantaina 19.3.2011 kello 11-16. Keräyskeskus on kauppakeskuksen sisällä, toritasolla. Lisätiedot keräyksestä Suomen Punaisen Ristin Tapiolan Osaston keräysjohtajalta Satu Kaksoselta puh. 040 58 23 238 (puhelinaika joka päivä klo 12-18). Kerääjäksi ei tarvitse ilmoittautua, voit vain saapua paikalle. Lippaiden jako päättyy kello 15 ja lippaat on palautettava kello 16 mennessä.

Muistathan ottaa mukaan kuvallisen henkilöllisyystodistuksen. Muut ohjeet löydät täältä.

Antoisaa keräystä ja kiitos jo etukäteen avustasi!

(11.3.2011)Operaatio Villasukka on käynnistynyt. Osallistu sinäkin!

Puikot viuhumaan! Nyt tarvitaan vähintään 1500 paria villasukkia lämmittämään mummojen ja pappojen varpaita ja mieltä.

villasukkia

Jos sinulla pysyy puikot kädessäsi tai haluat opetella tekemään sen kuuluisan kantapään, voit kutomalla ilahduttaa hoivakotien ja palvelutalojen asukkaita.

Sukkia voit kutoa omalla ajallasi, haastaa työyhteisösi tai harrastusporukkasi jäsenet mukaan neulomaan vaikkapa kokouksissa tai osallistua ohjattuihin neulontaryhmiin, joita järjestetään ympäri kaupunkia. Voit myös osallistua lahjoittamalla innokkaille kutojille ylimääräisiä lankojasi!

Operaatio on toteutettu viime vuonna Vapari-hankkeen luotsaamana Jyväskylässä, ja tänä vuonna he heittivät haasteen Espoolle. Ohjaksissa hyörii Espoon Vapaaehtoisverkosto.

Operaatio Villasukka päätetään ja valmiit sukat luovutetaan juhlavin menoin Vapaaehtoisverkoston järjestämässä vapaaehtoistoiminnan juhlassa Sellosalissa 3. joulukuuta. Juhlassa myös heitetään haaste seuraavalle Villasukka-paikkakunnalle.

Lisätietoa vasemman valikon kohdasta "Operaatio Villasukka" tai puhelimitse 050 440 5352/ Tiina ja 050 440 5652/ Raisa

(11.3.2011)Teemavuoden avajaiskampanjaa vietettiin Helsingin keskustassa

EU:n vapaaehtoistoiminnan teemavuoden avajaiskampanja keräsi torstaina suuren joukon kiinnostuneita Kolmen sepän patsaalle Helsingin keskustassa.

Vapaaehtoistoiminnan puolesta oli puhumassa teemavuoden suojelija presidentti Tarja Halonen. Omia kokemuksiaan olivat jakamassa myös teemavuoden lähettiläät Aira Samulin ja suuren suosion saavuttanut Munamies sekä näyttelijä Eija Vilpas sekä kirjailija Juha Itkonen.

 

Avajaisten tunnelmista voit lukea muun muassa alla olevista linkeistä:

(28.2.2011)Vapaaehtoistoiminnalla huomattava kansantaloudellinen vaikutus

Perjantaina julkistetusta Helsingin yliopiston Ruralia-instituutin tekemästä tutkimuksesta ilmenee, että neljän suuren suomalaisjärjestön vapaaehtoistyön rahallinen arvo kohoaa yli 130 miljoonaan euroon vuodessa.

Tutkimus myös osoittaa, että jokainen vapaaehtoistoimintaan sijoitettu euro maksaa itsensä takaisin kuusinkertaisesti.

Lue lisää tutkimuksesta Ruralia-instituutin sivuilta.Tutkimus on kokonaisuudessaan ladattavissa tästä.

(24.2.2011)Ikäihmisten iloksi!

Espoon kaupungin vanhusten palvelut ovat julkaisseet 26 uutta kiinnostavaa vapaaehtoistehtävää, joissa voit toimia ikäihmisten tukena eri puolilla Espoota.

Kiinnostaisiko sinua esimerkiksi ohjata sukkapiiriä Aurorakodissa tai toimia karaoken vetäjänä Puolarkodissa? Miltä kuulostaisi ääneen lukeminen Espoonlahden hoivakodin asukkaille tai vaikka ikäsirkusjumpassa avustaminen Espoon Keskuksen palvelutalossa?

Kaikki vanhusten palveluiden uudet hauskat tehtävät näet suoraan tästä linkistä.

Muita mielenkiintoisia vapaaehtoistehtäviä pääset selaamaan etusivun yläreunasta kohdasta "avoimet vapaaehtoistehtävät".

(24.2.2011)Vapaaehtoistoiminnan vuoden haastekampanjan avajaiset

Vapaaehtoisten mukana mm.  Aira Samulin, Munamies ja Nicke Lignell  – olethan Sinäkin? Ilmoittaudu 1.3. mennessä.

Vapaaehtoistoiminnan vuoden haastekampanjan avajaisia ja suomalaisia vapaaehtoisia juhlitaan 10.3. klo 12.00-13.00 Helsingin keskustassa Kolmen sepän patsaalla. Tilaisuudessa tuodaan esiin vapaaehtoistoimintaa tarinoin, toiminnan ja kuvien kautta. Ajatuksiaan vapaaehtoistoiminnasta kertovat myös mm. vuoden lähettiläät näyttelijä Nicke Lignell, tanssinopettaja Aira Samulin ja Putous-ohjelmasta tuttu Munamies.

Kampanjan avajaiset juontaa toimittaja Minna Kuukka.

Tilaisuudessa on tarjolla hernekeittoa ja kuumaa juotavaa. Suuntaa-antavan osallistujamäärän selvittämiseksi pyydämme ilmoittautumaan 1.3. mennessä osoitteesssa www.alli.fi/koulutuskalenteri.

Tilaisuuden järjestävät Vapaaehtoistoiminnan vuoden 2011 koordinaatio – Kansalaisyhteiskuntapolitiikan neuvottelukunta KANE ja Suomen Nuorisoyhteistyö Allianssi – yhdessä muiden vapaaehtoistoimijoiden kanssa.

Lisätietoja tilaisuudesta antaa projektisihteeri Karoliina Tikka (044-722 9353, karoliina.tikka(at)alli.fi).

Tervetuloa viettämään lounastuntia vapaaehtoistoiminnan merkeissä! Kutsua voi mielellään välittää eteenpäin.

(17.2.2011)Kansalaisyhteiskunnan tutkimus- ja kehittämispäiviltä livekuvaa!

Katso ja kuuntele Kansalaisyhteiskunnan tutkimus- ja kehittämispäiviltä vapaaehtoistoiminnan työpajaa livelähetyksen kautta! Osoitteessa: http://bambuser.com/channel/Tietotaitotalkoot/broadcast/1424556

(15.2.2011)Nuori Suomi ry / YourMove -kampanja liittyi verkostoon!

Nuori Suomi ry / YourMove -kampanja on liittynyt Espoon Vapaaehtoisverkoston jäseneksi. Jäseniä verkostossa on nyt yhteensä 53.

Tämän ja muiden yhteisöjen esittelyt & yhteystiedot löydät täältä.

(14.2.2011)Kohtaamispaikkapäivät Joensuussa NYT

Joensuussa vietetään kohtaamispaikkapäiviä ma 14.2. ja ti 15.2.2011. Kehittämispäivillä puhutaan paljon järjestöistä sekä vapaaehtoitoiminnasta.

Seminaarin ohjelma

Espoosta seminaariin osallistuu ainakin vapaaehtoistoiminnan kehittämishankkeen hankesuunnittelija Raisa Baer. Voit seurata Raisan muistiinpanoja seminaarista tätä linkkiä klikkaamalla.

(9.2.2011)Neuvokeskus / Lastensuojelun Keskusliitto liittyi verkostoon!

Neuvokeskus / Lastensuojelun Keskusliitto on liittynyt Espoon Vapaaehtoisverkoston jäseneksi. Jäseniä verkostossa on nyt yhteensä 52.

Tämän ja muiden yhteisöjen esittelyt & yhteystiedot löydät täältä.

(09.02.2011)Vertaisohjaajat huomio!

Heidi Tuulasvuo (Pohjois-Pohjanmaan sosiaali- ja terveysturvayhdistyksestä, viestintä-  ja vertaistoiminta verkosssa –projektista) on luonut Vertaisohjaajien verkoston julkisen sivuston osoitteeseen http://vertaisohjaajat.socialgo.com/.

Seuraavassa suora lainaus Heidin terveisistä sivustolta. "...Tervetuloa tutkimaan vapaasti sivustoa. Tämä SocialGo-alustan käyttöönotto on toistaiseksi testivaiheessa eli vasta kokeilemme ominaisuuksia ja testaamme käytettävyyttä. Voit vapaasti kokeilla ja kommentoida alustan tarjoamia mahdollisuuksia. Voit esim. lisätä tekstisisältöä kirjoitukset osioon tai ideoida sinne aihealueita, voit käydä avaamassa keskustelua keskustelupalstalle, lisätä kuvia tai videoita tai kommentoida muiden lisäyksiä." Sivusto on kaikille avoin, joten siellä on helppo markkinoida esim. omia vertaisryhmiään, tiedottaa tapahtumista, jakaa materiaalivinkkejä ja muuta ajankohtaista tietoa."

Heidi toimii sivuston kehittämisessä taustatukena.

(02.02.2011)Tule neulomaan sukkia!

Tänään räjähtää sukkaprojekti käyntiin kun ensimmäinen sukkaryhmä kokoontuu!

Ryhmä on avoin kaikille neulonnasta kiinnostuneille ja sen jo taitaville. Helinä Rautavaaran museossa, osoiteessa Ahertajantie 5 klo 18.00. Neulontaryhmän tapaamiset jatkuvat joka toinen keskiviikko klo 18-20. Tule mukaan silloin kun ehdit!

Jyväskylä haastoi espoolaiset neulomaan sukkia pitkäaikaisosastoiden asukkaille ja maahanmuuttajille. Jyväskylässä sukkapareja tehtiin vapaaehtoisvoimin  yli 1000 vuonna 2010 ! Monetkohan sukat Espoossa saadaan tehtyä vuoden 2011 aikana? Se nähdään vapaaehtoistoiminnan kiitosjuhlassa loppuvuodesta, kun sukat luovutetaan niitä tarvitseville.

(2.2.2011)Dementiakoti Villa Tapiola liittyi verkostoon!

Dementiakoti Villa Tapiola on liittynyt Espoon Vapaaehtoisverkoston jäseneksi. Jäseniä verkostossa on nyt yhteensä 51.

Tämän ja muiden yhteisöjen esittelyt & yhteystiedot löydät täältä.

(28.1.2011)Kansallinen Lastenliitto liittyi verkostoon!

Kansallinen Lastenliitto - Espoon Aluejärjestö ry on liittynyt Espoon Vapaaehtoisverkoston jäseneksi. Tämän ja muiden yhteisöjen esittelyt & yhteystiedot löydät täältä.

(28.1.2011)Espoon seurakuntien Saapas-ryhmä liittyi verkostoon!

Espoon seurakuntien Saapas-ryhmä on liittynyt Espoon Vapaaehtoisverkoston jäseneksi. Tämän ja muiden yhteisöjen esittelyt & yhteystiedot löydät täältä.

(21.1.2011)Työkalupakkiin lisätty uusi malli

Työkalupakkiin on lisätty Espoon kaupungin vanhusten palveluiden vapaaehtoistoiminnan prosessin kuvaus. Malli on selkeä ja käyttökelpoinen. Voimme lämpimästi suositella. Malliin pääset suoraan myös tästä.

 

(18.1.2011)Kehitysvammaisten Palvelusäätiö verkostoon

Kehitysvammaisten Palvelusäätiö on liittynyt Espoon Vapaaehtoisverkoston jäseneksi. Tämän ja muiden yhteisöjen esittelyt & yhteystiedot löydät täältä.

(18.1.2011)Sydänyhdistys verkostoon

Espoon Sydänyhdistys ry on liittynyt Espoon Vapaaehtoisverkoston jäseneksi. Tämän ja muiden yhteisöjen esittelyt & yhteystiedot löydät täältä.

(18.1.2011)Korealainen tv-ryhmä teki juttua verkoston toimijasta

Lauantaina 15.1.2011, korealainen tv-ryhmä tuli tekemään juttua eläkeläisistä. Ryhmä keräsi tietoa Toimivat Seniorit ry:stä, yhdistyksen vapaaehtoistoiminnasta, joita ovat mm. skype-ystäväpiiri, omakuvapostimerkkipiiri - postimerkit ja valokuvakirjat omista kuvista sekä kotisivu. Ryhmä kuvasi yhtä yhdistyksen 16 harrastepiiristä, nimittäin joogaryhmää ja yhteydenottoa skypellä ystäväpiirin jäseneen Kiteellä, haastatteli yhdistyksen puheenjohtajaa, rahastonhoitajaa ja sihteeriä.

Lisätietoja Toimivien Senioreiden toiminnasta

(14.1.2011)Kirjasto Omena liittyi verkostoon!

Kirjasto Omena on liittynyt Espoon vapaaehtoisverkoston jäseneksi. Tämän ja muiden yhteisöjen esittelyt & yhteystiedot löydät täältä.

Uusi toimija etsii vapaaehtoista alle 12-vuotiaiden lasten pelitoiminnan ohjaajaa, jolla edellytyksenä  on Kokemus Xbox-, Wii- tai muusta konsolipelistä tai ennakkoluuloton asenne pelaamisen oppimiseen sekä kyky ja halu toimia lasten kanssa. Lisätietoa tehtävästä täältä.

(10.1.2011)Vapaaehtoistoiminta kuvina

Taitavin. Viisain. Tärkein. Sinä - valokuvia vapaaehtoistoiminnasta

3.-21.1.2011 Sellon kirjaston Galleria Anna

Espoon Vapaaehtoisverkosto juhlistaa Euroopan vapaaehtoistoiminnan teemavuotta 2011 kokoamallaan valokuvanäyttelyllä. Näyttely tuo esille vapaaehtoistoiminnan monimuotoisuutta sekä sen huikeaa merkitystä yksittäisille ihmisille ja kokonaisille yhteisöille.

Näyttelyn kuvat on koottu keräämällä valmiita otoksia Espoon Vapaaehtoisverkoston jäsentahoilta sekä kiertämällä valokuvaajien kanssa kuvamaassa erilaisia tilanteita, joissa ihmiset toimivat vapaaehtoisena. Myös osa valokuvaajista on osallistunut näyttelyn toteuttamiseen vapaaehtoisena.

Valokuvanäyttely kiertää Espoossa vuoden 2011 ajan. Ensimmäisenä näyttely on esillä Sellon kirjaston Galleria Annassa 21.1.2011 saakka. Leppävaarasta näyttely siirtyy Tapiolaan, EJY ry:n Yhteisötuvalle (Kauppamiehentie 6, 2.krs.). Loppuvuoden tarkemmista näyttelyajankohdista tiedotetaan nettisivujemme ajankohtaispalstalla sekä tapahtumakalenterissa.

(31.12.2010)Hyvää uutta vuotta!

Espoon Vapaaehtoisverkosto toivottaa kaikille onnellista ja inspiroivaa vapaaehtoistoiminnan teemavuotta 2011!

Teemavuoden valtakunnalliset nettisivut ovat avoinna. Käy tutustumassa teemavuoden tempauksiin osoitteessa www.vapaaehtoistoiminta2011.fi

Tietoa Espoon teemavuoden tempauksista saat pitkin vuotta seuraamalla nettisivujemme tapahtumakalenteria, ajankohtaispalstaa sekä sähköisesti toimitettavia kuukausikirjeitä. Kuukausikirjeen postituslistalle voit liittyä lähettämällä yhteystietosi otsikolla "Kuukausikirje" osoitteeseen info(at)espoonvapaaehtoisverkosto.fi.

(22.12.2010)Hyvää Joulua

joulukuva

"Joulun rauhaa, rakkautta
sylin täyden saa,
kun itse jakaa ystävyyttä,
hyvin vaeltaa.

Arjen pikku tähtiä,
jos antaa pitkin vuotta,
ei joulutaivaan kirkkain tähti
loista silloin suotta."

-Irma Koskinen

EJY ry:n Santra -hankkeen työntekijät toivottavat mitä rauhallisinta joulua.

(16.12.2010)Santra-hanke jatkaa vapaaehtoistoiminnan kehittämistä Espoossa

Vapaaehtoistoimintaa kehittävä Santra-hanke on saanut Raha-automaattiyhdistyksen myöntämän jatkorahoituksen vuosille 2011-2012. Myös Espoon kaupunki sekä Espoon seurakuntayhtymä ovat sitoutuneet jatkamaan hankkeen rahoitusta ensi vuonna.

Kaupungin, seurakunnan ja järjestöjen vapaaehtoistoiminnan yhteistyön kehittämiseen keskittyvä hanke käynnistyi vuonna 2008 kolmivuotisena projektina. Hanke on muun muassa käynnistänyt Espoon Vapaaehtoisverkoston toiminnan sekä luonut espoolaista vapaaehtoistoimintaa kokoavan nettisivuston. Sivuston kautta n. 150 vapaaehtoista on löytänyt mukaan itseään kiinnostavaan toimintaan. Lisäksi vapaaehtoistoiminnan organisaatiot ovat tulleet toisilleen tutuiksi ja yhteisyö on lisääntynyt merkittävästi vuosien aikana.

Jatkossa hanke keskittyy vapaaehtoistoiminnan edelleen kehittämiseen sekä Espoon Vapaaehtoisverkoston tunnetuksi tekemiseen. Hankkeessa jatkavat projektipäällikkö Tiina Nurmenniemi sekä hankesuunnittelija Raisa Baer.

(14.12.2010)Kansainvälistä yhteistyötä

Kansalaisareena on kartoittamassa tietoja espanjalaisten mahdollisuuksista osallistua suomalaiseen vapaaehtoistoimintaan. Näitä vaihto-ohjelmia rahoitetaan EU:n komission ohjelmissa esim. Life Long Learning  -ohjelmassa. Rahat kulkenevat Suomessa kaikki (?) CIMOn kautta.

Kansalaisareenaa kiinnostaisi tietää mitä tällaisia hankkeita me voisimme espanjalaisille tarjota. Jos sinulla on mielessä jotain, ota yhteyttä Anitta Raitaseen 20.12.2010 mennessä.

Anitta Raitanen, toiminnanjohtaja (+358 50 4420 429)
anitta.raitanen(at)kansalaisareena.fi
Kansalaisareena ry
Kumpulantie 1 A, 6. krs, 00520 Helsinki 

(10.12.2010)Mieli Maasta ry liittyi verkostoon

Mieli Maasta ry on liittynyt Espoon vapaaehtoisverkoston jäseneksi. Tämän ja muiden yhteisöjen esittelyt & yhteystiedot löydät täältä.

(09.12.2010)Helinä Rautavaaran museo liittyi verkostoon

Helinä Rautavaaran museo on liittynyt Espoon vapaaehtoisverkoston jäseneksi. Tämän ja muiden yhteisöjen esittelyt & yhteystiedot löydät täältä.

(09.12.2010)Jouluaatoksi vapaaehtoistoimintaan?

Jos vapaaehtoistoiminta jouluaattona kiinnostaa, mutta et tiedä paikkaa mihin mennä, ota yhteyttä Espoon Vapaaehtoisverkoston Raisaan (050 440 56 52). Selvitetään yhdessä mahdollisia paikkoja!

(2.1.2011)Tuo ylimääräiset vaatteesi SPR:n vaatekeräykseen

Kerää omat ja ystäviesi ylimääräiset vaatteet SPR:n vaatekeräykseen. Espoon Blues tarjoaa lipun matsiin tuhannelle ensimmäiselle kassillisen vaatteita tuoneelle.
Ei nahkaa, eikä kenkiä. Ja tietenkin puhtaita ja ehjiä vaatteita.

Vaatteiden keräyspaikat:

3.1. klo 14-16 Leppävaara, Sello
3.1. klo 17-20 Tapiola
4.1. klo 11-14 Matinkylä, Iso Omena
4.1. klo 15-18 Leppävaara, Sello

(19.11.2010)Vapaaehtoistoiminnan juhlaseminaari

Vapaaehtoistoiminnan juhlaseminaarin 3.12.2010 ilmoittautuminen on päättymässä.Tilaisuuteen mahtuu enää parisenkymmentä osallistujaa lisää, eli jos haluat mukaan, käy mahdollisimman pian ilmoittautumassa Allianssin koulutuskalenterin kautta (www.alli.fi -> koulutuskalenteri).

(17.11.2010)Muistiliitto liittyi verkostoon!

Oletko ollut muistisairaan läheisenä? Tiedätkö mitä muistsairaan lähesenä eläminen on, ja haluaisit jakaa kokemustasi muille?

Muistiliiton Maksuttomaan tukipuhelimeen (0800 9 6000) muistisairaiden läheisille etsitään toimijoiksi uusia vapaaehtoisia! Tukipuhelin päivystää päivittäin klo 17-21.

Puhelinkeskustelut ovat luottamuksellisia ja soittaja voi halutessaan pysyä nimettömänä. Päivystys hoidetaan Muistiliiton tähän tarkoitukseen antamalla käsipuhelimella, jonka vapaaehtoisena toimijana saat vastuullesi.

Lisätietoja tehtävästä löydät avoimet vapaaehtoistehtävät linkin takaa.

Koordinaattorit voivat myös kysyä vapaaehtoisille syventävää koulutusta muistin ylläpidosta Sanna Suvisalmelta, muistiliiton muistiluotsi -projektista. Sannan osoite on: sanna.suvisalmi(at)espoondementiayhdistys.net

(15.11.2010)Vastaa kyselyyn vapaaehtoistoiminnan esteistä

Seuraavaa hallitusohjelmakautta varten vapaaehtoistoiminnan tukiryhmä eduskunnassa kerää yhteistyössä Kansalaisareenan kanssa vapaaehtoisen toiminnan lakeihin, asetuksiin tai hallinnossa käytössä oleviin toimintatapoihin perustuvia esteitä. Vastaa kyselyyn!

Su 21.11 mennessä saapuneet vastaukset käsitellään eduskunnan tukiryhmän kokouksessa ke 24.11. Vastaukset esitellään tukiryhmälle sitä mukaa, kun niitä saapuu. Tukirakenne! sivulle kootaan vastausten perusteella esimerkkejä esteistä, joiden purkamiseen halutaan vaikuttaa.Lisätietoja

Kyselyyn pääset tästä: http://www.webropol.com/P.aspx?id=492182&cid=138422031

 

(1.11.2010)Opiskelijat vapaaehtoistoiminnassa

Ammattikorkeakoulu Laurean Työn rajalla -hanke päättyy pian ja työelämäseminaarissa 10.12. käsitellään mm. Laurean ja Santra -hankkeen tekemää yhteistyötä.Tässä yhteistyön satoa:

Santra -hankkeessa olleet Laurean sosionomiharjoitteijat:Katajamaa, Marja; Arffman, Miira-Kaisa, Elina Koivula, Anna Joensuu. Elina kirjoitti harjoittelustaan blogia.

kukka

Opinnäytetyöt: ‎

Tukihenkilökoulutukseen osallistumisen syyt, tukihenkilön rooli ja koulutuksen arviointi (Miira Arffman, Marja Katajamaa)

Espoon vapaaehtoisverkoston alkuvaiheen verkostoituminen (Anna Joensuu, Asta Jokinen, Niina Mäkelä)

Kiitos myös tukihenkilökoulutukseen ja Mahdollisuuksien Toriin osallistuneille Laurean opiskelijoille!

(29.10.2010)Julkisen sektorin koordinaattorit samalle postituslistalle!

Kansalaisareena ylläpitää vapaaehtoistoiminnan ja vertaistuen valtakunnallisen kehittämisen sähköpostilistaa. Listalla on tällä hetkellä n. 1000 tahoa eri sektoreilta ja eri puolilta Suomea.

Tiedotustarpeiden laajetessa käynnistämme nyt erityisen julkisella sektorilla työskentelevien, vapaaehtoisten kanssa toimivien virkamiesten yhteystietojen keruun. Rakentuvan uuden virkamiessähköpostiryhmän kautta on mahdollista lähettää ja vastaanottaa ajankohtaista informaatiota, joka kiinnostaa julkisen sektorin vapaaehtoisen toiminnan ammattilaisia.

Tiedotuslistalle ei koota kaikkia järjestöyhteistyötä tekeviä tahoja vaan nimenomaisesti vapaaehtoisten kanssa työskenteleviä (ohjaajat), vapaaehtoisen toiminnan kehittäjiä (koordinaattorit, hanketyöntekijät) sekä vapaaehtoisen toiminnan toimintaedellytyksistä päättäviä virkamiehiä, jotka ovat kiinnostuneet vapaaehtoistoiminnan alueellisesta, valtakunnallisesta ja kansainvälisestä kehittämisestä.  

Mikäli haluat yhteystietosi tälle uudelle virkamieslistalle, toimita ne osoitteella jatta.vikstrom(at)kansalaisareena.fi. Voit lisäksi välittää tätä viestiä eteenpäin omissa verkostoissasi kaikille niille, joita arvelet virkamieslistalle liittymisen kiinnostavan. Tiedottamistyö listan kautta käynnistyy välittömästi.

Vapaaehtoistoiminnan ammattilaisten virkamieslistalle ilmoittautumisen yhteydessä, lisää seuraavat tiedot:

S-posti:
Etunimi:

Sukunimi:

Organisaatio:
Tehtävänimeke:
Paikkakunta:

(14.10.2010)Tutkimusta vapaaehtoistoiminnasta

Ammattikorkeakoulutuissa on opinnäytetöiden muodossa  tutkittu vapaaehtoistoimintaa monelta eri kantilta. Eri ammattikorkeakouluissa opiskelevien opinnäytetyöt löytyvät kootusti internetistä. Suosittelemme tutustumaan erityisesti Vapaaehtoisverkoston kanssa yhteistyössä tehtyihin opinnäytetöihin.

Tästä pääset tutustumaan opinnäytetöihin. Kirjoita hakusanaksi vapaaehtoistyö.

(4.10.2010)Vinkkejä vapaaehtoistoiminnan organisoimiseen - tilaa kirja!

kirjan kansi

Kiinnostaako kirja, joka antaa hyviä vinkkejä oman vapaaehtoistoiminnan organisoimiseen? Vihreä Sivistysliitto on julkaissut ensimmäisen suomenkielisen oppaan vapaaehtoistoiminnan organisoimisesta.

Kirjan kohderyhmänä ovat tekijöidensä mukaan "vihreät aktiivit sekä erilaiset maailman muuttamiseen pyrkivien järjestöjen toimijat". Selattuamme kirjaa, tulimme tulokseen, että vinkit sopivat monenlaiseen vapaaehtoistoiminnan koordinoimiseen ja sopivat myös kaikille Espoon Vapaaehtoisverkostolaisille oppaaksi ja inspiraation lähteeksi.

 

Lisätietoa kirjasta: http://www.visili.fi/julkaisut_pinko.htm

Santra -hanke tarjoaa kirjan veloituksetta kaikille kiinnostuneille Espoon Vapaaehtoisverkoston jäsentahoille. Jos haluat kirjan yhteisönne käyttöön, täytä oheisen linkin kautta tietosi 17.10.2010 MENNESSÄ! Kirjoja voi tilata 1kpl/yhteisö.

http://www.webropol.com/P.aspx?id=479167&cid=99964551

Muut kuin Espon Vapaaehtoisverkoston jäsentahot voivat tilata kirjaa suoraan Vihreältä sivistysliitolta ensimmäisestä linkistä.

Santra -hanke toivottaa innostusta syksyyn!

(27.09.2010)Runsaasti avoimia vapaaehtoistehtäviä - etsi omasi!

Näiltä sivuilta löydät tällä hetkellä tietoa lähes 80:sta tehtävästä, joihin tarvitaan uusia vapaaehtoisia. Tehtävät myös päivittyvät jatkuvasti, joten jos et tällä kertaa löydä mieleistäsi, käy selaamassa tehtäviä myöhemmin uudelleen!

Käy myös katsomassa vasemmasta valikosta kohdasta "Tapahtumat ja koulutukset", löydätkö jotain itseäsi kiinnostavaa, johon haluaisit osallistua.

Avoimia vapaaehtoistehtäviä pääset selaamaan vaikka tästä linkistä. »

(26.9.2010)Espoon Vapaaehtoisverkosto Facebookissa

Espoon Vapaaehtoisverkosto löytyy myös Facebookista. Tervetuloa fanittamaan!

(15.09.2010)Santra -hanke Kuntamarkkinoilla

Kuntamarkkinat on julkisen hallinnon kohtaamispaikka päättäjille ja ammattilaisille. Kuntatalossa Helsingissä on kahden päivän ajan asiankohtaisin ja laajin kunta-alan asiantuntemus 250 seminaarissa ja tietoiskussa.

Espoon Järjestöjen Yhteisö ry ja sen kautta myös Santra -hanke on messuilla esillä. EJY:n toiminnanjohtaja Mika Luukkainen edustaa espoolaista vapaaehtoistoimintaa markkinoilla järjestettävässä seminaarissa Vapaaehtoinen voi hyvin - kumppanina kunta. Mikan aiheena on Järjestöjen odotukset kuntayhteistyölle.

(31.8.2010)Ikäihmisten osallisuuden edistämistä selvitetään

European Foundation rahoittaa tänä syksynä yhteensä kymmenessä EU-maassa vertailevaa hanketta "Measures for Social Inclusion of the Elderly", jossa selvitetään ikäihmisten osallisuuden edistämistä vapaaehtoistyön avulla. Hanke liittyy sekä Euroopan köyhyyden ja sosiaalisen syrjäytymisen torjunnan teemavuoteen että tulevaan vapaaehtoistoiminnan teemavuoteen. Hankkeen koordinaattorina toimii Dortmundin Teknisen korkeakoulun gerontologian instituutti.

Hanke on kiinnostunut siitä, missä määrin syrjäytymisvaarassa olevat ikäihmiset tekevät vapaaehtoistyötä ja onko jäsenmaissa vapaaehtoistoimintaa, joka pyrkii lisäämään eläkeikäisten osallisuutta vapaaehtoistyön keinoin, mutta myös siitä, millaista vapaaehtoistyötä eläkeikäiset tekevät ikäihmisten syrjäytymisen ehkäisemiseksi.

Tiedätkö Sinä toimintaympäristössäsi vapaaehtoistoimintaa, jota tarjotaan tai joka kohdistuu erityisesti syrjäytymisuhan alaisille iäkkäille ihmisille tai ylipäänsä eläkeikäisille syrjäytymisen ehkäisemiseksi tai osallisuuden lisäämiseksi?

Mikäli tällaista toimintaa on tiedossasi, ota  mahdollisimman pian yhteyttä ja kerro toiminnasta Ikäinstituutin tutkija Ilkka Haarnille.

 

Ilka Haarni (etunimi.sukunimi at ikainstituutti.fi, 040-7438478)

(30.8.2010)Vapaaehtoistoiminnan vuosi 2011 lähestyy

vapaaehtoistoiminnan vuoden logo

Monessa organisaatiossa on parhaillaan menossa seuraavan vuoden suunnittelu. Muista teema ensi vuoden toiminnan suunnittelussa. Onko vapaaehtoisuus teemana mukana vuoden painopisteissä ja toimissa? Miten teema voisi näkyä viestinnässänne ja tapahtumissanne?  

(26.8.2010)Suomen Punaisen Ristin Lounais-Espoon osasto liittyi verkostoon

SPR:n Lounais-Espoon osaston ja muiden yhteisöjen esittelyt & yhteystiedot löydät täältä.

(24.8.2010)Espooseen haetaan projektivastaavaa

Setlementti Onnenkenkä ry, Espoo tiedottaa:

Haemme projektivastaavaa Vahva - projektin (Rahoitus:Ray 2009 -2011) tavoitteena on muodostaa Espooseen ikäihmisten vapaaehtoinen vertaistukiverkosto. Tehtävä vaatii rohkeaa ja energistä asennetta.Eduksi katsotaan espoolaisen toimintaverkoston tuntemus ja/tai kiinnostus tai tuntemus ikääntyville kohdistettua vapaaehtoistoimintaa kohtaan.

Koulutussuositus: Terveys- ja sosiaalialan amk.

Katso: http://www.onnenkenka.fi ja http://www.vahva.fi.

Palkkaus: koulutuksen ja kokemuksen mukaan

Työkokemus: 1-5 vuotta

Työ alkaa: mahdollisimman pian

Työaika: kokopäivätyö

Työn kesto: yli 12 kuukautta

Haku päättyy: 31.08.2010

Jätä hakemus: Setlementti Onnenkenkä ry Veijo Pitkänen Lansantie 25 02630 Espoo tai veijo.pitkanen@onnenkenka.fi

(23.8.2010)Tänään suunnitellaan vapaaehtoistoiminnan vuotta 2011!

vapaaehtoistoiminnan teemavuoden 2011logo

Espoon Vapaaehtosiverkoston jäsenyhteisöt kokoontuvat tänään klo 14. Yhteisötuvalle suunnittelemaan koko EU:n alueella vietettävää aktiivisen kansalaisen teemavuotta 2011. Suunnittelussa käytetään hyödyksi KEPA:n fasilitattorin käsikirjan menetelmää toimivaan ryhmätyöskentelyyn. Tällä kertaa menetelmistä testataan toimintopuuta. 

Kenttäryhmän tapaamiessa (Santra hankkeen työryhmä) pohdittiin jo alustavasti, että Espoossa vapaaehtoistoiminnan vuosi voisi keskittyä lasten ja nuorten vapaaehtoistoimintaan. Katsotaan mitä verkosto sanoo ehdotukseen. Innolla odotamme, millaisia suunnitelmia iltapäivä tuottaa tullessaan!

(16.8.2010)Syksyn vapaaehtoistoiminnan kurssit lähestyvät

kuvituskuva

Espoossa järjestettään syksyllä kolme perinteistä vapaaehtoistoiminnan peruskurssia. Koulutuksesta saat eväitä vapaaehtoistoimintaan, opit mm. asettamaan vapaaehtoistoiminnallesi rajat ja tutustut muihin vapaaehtoisiin.

Sekä seurakunta että Suomen Punainen Risti toimivat peruskurssien vetäjinä.Voit mennä kumman tahansa yhteisön järjestämälle kurssille riippumatta siitä minkä yhteisön vapaaehtoisena haluat toimia.

Lisäksi on tarjolla  mm. Senioriosaaja kurssiikäihmisten vertais- ja ryhmätoiminnasta kiinnostuneille sekä paljon muuta.

Tiedot kaikista kursseista löydät tapahtumat ja koulutukset -osiosta.

(16.7.2010)Haku on alkanut!

Vuosi 2011 on EU:n vapaaehtoistoiminnan teemavuosi. Teemavuotta varten Euroopan komissio valitsee kaikista jäsenmaista ”reportterin”, joka pääsee raportoimaan vapaaehtoistoimijoiden tarinoita Suomessa ja muissa jäsenmaissa.  Syntyviä videoita ja artikkeleita hyödynnetään teemavuoden Euroopan-laajuisessa viestinnässä läpi vuoden.

Reportterina toimiminen on tilaisuus päästä tutustumaan vapaaehtoistoimintaan eri maissa, matkustamaan sekä saada kokemusta ja näkyvyyttä journalistina.  Reportterin toimi on vapaaehtoistyötä, mutta kaikki kulut katetaan.

Etsittävällä henkilöllä on:

-    vahva englanninkielen taito
-    kokemusta viestinnästä ja videotekniikan käytöstä
-    kokemusta vapaaehtoistoiminnasta
-    pystyy matkustamaan Euroopassa 15 päivää vuonna 2011

Lisätietoa aiheesta on alla olevassa viestissä sekä nettisivulla http://www.eyvolunteering.eu/?p=122.  Sivulta löytyy myös hakulomake.  Mahdolliset lisätietokyselyt voi lähettää englanniksi projektista vastaavaan viestintätoimistoon P.A.U. Educationiin osoitteeseen relay(at)paueducation.com.  

Lisätietoa teemavuodesta ja sen toteutuksesta Suomessa on sivulla: www.kansanvalta.fi/Etusivu/Jarjestotjayhteisot/vapaaehtoistoiminnanteemavuosipa.

(5.7.2010)Vapaaehtoistoiminta osana kotitaloustuotantoa

Kotitalouksien tekemä työ lisää kulutusmahdollisuuksia merkittävästi. Tämä käy ilmi Kuluttajatutkimuskeskuksen tuoreesta tutkimuksesta, johon aineiston on tuottanut Tilastokeskus. Raportissa kotitaloustuotanto kuvataan koko tuotannon lisäksi tehtävittäin, joiksi määritettiin asumispalvelut, ravitsemispalvelut, vaatetus- ja hoivapalvelut sekä toisten kotitalouksien auttaminen ja vapaaehtoistoiminta.

http://www.kuluttajatutkimuskeskus.fi/ajankohtaista/kotitaloustuotanto_lisaa_kulutusmahdollisuuksia.html

(5.7.2010)Ikääntyminen uhkaa vapaaehtoistoimintaa

Vapaaehtoistyötä haastaa tulevaisuudessa vapaaehtoisten vähäisyys ja ikääntyminen, kertoo uusi tutkimus. Toimintaan tarvitaan kipeästi lisää tekijöitä, erityisesti nuoria miehiä.

http://yle.fi/uutiset/kotimaa/2010/07/ikaantyminen_uhkaa_vapaaehtoistoimintaa_1807268.html

(23.9.2010)Vapaaehtoistoiminnan teemavuosi 2011

teemavuoden 2011 logo

Euroopan Neuvosto on nimennyt vuoden 2011 Aktiivista kansalaisuutta edistävän vapaaehtoistyön Euroopan teemavuodeksi. Teemavuodella halutaan osoittamaan, että vapaaehtoistoiminta on yksi aktiivisen kansalaisuuden ja demokratian keskeisistä ulottuvuuksista.

Voit liittyä teemavuoden valtakunnalliselle sähköpostilistalle jo nyt!

Lähetä sähköposti osoitteeseen sympa(at)list.alli.fi seuraavilla tiedoilla: Kirjoita otsikkokenttään: subscribe vapaaehtoistoiminta2011@list.alli.fi Etunimi Sukunimi, Jätä viestikenttä tyhjäksi.

Lisätietoja teemavuodesta löydät Kansalaisareenasta.

(7.6.2010)Kaupunginvaltuutetut haastettiin vapaaehtoistoimintaan!

Espoossa vietettiin 28.5. kansainvälistä Naapuripäivää, jonka ideana on osallistua lähiyhteisöjen toimintaan ja kohdata ihmisiä.

Espoon Vapaaehtoisverkosto haastoi kaikki Espoon kaupunginvaltuutetut osallistumaan vapaaehtoistoimintaan.

Valtuutetuille tarjottiin mahdollisuutta osallistua Naapuripäivään ja valita itselle sopivin toimija. Haasteeseen pystyi vastaamaan myös sopivana ajankohtana etsimällä muun muassa Espoon vapaaehtoisverkoston sivuilta soveltuva vapaaehtoistehtävä tai ottamalla yhteyttä suoraan tiettyyn toimijaan.

Kaupunginvaltuutetuista haasteeseen vastasivat Hanna-Leena Hemming, Leo Hiltunen, Arja Juvonen, Johanna KarimäkiSanna Lauslahti ja Terttu Savola.

Naapuripäivään osallistuivat Leo Hiltunen (Puolakoti, os. 4D ja 4E), Arja Juvonen (Aurorakoti ja Viherlaakson srk), Johanna Karimäki (Tapiolan palvelutalo), Sanna Lauslahti (Espoon keskuksen järjestökatu), Terttu Savola (Puolarkoti, os. 4D ja 4E). Lisäksi Hanna-Leena Hemming toimii Youth for understanding –organisaatiossa ja Johanna Karimäki dementiakoti Ruusukodissa.

(7.6.2010)Vapaaehtoisverkoston lomat

Kesäaikaan vapaaehtoisverkoston toiminta hiljenee. Verkoston toimijat lomailevat muun muassa seuraavasti:

SPR:n vapaaehtoisvälitys 18.6.- 15.8.

Yhteisen hyvinvointityön kaverikammari 10.6 - 23.8.

Mäntyrannan palvelutalo Riikka Näätänen 28.6. - 18.7.

Espoon kaupungin vanhusten palvelut Kirsi Koivula 5.7.-1.8.

Santra Raisa 31.5 - 22.6. ja 28.7 - 2.8

Santra Tiina 21.6 - 25.6. ja 12.7 - 4.8

(7.6.2010)Vapaaehtoistoiminnan työkalupakki avattu

Kevään aikana kerätty vapaaehtoistoimintaa organisoivien työkalupakki on lähtöisin vapaaehtoistoimintaa organisoivilta ihmisiltä.

Työkalupakkiin on koottu ympäri maata käytössä olevia lomakkeita, perehdytyskansioita, toimintamalleja yms. erilaisia asioita, jotka liittyvät mm. koulutukseen, perehdytykseen, vapaaehtoisten tukemiseen ja työyhteisöjen vapaaehtoisohjelmiin. Pakkiin kootut mallit ovat esillä pdf–muodossa, joten niistä voi ottaa mallia omaan toimintaan, mutta ei suoraan kopioida. Mallin yhteydessä on tiedot mallin tekijästä ja lähettäjästä, joten voit kysyä lisätietoja mallista.

Jos käytössäsi on lomake, toimintamalli, perehdytyskirje tms. malli, josta uskot olevan hyötyä muille toimintaa organisoiville, voit jakaa toimintatapasi näkyville, vapaaehtoistoiminnan työkalupakkiin.

Espoon Vapaaehtoisverkoston nettisivuilta löytyy lomake, jonka avulla jakaminen on vaivatonta. Linkin työkalupakkiin sekä lomakkeeseen löydät näiden nettisivujen vasemmasta valikosta.

Saat vapaasti jakaa malleja myös omilla sivuillasi. Lisätietoja jakamisesta saat Santra -hankkeelta.

Käytä hyödyksesi ja nauti muiden jakamista malleista!

(27.5.2010)Lue Santra -hankkeen harjoittelijan blogi

Santra -hankkeessa 10 viikkoa harjoittelijana toiminut Elina Koivula, Laurean sosionomilinjan opiskelija oli tänään viimeistä päivää toimistolla. Harjoittelun aikana Elina kirjoitti blogia joka on luettavissa täältä.

(27.05.2010)Perjantaina vietetään Naapuripäivää!

Tutustu naapuriisi, löydä läheinen! Suuri joukko ihmisiä ympäri maailman kokoontuu yhteen Naapuripäivän merkeissä perjantaina 28. toukokuuta. Samalla useita kaupunkeja eri puolilta Suomea, mukana ensi kertaa Espoo, lähtee juhlistamaan tapahtumaa. Naapuripäivänä tärkeintä on yhdessäolo, yhteisyyden lujittuminen ja naapurista välittäminen. Tapahtuman tiimoilta Espoon Vapaaehtoisverkosto on haastanut myös kaikki Espoon kaupunginvaltuutetut osallistumaan vapaaehtoistoimintaan! Joitain poimintoja Naapuripäivän ohjelmasta Espoossa löydät tästä.

(11.05.2010)Espoon kaverikoirat liittyi verkostoon!

Ihmisiä ilahduttavat tassuttelijat liittyivät verkostoon. Espoon kaverikoirien ja muiden yhteisöjen esittelyt & yhteystiedot löydät täältä.

(10.05.2010)Paljon uusia tehtäviä!

Nyt on tarjolla paljon uusia tehtäviä Espoon Keskuksen alueella. Syksyllä järjestetään perinteiset SyysMatin markkinat joihin voi lähteä vapaaehtoiseksi monenlaisiin hommiin! Katso kaikki Espoon tuomiokirkkoseurakunnan tehtävät täältä

(10.05.2010)Työyhteisöjen vapaaehtoistoiminta

Sekä yksityisen että julkisen sektorin työnantajat voivat monin tavoin mahdollistaa työntekijöidensä vapaaehtoistoimintaa. Parhaimmillaan vapaaehtoisohjelma on huolellisesti suunniteltu osa työyhteisön yhteiskuntavastuun ja sosiaalisen vastuun ohjelmaa.

Tässä oivia malleja työyhteisöjen vapaaehtoistoiminnan kehittämiseksi:

Opas vapaaehtoisyhteisölle ja Opas työyhteisölle

 

(05.05.2010)Virkistyspäivä lähestyy

perhonen

Tervetuloa kevätretkelle Isoon Vasikkasaareen ke 2.6.2010.

Retki on maksuton ja avoin kaikille järjestötoimijoille, vapaaehtoisille, yhdistysten jäsenille jne.

 Isoon Vasikkasaareen menemme ILVES nimisellä laivalla. Aluksessa on 90 paikkaa ja 5-8 pyörätuolipaikkaa. Lähtö tapahtuu klo 10 Nokkalasta osoitteesta Nokkalanniemi 2, 02230 Espoo. Satamaan kokoonnutaan klo 9.30.

Pienen venematkan jälkeen rantaudumme Isoon Vasikkasaareen, jonne olemme järjestäneet pientä virkistymispäivän ohjelmaa. Saaressa on grillausmahdollisuus, joten omat makkarat, eväät ja juomiset mukaan.

Paluu Nokkalaan tapahtuu jaksoittain klo 15.00, 15.30 ja tarvittaessa klo 16.00.

Virkistymispäivässä otetaan huomioon säävaraus, joten toivotaan aurinkoista päivää. Retken järjestäjänä toimii Espoon Järjestöjen Yhteisö ry yhteistyössä Espoon Liikuntatoimen kanssa. Espoon mielenterveysyhdistys EMY ry leipoo pullat tapahtumaan ja ne syödään mehun kera.

Ilmoittautumiset ja lisätiedot: Espoon Järjestöjen Yhteisö ry järjestösihteeri Miikka Pääkkö puhelimitse 050 434 3022 ti 18.5.2010 klo 12.00 – 15.00 tai sähköpostitse miikka.paakko(at)ejy.fi pe 21.5.2010 mennessä.

(28.09.2010)Luovuta & ojenna kätesi

Verenluovutus maanantaina 17.5. klo 14–19 Espoon kulttuurikeskuksessa, Kulttuuriaukio 2, Tapiola

Potilaat tarvitsevat joka arkipäivä yli 1000 verenluovuttajan apua. Verestä tehtäviä valmisteita ja lääkkeitä tarvitaan muun muassa leikkauksissa,
anemian ja syövän hoidossa sekä verenvuototautia sairastaville. Usein niiden avulla voidaan pelastaa potilaan elämä. Verta voi luovuttaa terve, vähintään
50 kiloa painava, 18–65-vuotias henkilö. Ota virallinen henkilötodistus mukaan. Maksuton luovuttajainfo 0800 0 5801. www.veripalvelu.fi

(27.4.2010)Tee Hyvää!

Anna hetki aikaasi ja tule katsomaan, mitä yhteisöt voivat tarjota juuri sinulle!
Torstaina 29.4.2010 klo 15.00 – 18.00 Yhteisötuvalla kahvipannu kuumana,
tervetuloa! (Kauppamiehentie 6, 2.krs, 02100 Espoo)

Paikalla jututettavana vapaaehtoistoiminnasta tietäviä ainakin seuraavista yhteisöistä: Espoon kaupungin vanhustenpalvelut, Parasta Lapsille ry, Setlementtinuorten liitto, Palvelutalo Mäntyranta, SPR Tapiolan osasto, Irti Huumeista ry

Huhtikuun 29. päivä järjestettävässä Tee hyvää -tapahtumassa yhteisöt ja vapaaehtoistoimintaa etsivät ihmiset kohtaavat.
Vapaaehtoistoiminnasta saat arvokasta kokemusta sekä uusia elämyksiä ja
mahdollisuuden tutustua uusiin ihmisiin.

(20.4.2010)SPR Espoon Nuorten turvatalo liittyi verkostoon!

Suomen Punainen Risti Espoon Nuorten turvatalo on liittynyt verkostoon. Tämän ja muiden yhteisöjen esittelyt & yhteystiedot löydät täältä.

(15.04.2010)Espoon Vapaaehtoisverkosto liittyi Facebookiin

Espoon Vapaaehtoisverkostolla on nyt oma fanisivu Facebookissa! Myös sinne välitetään jatkossa tietoa avoimista vapaaehtoistehtävistä ja muista vapaaehtoiskentän ajankohtaisista asioista. Sivusto löytyy nimellä Espoon Vapaaehtoisverkosto.

(15.4.2010)Irti Huumeista ry liittyi verkostoon!

Irti Huumeista ry on liittynyt verkostoon. Tämän ja muiden yhteisöjen esittelyt & yhteystiedot löydät täältä.

(07.03.2010)Vastaa virkistyskyselyyn!

Hei vapaaehtoinen! Vastaa virkistysaiheiseen kyselyyn ja vaikuta vapaaehtoisverkoston toimintaan! Kyselyyn pääset tästä.

(1.4.2010)Kuvia Yhdessä enemmän -tilaisuudesta 4.3.2010

Tilaisuuden osallistujia

Torstaina 4.3. järjestettiin Otaniemen Design Factoryssä Yhdessä enemmän – valtakunnallinen verkostoitumis- ja keskustelutilaisuus. Teemana oli vapaaehtoistoiminnan rooli ja paikka palvelujärjestelmässä. Kuvia tapahtumasta löydät Kuvapankista.

(30.03.2010)Huhtikuun kk-kirje

Huhtikuun ajankohtaiset asiat löydät vapaaehtoisverkoston kuukausikirjeestä. Kirjeen voit pyytää suoraan sähköpostiisi laittamalla postia osoitteeseen info(at)espoonvapaaehtoisverkosto.fi!

(25.3.2010)VerkkoAreenan uusi numero on ilmestynyt

KansalaisAreena ry:n verkkolehden VerkkoAreenan uusi numero on ilmestynyt! Lue lehti tästä: VerkkoAreena 1/2010

Tässä numerossa mm:

- Euroopan Neuvosto on nimennyt vuoden 2011 Aktiivista kansalaisuutta edistävän vapaaehtoistyön Euroopan teemavuodeksi

- Kansanedustajat Sanna Lauslahti, Tarja Tallqvist, Kimmo Kiljunen, Anne Kalmari, Saara Karhu, Lauri Oinonen ja Katja Taimela kertovat mitä ovat oppineet tehtyään yhden päivän vapaaehtoistyötä

- Euroopan komission tutkimus vapaaehtoistyöstä: mikä on Suomen tilanne?

(23.3.2010)Uusia kuvia Kohtaamisen Silta -juhlasta

Kuvapankkiin on lisätty uusia kuvia 4.2.2010 vietetystä Kohtaamisen Silta-juhlasta!

(23.3.2010)Santra -hankkeessa harjoittelija

Espoon Järjestöjen Yhteisö ry:n Santra -hanke on saanut Laurea-ammattikorkeakoulusta 2.vuosikurssin sosionomiopiskelijan harjoitteluun. Elina Koivula on aloittanut Santrassa 22.3 ja jatkaa aina toukokuun 28. päivään saakka.

Mitä tapahtuu Santran kulisseissa? Seuraa Elinan harjoittelublogia täältä!

(09.03.2010)Ilmoittautuminen Innostuksen kevätkylvö -seminaariin on alkanut!

innostuksen kevätkylvön mainos

Toukokuussa järjestettävät vapaaehtoistoiminnan voimaantumispäivät järjestetään tänä keväänä Oulussa 20.-21.5.2010.

Seminaari on tarkoitettu kaikille niille, jotka kohtaavat vapaaehtoisia ja vastaavat vapaaehtoistoiminnan koordinoinnista palkkatyönä tai vapaaehtoisena.

Kaksipäiväinen seminaari jakaantuu työpajoihin, tutkijan puheenvuoroon ja hyvien käytäntöjen vaihtamiseen. Lisäksi osallistujilla on mahdollisuus varata esittelypöytä seminaaripäivien ajaksi ja osallistua torstaina järjestettävään iltaohjelmaan.

Lisätietoja osoitteesta: www.vareskeskus.fi

(08.03.2010)Yhdessä enemmän - yli rajojen: Vapaaehtoistoiminnan rajapinnat

Torstaina 5.3. Espoon Design Factoryssä järjestetyssä valtakunnallisessa vapaaehtoistoiminnan seminaarissa oli yli 80 osallistujaa. Seminaarissa käsiteltiin erilaisin puheenvuoroin vapaaehtoistoiminnan roolia ja paikkaa palvelujärjestelmässä. Alle on koottu asiantuntijapuheenvuorojen diaesitykset.

Esko Romppanen Vapaaehtoisuuteen perustuva järjestötoiminta ja sen oikeudelliset rajat - esimerkkialana sosiaali- ja terveysjärjestöt

Katariina Välikangas Vertailua eri maiden välillä vapaaehtoistoiminnan roolista osana ikääntyneiden asumisen ja palveluiden järjestämistä

Liisa Reinman Vapaaehtoistoiminnan koordinaattorin rooli

Marjo Katajisto Ammattiliiton näkökulmia ammatillisen ja vapaaehtoisen työn rajapintojen määrittelyyn

Riikka Näätänen Vapaaehtoisten ja ammattilaisten roolit ja pelisäännöt työpaikoilla

 

(03.02.2010)Parasta Lapsille leireille vapaaehtoiseksi?

parasta lapsille

Parasta Lapsille ry etsii kesäleireille vapaaehtoisia vaareja, aikuisia, mummoja, nuoria. Katso tehtävä:leirimummo- ja vaari, ohjaaja monikulltturisille perhe leireille, leiriohjaaja, ohjaajaharjottelija (nuorille)!

(18.02.2010)Helsinki Mission SeniorTrainer verkostoon

Helsinki Mission SeniorTrainer on liittynyt verkostoon. Tämän ja muiden yhteisöjen esittelyt & yhteystiedot löydät täältä.

(12.2.2010)MLL:n uudenmaan piiri ry liittyi verkostoon!

"Toimintamuotojamme ovat muun muassa paikallisyhdistysten toiminnan tukeminen, lastenhoitotoiminta, koulukiusaamista ehkäisevä toiminta, koulutuspalvelut, kylämummi- ja -vaaritoiminta, suojatiepäivystys koulujen alkaessa sekä vertaisryhmätoiminta."

Tämän ja muiden yhteisöjen esittelyt löydät verkostossa mukana -osion alta.

(11.2.2010)Vapaaehtoistoiminnan iskulause

Kohtaamisen silta -juhlassa Improvisaatioteatteri Improsiskojen kanssa muodostimme iskulauseen Espoolaiselle vapaaehtoistoiminnnalle vuodeksi 2010. Iskulause kuuluu näin:

"ILOLLA YSTÄVÄN KOHTAAMINEN, INNOSTAA LÄMPÖISEEN NAURUUN"

(08.02.2010)Kohtaamisen Silta -juhlassa jaettiin Vuoden Vapaaehtoispalkinnot

Kohtaamisen Silta -juhla kokosi vapaaehtoiset torstaina 4.2. Tapiolan kulttuurikeskuksen Tapiola-saliin. Juhlijoita saapui paikalle noin 300. Kiitos kaikille osanottajille!

Juhlassa jaettiin Vuoden 2009 Vapaaehtoispalkinnot. Vuoden vapaaehtoiseksi valittiin yhteisen hyvinvointityön Kaverikammarin puheenjohtaja Erkki Räsänen. Erkin palkitsemista oli juhlimassa 17 hengen joukko muita Kaverikammarilaisia.

Vapaaehtoisvaikuttajan tittelin sai Pirkko Sassi. Palkintonnot jakoi Espoon Vapaaehtoisverkoston puolesta kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Jukka Mäkelä.

Lisää kuvia tapahtumasta voit katsoa kuvapankista.

Juhla sai paljon positiivista palautetta, tässä muutamia otteita Santra -hankkeen saamista sähköposteista:

"Sydämellinen kiitos eilisiltaisesta juhlasta Tapiolan kultturikeskuksessa. Ohjelma oli monipuolinen ja tilaisuus hyvin lämminhenkinen.  Kuulin ensimmäisen kerran tilaisuudessa esiintynyttä "orkesteria". Olipa mahtava meininki. Olen vapaaehtoistyössä ollut vasta reilun puolivuotta mutta tuntuu siltä että "tämä on minun juttuni".Olen iloinen siitä että Espoon kaupunki arvostaa vapaaehtoistyötä"

"Kolmas kerta toden sanoo väittää sananlasku ja se pitää paikkansa Kohtaamisen Silta –juhlan suhteen. Juhla oli nyt paitsi arvokas samalla iloinen ja siitä jäi hyvä mieli."

(01.02.2010)Vapaaehtoistoiminnan messut 2010 -avoin suunnittelutilaisuus

Keskiviikkona 3.2.2010, klo 13  Kansalaisareenassa (Kumpulantie 1 A, 6. kerros, Helsinki) suunnitellaan vuoden 2010 vapaaehtoistoiminnan messuja pääkaupunkiseudulle. Suunnittelutilaisuus on avoin! Jos tapahtuman suunnittelu kiinnostaa, lähde mukaan!

(04.2..2010)Tervetuloa Kohtaamisen Silta -juhlaan!

Aika: TÄNÄÄN torstaina 4.2.2010 klo 17-19.30
Paikka: Espoon kulttuurikeskus, Tapiola, Kaupinkalliontie 10/Kulttuuriaukio 2, 02100 Espoo
ks.jpg

Kohtaamisen Silta -kiitosjuhla KAIKILLE Espoossa toimiville vapaaehtoisille. Jos olet toiminut, toimit nyt tai olisit kiinnostunut toimimaan vapaaehtoisena, olet tervetullut juhlimaan hyvään seuraan yksin tai ystäviesi kanssa!

 • kakkukahvit
 • improvisaatioteatteri Improsiskot
 • kaupunginvaltuuston puheenjohtaja
 • vuoden vapaaehtoisen ja vuoden vapaaehtoisvaikuttajan julkistaminen
 • kehitysvammaisten BEM-bändi
 • Juontajana Tuire Roussek

(21.12.2009)Kiitos kuluneesta vuodesta

Vuoden 2009 aikana verkosto on

 • Kasvanut 35 yhteisön kokoiseksi. 
 • Tarjonnut sivuston kautta yli 50 eri vapaaehtoistehtävää.
 • Kokoontunut verkostotapaamisiin 6 kertaa kehittämään espoolaista vapaaehtoistoimintaa.
 • Tuonut vapaaehtoistoiminnan mahdollisuuksia esille ympäri Espoota.
 • Saanut toiminnasta kiinnostuneiden yhteydenottoja internetin kautta yli 70.  

Tästä on hyvä jatkaa vuodelle 2010!

(07.12.2009)Laajalahden Kirjasto & Olohuone liittyi verkostoon!

Laajalahden Kirjaston& Olohuoneen
ja muiden yhteisöjen esittelyt sekä yhteystiedot löydät täältä.

(30.11.2009)Hyvää vapaaehtoistoiminnan viikkoa!

Tällä viikolla vietetään kansallista vapaaehtoistoiminnan viikkoa ja lauantaina 5.12. kansainvälistä vapaaehtoistoiminnan päivää!

Viikon aikana on tapahtumia ympäri maan, joissa juhlistetaan meille kaikille yhteisesti tärkeää toimintaa, muistetaan aktiivisia suunnannäyttäjiä ja tavataan kumppaneita, sekä uusia että vanhoja.

Espoon Vapaaehtoisverkosto esittelee toimintaansa seuraavissa paikoissa:

Maanantaina 30.11. Tapiolassa Heikintorilla klo 11-18

Tiistaina 1.12. Helsingissä Vanhalla Ylioppilastalolla klo 14-19

Keskiviikkona 2.12. Leppävaarassa Sellossa klo 10-18

Torstaina 3.12. Espoon keskuksessa Entressessä klo 14-19

Tervetuloa tutustumaan niin toiminnassa mukana olevat kuin kiinnostuneetkin! Paikalla on Espoon vapaaehtoisverkoston edustajia juttelemassa ja kertomassa mahdollisuuksista.

Tietoa muiden paikkakuntien tapahtumista löydät Kansalaisareenan sivuilta.

Viikko huipentuu 4.12. Helsingissä pidettävään juhlaseminaariin, jonka teemana on ”Vapaaehtoisuus Euroopassa”. Tilaisuuden juhlapuhujana vierailee Dr Mike Nussbaum, joka on toiminut seitsemän vuotta Volunteering England –organisaation hallituksen puheenjohtajana. Paikkoja seminaarissa on vielä muutamia, mukaan voit ilmoittautua tiistai-iltaan asti Kansalaisareenalle. Tarkemman juhlaohjelman voit lukea tästä.

Iloista vapaaehtoistoiminnan viikkoa kaikille!

(20.11.2009)Vuoden viimeinen verkostotapaaminen!

Tervetuloa kaikki uudet ja vanhat verkostolaiset EJY ry:n Yhteisötuvalle nauttimaan glögiä ja joulutorttuja, verkostoitumaan sekä jakamaan vapaaehtoiskentän uutisia rennoissa tunnelmissa maanantaina 23.11. klo 14-17. (Osoite: Kauppamiehentie 6, 02120 Espoo.)

Vuoden viimeisessä tapaamisessa kuulemme muun muassa Laurean sosionomiopiskelijoiden opinnäytetyön tutkimustuloksia. Anna Joensuu, Asta Jokinen ja Niina Mäkelä tutkivat Espoon Vapaaehtoisverkoston verkostoitumista kolmen ensimmäisen verkostotapaamisen (20.1., 2.3. ja 18.5.) aikana.

Käymme läpi myös Espoon Vapaaehtoisverkoston ensimmäistä toimintavuotta ja ideoimme yhdessä vuotta 2010. Ajatukset menneestä ja toiveet tulevasta ovat erittäin suotavia!

Lisäksi Vilja Vainio EMY ry:stä sekä Tamara Lewis-Brick Setlementti Onnenkengästä kertovat käynnistyvästä Espoon Vapaaehtoisverkoston Valikko-ryhmästä, joka toimii vapaamuotoisena vertais- ja tukiryhmänä vapaaehtoistoimintaa koordinoiville.

Lämpimästi tervetuloa!

(18.11.2009)Espoolainen Kassi -palvelu

Santralaiset löysivät loistavan espoolaisen nettisivuston  joka kannattaa käydä tsekkaamassa heti!

Tarvitsetko poran lainaksi? Kaipaatko muuttoapua? Haluaisitko päästä kimppakyydillä festareille? Oletko vailla sohvaa? Tahdotko eroon vanhoista oppikirjoista? Oletko kokoamassa sählyjoukkuetta? Kassi voi auttaa!

Kassi on palvelu, jonka tarkoituksena on helpottaa tavaroiden lainaamista, ostoa ja myyntiä, palvelusten vaihtoa, kimppakyytien organisointia ja muita sen käyttäjien päivittäisiä askareita. Kassin käyttäjät voivat tarjota profiilissaan muille lainatavaroita ja palveluksia ja tehdä hakuja muiden profiileihin. Jos haluttua tavaraa tai palvelusta ei löydy, voi jättää palveluun ilmoituksen.

(16.11.2009)Espoon Lähimmäispalveluyhdistys ry liittyi verkostoon!

Espoon Lähimmäispalveluyhdistys ry:n ja muiden yhteisöjen esittelyt & yhteystiedot löydät täältä.

(13.11.2009)Toimivat Seniorit ry verkostoon

Toimivat Seniorit ry on liittynyt verkostoon.  Toimivat Seniorit ry:n ja muiden yhteisöjen esittelyt & yhteystiedot löydät täältä.

(13.11.2009)Keski-Espoon SPR verkostoon

Suomen Punaisen Ristin Keski-Espoon paikallisosasto on liittynyt verkostoon.  Keski-Espoon SPR:n ja muiden yhteisöjen esittelyt & yhteystiedot löydät täältä

(04.12.2009)Ehdota vuoden 2009 vapaaehtoinen

kukka_pysty_160.jpg

Espoon Vapaaehtoisverkosto palkitsee torstaina 4.2.2010 Kohtaamisen Silta –juhlassa Vuoden 2009 Vapaaehtoisen sekä Vuoden 2009 Vapaaehtoisvaikuttajan.

Te voitte nyt vaikuttaa! Kuka vapaaehtoinen sopii tämän vuoden keulakuvaksi vapaaehtoisena toimimiselle? Miksi haluaisitte ojentaa palkinnon juuri hänelle? Voitte antaa ehdotuksianne omasta henkilökohtaisesta näkökulmastanne tai yhteisönne yhteisenä ehdotuksena. Vuoden Vapaaehtoinen voi olla iäkäs tai nuori, nainen tai mies, aktiivinen ”joka paikan höylä” tai silloin tällöin osallistuva, vapaaehtoistoimintaa ja vapaaehtoisten merkitystä positiivisesti esille tuova henkilö, joka mielestänne ansaitsee tulla palkituksi kaikkien vapaaehtoistoimintaan osallistuvien puolesta.

Vuoden Vapaaehtoinen valitaan Kohtaamisen Silta –juhlatoimikunnan keskuudessa teidän ehdotustenne pohjalta. Lähettäkää ehdotuksenne perusteluineen tiistaihin 15.12. mennessä osoitteeseen info(at)vapaaehtoisverkosto.fi tai postitse Espoon Vapaaehtoisverkosto/Santra-hanke, Kauppamiehentie 6, 02100 Espoo.

Vuoden Vapaaehtoisvaikuttaja valitaan Kohtaamisen Silta – juhlatoimikunnan oman tiedonkeräyksen ja ehdotusten pohjalta.

(11.11.2009)SPR Tapiolan osasto liittyi verkostoon

Suomen Punaisen Ristin Tapiolan paikallisosasto on liittynyt Espoon vapaaehtoisverkostoon! Nyt kaksi SPR:n Espoon paikallisosastoa on liittynyt.

Tapiolan paikallisosaston ja muiden verkoston jäsenten tiedot löydät kun valitset vasemmasta valikosta kohdan "verkosto" ja sen alta "verkostossa mukana" -osion. 

(16.10.2009)Vapaaehtoisen Ääni -iltamat 22.10.2009

Nyt on luvassa yhteistä mukavaa vapaaehtoisille!

Espoolaiset vapaaehtoiset ja toiminnasta kiinnostuneet ovat SYDÄMELLISESTI tervetulleita Vapaaehtoisen Ääni -iltamiin ensi torstaina, 22.10.2009 klo 17-19 Helsingin Kustaankartanon palvelukeskukseen. Luvassa on leppoisaa yhdessäoloa ja muihin pääkaupunkiseudun vapaaehtoisiin tutustumista. Pääkaupunkiseudun VALIKKO -ryhmä kutsuu kaikki vapaaehtoiset yhteiseen iltamaan.

OHJELMA

 • Klo 17:00 kahvittelua Klaus Rahkan hanurimusiikin tahdissa

 • Klo 17:30 TERVETULOA!, vapaaehtoistoiminnan koordinaattori Saara Jäämies

 • Vapaaehtoiset äänessä, vapaaehtoisten vastakaikua, musiikkia ja kertomuksia vapaaehtoisuudesta

 • Klo 19:00 VALIKKO-ryhmän kiitokset, vapaaehtoistoiminnan koordinaattori Liisa Reinman

Iltamat pidetään Kustaankartanon palvelukeskuksessa, K:talon Kartanoravintolassa, Oltermannintie 32, 00620 Helsinki. Espoosta paikalle pääsee kätevimmin Jokeri -linjalla eli bussilla 550, joka kulkee viiden minuutin välein. Esimerkiksi klo 16.15 Tapiolasta lähtevällä bussilla pääsee juuri parahiksi perille.

ILMOITTAUDU: KESKIVIIKKOON (21.10.2009) MENNESSÄ! raisa.baer(at)ejy.fi tai puhelimitse 050 440 56 52

 

(29.09.2009)Syksyn vapaaehtoistoiminnan peruskursseille ruuhkaa

kuvitus_hanhet.jpg

Espoon Vapaaehtoisverkosto toteaa iloisena, että vapaaehtoistoiminnan peruskurssit vetävät espoolaisia!

Kaikki kolme tämän syksyn vapaaehtoistoiminnan peruskoulutusta, kaksi SPR:n Ystäväkoulutusta sekä Espoon seurakuntien Lähimmäispalvelun peruskurssi, ovat täyttyneet vapaaehtoiseksi haluavista. Lähimmäispalvelun peruskurssi on saanut jopa huikeat 45 ilmoittautumista!

Odotamme innolla uusia koulutettuja vapaaehtoisia mukaan toimintaan!

Aurinkoisen kirpeitä syyspäiviä!

(28.9.2009)Verkostotapaaminen tänään!

Espoon Vapaaehtoisverkosto kokoontuu tänään maanantaina 5. Verkostotapaamiseen tutussa paikassa EJY ry:n Yhteisötuvalla (Kauppamiehentie 6, Tapiola) klo 14-17.

Tapaamisen aiheena on yritysten ja työyhteisöjen rekrytointi vapaaehtoistoimintaan. Mielenkiintoisesta ja ajankohtaisesta aiheesta tulee kertomaan Kansalaisareenan Ulla Grönlund. Lisäksi tapaamisessa käydään läpi verkoston ajankohtaisia ja tulevia asioita.

Paikalle ovat jälleen tervetulleita sekä Espoon Vapaaehtoisverkoston nykyiset jäsenet että uudet espoolaisen vapaaehtoistoiminnan kehittämisestä kiinnostuneet!

Nähdään Yhteisötuvalla!

(P.S Merkatkaa kalentereihinne: 6. Verkostotapaaminen pidetään 23.11!)

(17.09.2009)Kaikki on luotu auttamaan

Nälkäpäiväkerääjät levittäytyvät 17. – 19. syyskuuta koko Suomeen. Myös Sinä voit olla osa auttamisen ketjua ja lähteä lipaskerääjäksi.

Ota yhteys oman alueesi keräyspäällikköön ja sovi, mikä on paras aika ja paikka lähteä keräämään. Antamalla aikaasi voit tehdä paljon hyvää!

Tapiolan osasto, Esbo Svenska avdelning, Yhteisötupa, Kauppamiehentie 6, 2. krs

Avoinna torstaina – perjantaina 17.-18.9. klo 12-20 ja lauantaina 19.9. klo 10-15. Ilmoittautumiset: keräysjohtajat Satu Kaksonen, keraajat(at)spr-tapiola.org, puh. 040 582 3238 ja Gun Ahlfors, puh. 040 509 5146. Espoo, muut alueet

Kehä-Espoo (Leppävaara, Viherlaakso, Kilo): Pirkko Salminen, puh. 040 844 1757

Keski-Espoo (Espoon keskus, Suvela): Hannele Krohn, puh. 044 278 5456

Lounais-Espoo (Espoonlahti, Kivenlahti, Nöykkiö, Soukka, Kaitaa): Kristiina Slotte, puh. 040 845 9311

Pohjois-Espoo (Askisto,Kalajärvi): Päivi Ahonvala, puh. 040 561 9788  

Lippaiden jakelu päättyy tuntia ennen sulkemisaikaa. Ota kuvallinen henkilöllisyystodistus mukaan!

(4.9.2009)Vapaaehtoisille tarjolla monenlaista koulutusta syksyllä!

Vielä ehdit ilmoittautua eri toimijoiden järjestämiin koulutuksiin, joista löytyy jokaiselle sopiva vaihtoehto.

Syys- ja lokakuussa järjestettäviä kursseja ovat mm. SPR:n Ystävä- ja vapaaehtoistoiminnan peruskurssi, Espoon seurakunnan Lähimmäispalvelun peruskurssi ja Lähimmäispalvelun erityiskoulutusilta sekä yli 65-vuotiaiden Hyvinvointitreenit SMS®-ryhmä.

Tule mukaan vapaaehtoistoimintaan Espoossa!

Lisätietoja järjestettävistä kursseista löydät osiosta Tapahtumat ja koulutukset »

(10.8.2009)Logo ja slogan Euroopan vapaaehtoistoiminnan teemavuodelle 2011

Euroopan Komissio on antanut eurooppalaisille kansalaisjärjestöille tehtäväksi järjestää kilpailun virallisen logon ja sloganin valitsemiseksi tulevalle Euroopan vapaaehtoistoiminnan teemavuodelle 2011. Eurooppalaiset vapaaehtoisjärjestöt järjestävät kansalaisille avoimen kilpailun, jotta vuodelle 2011 löydettäisiin mielenkiintoinen visuaalinen ilme. Kilpailu on avattu osoitteessa www.eyv2011.eu. Logo- ja sloganehdotukset on lähetettävä 17.8.-18.9.2009 välisenä aikana.

Euroopan Komission organisoimalle viralliselle tuomaristolle tullaan lähettämään 20 logo- ja sloganehdotusta, jotka kansalaiset ja vapaaehtoisten muodostama onlinetuomaristo valitsevat kilpailuun saapuneista ehdotuksista. Kilpailun voittanut logo ja slogan julkaistaan 16. joulukuuta. Tämä on ensimmäinen kerta, kun kansalaiset pääsevät vaikuttamaan Euroopan teemavuoden visuaaliseen ilmeeseen.

Lisätietoja Kansalaisareenan toiminnanjohtajalta: Anitta Raitanen, 050 4420 429. Kilpailuun »

(15.7.2009)Heinäkuu on hiljaiseloa

Kesäloma saattaa olla monelle innokkaalle paras aika vuodesta, jolloin olisi mahdollisuus jakaa omaa aikaansa apua tarvitseville. Kuitenkin useat vapaaehtoistoimintaa järjestävistä tahoista lomailevat itsekin juuri heinäkuussa ja saattaa olla vaikeaa löytää tahoa, joka välittäisi vapaaehtoisen avuntarvitsijan luokse. Myös monet Espoon vapaaehtoisverkoston toimijoista lomailevat juuri tällä hetkellä.

Jos haluat vapaaehtoiseksi juuri nyt heinäkuussa, suosittelemme ottamaan verkoston eri tahoihin yhteyttä puhelimitse. Näin selviää parhaiten, kenellä on toimintaa heinäkuun aikana. Sähköisiin ilmoittautumislomakkeisiin saatatte saada vastauksen vasta elokuun puolella, lomakauden päätyttyä. Tällä hetkellä avoimena näkyviin tehtäviin kaipaillaan kuitenkin vapaaehtoisia heti arjen taas käynnistyessä. Joten jos ajankohdalla ei ole väliä, ilmoittakaa ihmeessä kiinnostuksenne myös sähköisillä lomakkeilla!

Arkea odotellessa voitte vaikka järjestää omia vapaaehtoistempauksianne tai auttaa esimerkiksi naapuria, ystävää tai tuttavaa. Erityisesti te, jotka olette jo saaneet koulutusta vapaaehtoistoiminnasta, voitte ottaa suoraan yhteyttä esimerkiksi johonkin palvelutaloon, jossa kaivataan ulkoiluttajia ikäihmisille.

Myös Santra-hanke lomailee loppukuun ajan. Seuraavan kerran meihin hankesuunnittelijoihin saa yhteyden viikolla 32.

Mukavaa heinäkuuta ja mansikkaisia kesäpäiviä! Nähdään elokuussa.

(15.7.2009)Uutta sivustoilla: hakukone ja kuvapankki

Espoon vapaaehtoisverkoston nettisivuilta löytyy nyt hakukone, joka helpottaa avoimien vapaaehtoistehtävien löytymistä. Hakukoneen löydät kohdasta "Tule vapaaehtoiseksi". Sen avulla voit etsiä tehtäviä esimerkiksi Espoon eri alueilta tai vaikka tehtäväalueittain. Saat kerralla näkyviin myös kaikki Espoon vapaaehtoisverkostossa avoinna olevat tehtävät. Käy tutustumassa!

Lisäksi uusimmat tehtävät pyörivät nyt etusivun oikeassa laidassa otsikon "Tutustu uusiin vapaaehtoistehtäviin" alla.

Sivuille on lisätty myös kuvapankki, johon tulemme lisäämään kuvia eri vapaaehtoistapahtumista Espoossa. Kuvapankki löytyy sivun vasemmasta laidasta, navigaatiovalikon alimmasta linkistä.

(15.07.2009)Vanhusväestön vapaaehtoisverkosto

Ikääntyvän väestön vapaaehtoisverkosto VAHVA - projektin päämääränä on muodostaa Espooseen, Setlementti Onnenkengän koordinoima ja hallinnoima, ikäihmisten vapaaehtoinen vertaistukiverkosto.

Tavoitteena on rakentaa verkosto-organisaatio aktiivisten espoolaisten käyttäjien toimesta. Etsimme parhaillaan aktiivisia espoolaisia mukaan suunnittelemaan ja käynnistämään hanketta.

Jos olet kiinnostunut ja koet, että haluat tulla mukaan aktiivisten ydinjoukkoon, ota yhteyttä Onnenkenkään, puh. 044-516 1122 / Tamara Lewis-Brick, projektivastaava.

(23.6.2009)Uutta: Avoimet tehtävät löytyvät nyt myös toimijoittain

Klikkaamalla vasemman valikon kohtaa "Verkosto" ja sen alta "Verkostossa mukana" pääset selaamaan kaikkia Espoon vapaaehtoisverkoston jäseniä. Uutena ominaisuutena pääset nyt näkemään jokaisen toimijan kohdalta kaikki heidän näillä sivuilla ilmoittamansa avoimet vapaaehtoistehtävät.

Lomalla on loistava aika tehdä hyvää!

Tehtäviin toimijoittain myös tästä. »

(16.6.2009)Ulkoilutoiminnasta kiinnostuneille

Vapaaehtoisesta ulkoilukaveritoiminnasta kiinnostuneille perehdytys ke 16.6. klo 16 Olarin srk:n diakonitoimistolla. Puolarmetsään toivotaan kesäksi ulkoilukavereita! Monet asukkaat iloistuisivat pienestä, puolen tunnin ulkoilulenkistä. Pieni homma, iso ilo!

Nyt järjestettävä perehdytys ei korvaa vapaaehtoistoiminnan peruskurssia.

tiedustelut ja ilmoittautuminen: p. Raisa Baer, raisa.baer(at)ejy.fi tai 050 440 56 52

(10.6.2009)Vapaaehtoistoiminnan väitös perjantaina

Licentiate in Health Care Anne Hartikainen väittelee 12.6.2009 kello 12 Helsingin yliopiston valtiotieteellisessä tiedekunnassa aiheesta "Volunteers at the inpatient ward - An Ethnographic study on the encounters of older people and volunteers".

Väitöstilaisuus järjestetään osoitteessa Päärakennus, auditorio XII, Unioninkatu 34. Linkin kautta löydät tutkimuksen »

(4.6.2009)Uusia vapaaehtoistehtäviä

Sivuilla on jälleen paljon uusia avoimia tehtäviä, joihin etsitään vapaaehtoisia. Käy selaamassa ja ilmoittaudu mukaan!

Esimerkiksi verkoston uusin jäsen, Kehitysvammaisten tukiliiton Kaveri-projekti, etsii uusia Best Buddies -kavereita:

"Best Buddies on kaveritoimintaa, missä kehitysvammainen ja vammaton ihminen yhdistetään kaveripariksi. Etsimme kavereiksi samanlaisista asioita kiinnostuneita, samanikäisiä ja samaa sukupuolta olevia ihmisiä, jotka asuvat lähellä toisiaan." Ilmoituksen Best Buddies -tehtävästä löydät "perhe-,lapsi- ja nuorisotyö" -osiosta, alla olevan linkin takaa.

Espoon mielenterveysseura EMY ry ja Espoon Asunnottomien yön työryhmä etsii avustajia ensi lokakuun Asunnottomien yö Espoossa -tapahtumaan. Tapahtuman valmistelussa tarvitaan apua muun muassa lahjoitettujen vaatteiden lajittelussa sekä pinssien painamisessa. Tapahtumaan etsitään myös vapaaehtoisia järjestymiehiä.

Lisätietoja löydät seuraavan linkin takaa kohdasta "Muut tehtävät". Tule vapaaehtoiseksi! »

(3.6.09)Tiesittekö, että...

CEV on kansallisten ja alueellisten vapaaehtoiskeskusten ja vapaaehtoistoimintaa kehittävien tahojen eurooppalainen verkosto, joka yhdessä työskentelemällä tukee ja edistää vapaaehtoistoimintaa:

67 jäsenorganisaatiota 28 maassa edustavat yli 17 000 paikallista vapaaehtoisorganisaatiota.

Euroopan komissio tunnustaa CEV:n aseman vapaaehtoistoiminnan äänenä Euroopassa. Lue CEV:n manifesti EU -vaaleihin liittyen. »

(27.5.2009)Puolarmaariin ulkoilemaan pitkäaikaispotilaiden kanssa

Liikuta Minua! -tempaus Puolarmetsän sairaalassa 13.5.09 sujui hienosti, kun vapaaehtoistoiminnasta kiinnostuneet lähtivät ulkoilemaan pitkäaikaisosastojen 4 D ja 4 E asukkaiden kanssa. Vapaaehtoisia ulkoiluttajia oli paikalla reilut 30, joista 12 Eniron työntekijöitä. Tempaus toi hyvää mieltä niin Puolarmetsän asukkaille, henkilökunnalle kuin vapaaehtoisillekin.

Hyvästä kokemuksesta innostuneena Puolarmetsä haluaa tarjota vapaaehtoisille ja vapaaehtoistoiminnasta kiinnostuneille mahdollisuuden lähteä asukkaiden ja hoitajien kanssa kesäretkelle Puolarmaarin kauniiseen luontoon. Paikalla paistetaan makkaraa ja nautitaan kesäisestä säästä yhdessä.

Retkelle lähdetään torstaina 25.6. klo 12.30-16.00.

Ilmoittaudu Tiinalle perjantaihin 12.6. mennessä (p. 050 440 5352, tiina.perkiomaki(at)ejy.fi).

(6.5.2009) Ilmoittaudu syksyn suosittuun Senioriosaajakoulutukseen

Senioriosaajakoulutus, järjestyksessä 3. kurssi alkaa syksyllä 2009

Haluatko tarjota vuosien varrella hankitun osaamisesi toisten hyödyksi osallistumalla aktiivisena vapaaehtoistoimijana esimerkiksi erilaisten ryhmien ohjaamiseen?

ELO-hanke etsii seniori-ikäisiä, varhaiseläkkeellä olevia tai työttömiä henkilöitä, vapaaehtoistoiminnasta kiinnostuneita miehiä ja naisia Senioriosaaja -koulutukseen.

Lue lisää syyskuun kohdalta sivulta Tapahtumat ja koulutukset. »

(27.4.2009) Espoon vapaaehtoisverkostolle uusi tunnus

Visuaaliseen viestintään erikoistunut design-toimisto Remes & Packart Oy halusi osallistua Espoon vapaaehtoisverkoston arvokkaaseen toimintaan omalla työpanoksellaan ja suunnitteli verkostolle tunnuksen.

Kaikki toimiston viisi suunnittelijaa olivat innolla mukana ja jokainen suunnitteli oman ehdotuksensa uudeksi merkiksi. Useista luonnoksista tuli valituksi graafikko Peter Kaitilan merkkiluonnos. Peter jatkotyösti luonnosta, teki värien käyttösuunnitelmat ja originaalit.

"Pidämme vapaaehtoisverkoston työtä arvokkaana ja annoimme sitä mitä parhaiten osaamme eli graafista suunnittelua." kertoo Remes & Packart Oy:n toimitusjohtaja Matti Remes.

Espoon vapaaehtoisverkosto on erittäin tyytyväinen uuteen tunnukseensa. Suurkiitos Remes & Packart Oy:lle koko verkoston puolesta! Remes & Packart Oy »

(22.4.2009)Uusia toimijoita verkostoon

Espoon vapaaehtoisverkosto kasvaa vauhdilla. Tällä hetkellä jäseniä on jo 22.

Uusimmat jäsenet ovat Uudenmaan Vanhustenhuollon Kannatusyhdistys ry (Palvelukoti Mäntyranta), Kanervakoti-Kanervahemmet ry sekä Parasta Lapsille ry (kuva).

Sivuiltamme löydät myös uusia vapaaehtoistehtäviä. Muun muassa Parasta Lapsille ry hakee leiriohjaajia ensi kesän lasten-, nuorten- sekä perheleireille. Voit käydä selaamassa avoimia vapaaehtoistehtäviä Tule vapaaehtoiseksi -linkin alta vasemmasta valikosta.

Käy myös katsomassa Tapahtumat ja koulutukset -linkin takaa, mitä vapaaehtoiskentällä tapahtuu lähiaikoina!

Kaikki verkoston tämänhetkiset jäsenet näet tästä. »

(27.03.2009)Yhteinen työseminaari kokoontui Hvittorpissa

Espoolaisia vapaaehtoistoiminnan vaikuttajia, sekä vapaaehtoisia että työntekijöitä järjestöistä, kaupungilta ja seurakunnista, kokoontui perjantaina 27.3. yhteiseen seminaariin Hvittorpin koulutuskeskukseen Masalassa.

Seminaarissa pohdittiin yhdessä vapaaehtoistoimintaan liittyviä tärkeitä asioita, kuten nostettiin esille käytössä olevia termejä ja käsitteitä, vapaaehtoistoiminnasta maksettavia palkkioita ja korvauksia sekä vapaaehtoisten vakuuttamista.

Tunnelma seminaarissa oli iloisen innostunut ja myös lounas- ja kahvitaukojen aikana keskustelu virisi vilkkaaksi. Erittäin positiivista, että keskusteluun osallistui toimijoita erilaisista lähtökohdista ja näkökulmia saatiin jaettua puolin ja toisin. Kevätaurinko ja Hvittorpin leirikeskus antoivat miellyttävät puitteet yhteiselle kokoontumiselle.

Lue lisää seminaarista täältä! »

Verkosto kasvaa!

Vapaaehtoisverkostossa on jäsenenä jo yhteensä 18 Espoossa vapaaehtoistoimintaa järjestävää tahoa ja lisää on tulossa. Kaikki jäsenet näet valitsemalla vasemmasta valikosta kohdan "verkosto" ja siitä kohdan "verkostossa mukana".

Jäsenten ilmoittamia avoimia vapaaehtoistehtäviä löytyy tältä sivustolta jo yhteensä 36. Vapaaehtoisia siis todella tarvitaan!

Avoimia tehtäviä pääset selaamaan vaikka tästä. »

(5.5.2009)Runsaasti avoimia vapaaehtoistehtäviä Espoossa

Näiltä sivuilta löydät tällä hetkellä tietoa lähes 30:sta tehtävästä, joihin tarvitaan uusia vapaaehtoisia. Tehtävät myös päivittyvät jatkuvasti, joten jos et tällä kertaa löydä mieleistäsi, käy selaamassa tehtäviä myöhemmin uudelleen!

Käy myös katsomassa vasemmasta valikosta kohdasta "Tapahtumat ja koulutukset", löydätkö jotain itseäsi kiinnostavaa, johon haluaisit osallistua.

Avoimia vapaaehtoistehtäviä pääset selaamaan vaikka tästä linkistä. »

(4.3.2009)Yhteinen tukihenkilökoulutus alkoi tiistaina 3.3.

Espoon vapaaehtoisverkostosta EMY ry, SPR:n Ystävävälitys, Mielihyvin ry sekä Espoon kaupungin monikulttuurinen toimintakeskus Laituri ovat olleet yhdessä suunnittelemassa ja toteuttamassa tiistaina 3.3. alkanutta mielenterveyteen painottuvaa tukihenkilökoulutusta. Lisäksi koulutuksessa ovat mukana Suomen mielenterveysseura sekä Vanhustyönkeskusliiton MielenMuutos -hanke. Merkittävänä apuna koulutuksen toteutuksessa ovat olleet Laurea-ammattikorkeakoulun sosionomiopiskelijat Marja Katajamaa sekä Miira Arffman.

Koulutukseen on valittu haastatteluiden perusteella 14 tukihenkilöksi haluavaa ja se kestää yhteensä 10 kertaa. Koulutuksessa käsitellään muun muassa yleistä asiaa tukihenkilönä toimimisesta sekä annetaan välineitä erilaisissa elämäntilanteissa olevien ihmisten kohtaamiseen. Kouluttajina toimii asiantuntijoita eri aloilta, muun muassa vapaaehtoistoiminnan kouluttaja Leila Koponen SPR:stä, aluekoordinaattori Tiina Lumijärvi Suomen mielenterveysseurasta, perheterapeutti Emma Hyvärinen Olarin seurakunnasta sekä tutkija Marja Saarenheimo Vanhustyön keskusliitosta.

(4.3.2009)Vapaaehtoisverkosto kokoontui Yhteisötuvalla 2.3.

Espoon vapaaehtoisverkosto kokoontui toisen kerran yhteiseen verkostotapaamiseen. Maanantain 2.3. tapaamiseen osallistui yhteensä 25 vapaaehtoistoiminnan kehittämisestä innostunutta henkilöä eri tahoilta.

Tämän kertaisessa tapaamisessa verkostolaiset tutustuivat toisiinsa, pohtivat yhdessä kunkin omia mahdollisuuksia olla mukana kehittämässä toimintaa, jäsensivät verkoston tavoitteita sekä omia odotuksiaan verkoston toiminnasta.

Yhteisenä visiona on luoda Espoon vapaaehtoisverkostosta tunnettu, luotettava ja toimiva verkosto. Toinen verkostotapaaminen osoitti, että espoolaiset vapaaehtoistoimijat ovat jo hyvällä alulla kulkemassa tätä tavoitetta kohti.

(13.2.2009)Kohtaamisen Silta keräsi vapaaehtoisia Kulttuurikeskukseen

Kohtaamisen Silta -juhla kokosi torstaina 12.2. Espoon kulttuurikeskukseen kaiken kaikkiaan arviolta 300 juhlijaa ja vapaaehtoistoiminnasta kiinnostunutta.

Tilaisuuden alussa 35 näytteilleasettajaa järjestöistä, Espoon kaupungilta ja Espoon seurakunnista esitteli kävijöille erilaisia vapaaehtoistoiminnan muotoja. Tilaisuus huipentui Tapiola-salissa pidettyyn juhlatilaisuuteen, jossa muun muassa tutkija Henrietta Grönlund korosti puheessaan vapaaehtoistoiminnan valtavan tärkeää merkitystä yksilöille ja yhteiskunnalle.

Yksi juhlan parhaista anneista oli, kun vapaaehtoistoiminnan pitkän linjan monitoiminaiset Riitta Pennanen sekä Marja-Leena Koskinen jakoivat kuulijoille omia kokemuksiaan vapaaehtoisuudesta juhlan juontaneen diakoni Riikka Klaavu-Pihlajamaan haastattelemana.

Juhlan ohjelman kokonaisuudessaan löydät täältä. »

(2.2.2009)Tutustu kevään vapaaehtoistoiminnan kursseihin!

Tapahtumat ja koulutukset sivua on päivitetty, nyt sieltä löytyy kevään kursseista tietoa. Moniin kursseihin on ilmoittautuminen jo pian, joten kannattaa käydä tutustumassa.

Lähtemällä kurssille voit muiden kanssa pohtia "onko minusta vapaaehtoiseksi?", "mitä minulla olisi annettavaa?" ja saat hyödyllistä tietoa vapaaehtoistoiminnasta.

Sinua todella odotetaan! Tapahtumat ja koulutukset -sivulle »

(3.12.2008)Länsiväylä -lehdessä kiitos vapaaehtoisille

Keskiviikkona (3.12.08) ilmestyneessä Länsiväylä -lehdessä on vapaaehtoisverkoston puolen sivun ilmoitus, jossa kiitetään vapaaehtoistoimintaan osallistuvia.

(2.12.2008)Vapaaehtoistoiminnan sivusto avataan tänään

Espoon Järjestöjen tuvalla vietetään tänään vapaaehtoistoiminnan viikkoa vapaaehtoisverkoston infotilaisuuden merkeissä.

Infotilaisuudessa julkaistaan verkoston internetsivut eli tämä sivusto, jolla juuri nyt olet!

(2.12.2008)Nyt vietetään vapaaehtoistoiminnan viikkoa

Kansainvälistä vapaaehtoistoiminnan viikkoa vietetään joulukuun ensimmäisellä viikolla. Perjantai 5.12.08 on YK:n vapaaehtoistoiminnan päivä.

Vapaaehtoisverkosto kiittää kaikkia vapaaehtoisia jotka ovat toimineet vapaaehtoisena kuluvan vuoden aikana!

Kategoriat

Hae kategorian mukaan.

Verkoston yhteyshenkilöt

 • Katja Anoschkin, 050 572 4779
 • Monika Niskanen, 050 342 9917
 • Kauppamiehentie 6, 02100 Espoo
 • info(at)espoonvapaaehtoisverkosto.fi

© Espoon Järjestöjen Yhteisö ry